Пожар избухна в "Универсална зала" в Скопие, която е дарение от България

Помощта е направена след катастрофалното земетресение през 1963 г.
Обновена: 9 апр 2024 16:48 | 9 апр 2024 12:50, Петър Бойчев
1
Пожар избухна в "Универсална зала" в Скопие, която е дарение от България
Снимка Фейсбук

Пожар избухна тази сутрин в "Универсална зала" в Скопие. На мястото са пристигнали екипи на пожарната, както и и полицейски автомобили и са овладели огъня.

Засега няма информация за пострадали хора. Повече подробности за причините за пожара се очакват в следващите часове. Заради пожара е затворен близкия булевард и движението е отклонено от полицията.

Реконструкцията на залата, която беше спряна преди две години, беше възобновена на скоро от Министерството на културата на РСМ.

Залата е дарение за Скопие от България след катастрофалното земетресение в Скопие на 26 юли 1963 г. При трагедията загиват над 1500 души, много от които българи. Унищожен или негоден за обитаване тогава е почти 80% от жилищния фонд на града.

Веднага след бедствието българската държава, чрез Българския Червен кръст, предоставя на пострадалото население мащабна хуманитарна помощ, възлизаща във финансово изражение на над 2 млн. швейцарски франка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Техните политици са неблагодарници, но ще си платят за това чрез Всевишния. Техните като нашите служат на чужди интереси