Круизен кораб заседна в Гренландия, помощта е далеч

На борда има 206 души
Обновена: 12 сеп 2023 21:55 | 12 сеп 2023 21:53, Александър Попов
8
Круизен кораб заседна в Гренландия, помощта е далеч
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Луксозен круизен кораб с 206 души на борда заседна в източната част на Гренландия, а най-близката помощ по море е на няколко дни път, каза днес датското военно Обединено арктическо командване, цитирано от Ройтерс.

Корабът "Оушън експлорър" е заседнал вчера в национален парк на около 1400 километра североизточно от грендландската столица Нуук, съобщи командването в изявление и допълни, че за момента няма данни за ранени.

"Разбира се, че изпадналият в беда круизен кораб в националния парк ни тревожи. Най-близката помощ е много далеч, звената ни са много далеч, а времето може да е много неблагоприятно", каза командир Браян Йенсен от Обединеното арктическо командване.

"Въпреки това в такава особена ситуация не виждаме пряка заплаха за живота на хората или за околната среда, което е успокояващо", допълни той.

Говорител на австралийския круизен оператор "Аурора експедишънс" каза в изявление, че всички на борда са в безопасност и са добре. Най-близкият кораб на арктическото командване е бил на около 1200 морски мили, когато се е случил инцидентът, което значи, че може най-рано в петък сутринта да пристигне при заседналия кораб. Обединеното командване каза, че помолило круизен кораб, който е по-близо до "Оушън експлорер", да остане в района, за да може да окаже помощ при нужда.

Завършен през 2021 г., на кораба има каюти за 134 пътници и предлага пътувания до "някои от най-дивите и отдалечени дестинации на планетата", пише на сайта на "Аурора експедишънс"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
15
 
! Отговори
до Христо Христов преди 7 месеца
Ристо ристо, а твоя живот ценен ли е за някой ристо. На 200 човешки живота да пишеш, че са нищо и потапяй - смятай ти какво низвергнато, и безполезно нищожество си. Доказваш го редовно тук ристо
5
3
 
4
 
! Отговори
Itso преди 7 месеца
Да слизат и да дърпат кораба от сушата, 200+ човека са 20 тона, кораба може да изхвърли малко гориво и провизии да олекне, да изпразни басейните а от сушата независимо колко е тежък се дърпа лесно - навремето в Англия баржите с по 100 тона товар са ги дърпали хора или коне покрай каналите.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Дръжте се колеги! Още 4 месеца и ще се стопли
3
12
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 7 месеца
200 пътника са нищо. Потапяй!
2
2
 
11
 
! Отговори
Седераст преди 7 месеца
Можехте да напишете в гугъл ocean explorer и да сложите едекватна снимка
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Същият беше в Хамбург!