Сирски и Умеров договориха боеприпаси със САЩ

Двамата разговаряха с военния министър Лойд Остин
21 фев 2024 07:01, Петър Бойчев
30
Сирски и Умеров договориха боеприпаси със САЩ
Снимка БГНЕС

Главнокомандващият Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски и министърът на отбраната на страната Рустем Умеров са провели телефонен разговор с военния министър на САЩ Лойд Остин. Съответното обяви Умеров в профила си в социалната мрежа Х. По думите му в хода на разговора с Остин е била обсъдена текущата ситуация на фронта, съобщи БТА.

"Фокусът бе и върху доставката на боеприпаси. Работа по непосредствените нужди на ВСУ и дългосрочно планиране във формат на коалиции“, поясни украинският министър.

Украинският министър на отбраната Рустем Умеров заяви днес, че той и новият главнокомандващ украинската армия Олександър Сирски са обсъдили положението на фронтовата линия в продължаващата вече почти две години война с Русия и доставките на боеприпаси с министъра на отбраната на САЩ Лойд Остин, предаде Ройтерс.

 Във "Фейсбук" Умеров описа разговора като "продуктивен". "Генерал Сирски предостави актуална информация за настоящата динамика на фронта", написа той на английски език. "Бяха обсъдени общото разбиране на ситуацията и планът за действие. Снабдяването с боеприпаси също беше в центъра на вниманието", допълни Умаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пропълзя още една информация за опити за телефонен разговор. В мрежата писаха, че байДжо се опитвал да се свърже с Кремъл.
4
7
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
ей, подли янки! вместо да ги натиснат за преговори, те ги тъпчат с оръжие! и хем виждат че коня отива в ряката...
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От своя страна нацисткият внук подписа със Зе-удавника споразумение, според което Германия ще консултира Украйна, ако Русия я бие.
2
1
 
24
 
! Отговори
Шефрет преди 2 месеца
Те и телефонните измамници именно по телефона си вършат работата...
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"провели телефонен разговор" - телефон и лимонада работа не вършат.