Макрон: Франция е изправена пред "децивилизация"

Призовава обществото към ред
24 май 2023 21:28, Александър Попов
73
Макрон: Франция е изправена пред "децивилизация"
Снимка: БГНЕС/EPA

Френският президент Еманюел Макрон предупреди, че Франция е изправена пред "процес на децивилизация", предаде АФП, позовавайки се на правителствен източник, след бруталната смърт на медицинска сестра и трима полицаи и многократните нападения срещу избрани служители.

"Трябва да бъдем безкомпромисни по отношение на основите. Няма легитимно насилие, било то вербално или срещу хора", заяви Макрон пред министрите на заседание на кабинета.

"Трябва да работим от горе до долу, за да противодействаме на този процес на децивилизация", добави той в коментарите си, съобщени първо от вестник „Льо Паризиен“.

Макрон "призовава обществото към ред", заяви анонимно близък до президента и добави, че "политиците не са единствените отговорни" за намаляване на насилието.

Министър-председателят Елизабет Борн участва в минутата мълчание за медицинската сестра, убита в понеделник в източния град Реймс при нападение с нож от мъж, страдащ от психични проблеми.

Утре Макрон трябваше да пътува до Рубе в Северна Франция, за да отдаде почит на трима полицаи, загинали в неделя при автомобилна катастрофа с мъж под въздействието на алкохол и наркотици.

Насилието от тази седмица последва нападенията срещу избрани служители, включително срещу кмет в Западна Франция, който се оттегли от поста си след подпалване на дома му.

Смята се, че противници на център за настаняване на лица, търсещи убежище, в град Сен-Бревен-ле-Пинс са подпалили огъня.

Офиси на други официални лица, включително депутати, бяха опустошени с политически мотиви на фона на ожесточените протести срещу непопулярната пенсионна реформа на Макрон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: ФранцияМакрон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Раша няма децивилизация уж защото са забранени протестите.
28
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Откога "психични проблеми" се отъждествяват с "децивилизация"? Или май почнаха да бият отбой точно тези, които докараха масово хора с "психични проблеми"? Децивилизацията започна в момента, в който псевдоинтелектуалците на политически постове умишлено затвориха очите си за очевидното.
27
0
 
40
 
! Отговори
Света се обърка преди 1 година
Така е при "развитите демокрации".Франция...САЩ...Германия...Англия... . Докато само преди 2-3 десетилетия желаещите да емигрират там бяха хора с идеи за бизнес и неограничено желание да работят ... то сега тези страни привличат единствено нискообразовани, слабо интелигентни ддеббили от Африка и арабските страни с едно единствено желание , да лежат на социални помощи цял живот в общинско безплатно жилище да правят чавеета и да бъдат обгрижвани без да имат дори един ден трудов стаж .
26
0
 
10
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Те процесите им там се въртят, я заточение, я гилотина...Ще го видим него докъде ще го докарат 😁😁😁
25
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Баболезеца не виждали разпада на еро гея? Не виждали че бели французи няма по улиците на Париж? Не вижда ли че държавста му се срива с всеки изминал ден? Ако не вижда значи е сляп и трябва да се пенсионира.
24
0
 
41
 
! Отговори
Новото име преди 1 година
Новото име на Франция , трябва да бъда Негранция.
23
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото повече нецивилизовани мункита си внасяте, толкова повече ще се децивилизирате.
22
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Цивилизованият избор днес не е в посока ЕС, нека тънат в собствените си неща.
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
После Французите се явават като спасители за да върнат в България набедените медици за заразяването на либийските деца като в същото време Моямар Кадафи дава пари за един кандидат президент който после му играе и помага да го убият - вмомента се води дело за това във Франция . В същото време сегашната шефка на ЕЦБ -Кристин Лагард урежда Бернар Тапи да му спести 380 милиона евро неплащане и заради което си я избраха да ни харчи парите без да ни пита .. Въобще класика в жанра ...
20
2
 
26
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
защо в сащ Русия Китай и цивилизованите държави има смъртно наказание за убийство, а скапания ЕС НЕ НИ ДАВАТ ??? точно за да се децивилизоваме
19
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В същото време Франция строи Атомна централа в Румъния но се оказва че проектантите са пропуснали ниските нива на река Дунав заради което центарала не е работоспосна според разчетите за да си охлажда реакторите . С един куршум два заека -така закриват 4 Блока в Козлодуй за да работи Румънско-Френската АЕЦ и да си избият похарчените пари за инвестицията . В същото време заразяват кръвопреливащи системи в Либия и набеждават българите че умишлено са заразили 400 лиийски деца .
18
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След Атомното Ку Ку в България идва Жак Ив Кусто който незнайно как прелита над Козлодуй и надава вой до небесата че АЕЦ Козлодуй е още-по опасна от Чернобил и е въпрос на време да гръмне и зарази Европа след което следва искане от ЕС да си нарежем 4 Блока в Козлодуй при положение че взетата Проба от 1 Блок от Уестингхаус казва че Блоковете имат най-малко още 60 г живот . Тези Блокове са със най-добрите защитни системи но заради това България досега е загубила над 120 милиарда лева заради Франц
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като прочете романа на гошо ще минат на кирилица
16
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да бъде изправена пред децивилизация? То с такъв президент...
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малко им е на французите!
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Железничари нахлуха в централата на Европейската комисия в Париж. Протестиращите може да останат без работа заради ЕК, пише La Tribune.ЕК иска да глоби железопътната компания SNCF за предполагаема незаконна помощ от френските власти. Компанията е застрашена от затваряне заради размера на глобата - 5,4 млрд. евро. Хората ще загубят работата си.
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато хората ще загубят работата си в SNCF,френските железници и протестират ,са децивилизовани ,а че им висят на плещите милиони търтеи мигранти ,няма лошо .
12
2
 
39
 
! Отговори
не дават,макроне преди 1 година
Не може хем тая работа в оная,хем душата в рая!Големия тарикатлък винаги се плаща!Сега вие сте наред!Да ви е сладко!
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Па ля чо - до кога ще сви ните със звезди, неграмотници?
10
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти прододе националните интереси на Франция, ***! Също като нашите управляващи. Вие сте виновни за разпада на ЕС и Европа.