Британският премиер: Наясно съм със заплахата, която представлява Китай

Започна разговори на много нива
15 сеп 2023 07:20, Росен Стойчев
35
Британският премиер: Наясно съм със заплахата, която представлява Китай
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Риши Сунак заяви, че е "напълно наясно с конкретната заплаха, която представлява правителството на Китай за британския открит и демократичен начин на живот".

Още по темата


Сунак посочи, че министрите ще предприемат всички необходими стъпки, за да защитят страната от чужда държавна дейност и намеса. Премиерът допълни, че получава призиви от видни тори официално да класифицира Китай като "заплаха", но се въздържа да направи тази стъпка, описвайки вместо това Китай по-скоро като "системно предизвикателство" и признавайки необходимостта от ангажиране със суперсилата.

Вчера лидерът на лейбъристите Киър Стармър цитира доклада на комисията, като обвини Риши Сунак, че не е обърнал внимание на предупрежденията за Китай и е оставил Обедиенното кралство „отчаяно да наваксва“ по отношение на сигурността, информира БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Великобританияпремиер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
26
 
! Отговори
абе преди 9 месеца
какви заплахи? дрън-дрън! просто в ход е новия световен ред, и запада и янките заминават в седма глуха! африка и южна америка се събуждат, азия отдавна го е направила...
3
2
 
25
 
! Отговори
Си преди 9 месеца
За вас Китай не представлява никаква заплаха, защото вие сте НИКОИ!
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Сложи си маска, оято не пази бе да не казвам какъв.
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"Британският премиер Риши Сунак заяви, че е "напълно наясно с конкретната заплаха, която представлява правителството на Китай за британския открит и демократичен начин на живот".......................Този май е почнал да взима от същия дилър като американските властимащи. С какво пък ви заплашва Китай вас бе?