250 евро великденска помощ за бедните пенсионери в Кипър

Те получават и целеви заради поскъпването на живота
24 апр 2024 14:00, Елка Василева
9
250 евро великденска помощ за бедните пенсионери в Кипър
Снимка: архив, БГНЕС

Великденска надбавка от 250 евро ще получат пенсионерите с ниски доходи в Кипър, реши правителството днес. Мярката е част от изпълнението на плана за подпомагане на възрастните хора в страната и продължение на целевите помощи за уязвимите социални групи заради инфлацията.

Великденските помощи в Кипър тази година са увеличени с 30% или 60 евро повече спрямо отпуснатите миналата година.

Сумата за празника ще бъде изплатена на около 14 000 пенсионери. Това са възрастни с доход до 7000 евро при едночленни домакинства и до 12000 евро за домакинства от двама души.

За да не се стесни броят на получателите на помощта, правителството реши да не прилага критерият за размера на депозитите, включен в плана за подпомагане на пенсионерите с ниски доходи.

Допълнителните великденски плащания ще струват на бюджета 3,3 млн. евро.

Великденската надбавка допълва целевите помощи за пенсионерите с ниски доходи, отпуснати вече от правителството заради поскъпването на живота. Според тях възрастните получават по 100 евро за трите месеца от април до юни.

Приготовленията и пазаруването за великденските празници ще бъдат облекчени заради нулевата ставка на ДДС за основни стоки като хляб, мляко, яйца, чието действие според предишно решение на кабинета бепродължено до края на юни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Русия
Евродепутати се опасяват от руска намеса в изборите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А там има ли бедни пенсионери?
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Нямате представа как се живее в другия край на Европа, панелистанци" - Ми чакаме някое емигрантче да ни просветли. Иначе от къде да знаем?
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
България е ислямски джюмхюриет какви добавки за Великден искате, за Коч байряма по може ама той е юни, ама и там ме съмнява, затова поискайте от Шиши, Боко и Меди - те разпределят порциите и пропорците, преди съжалявах бг турците,ч е са масово бедни, некъпани и миризливи (те и много българи са така), но сега не ги съжалявам след като гласуват за ДПС всеки път, говорят нон стоп на турски. В общи линии бг турците са безродницци
2
2
 
5
 
! Отговори
А в Испания преди 1 седмица
И Франция получават допълмит лна пенсия общо 14 на брой в годината. Нямате представа как се живее в другия край на Европа, панелистанци
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да, ама в мюсюлманските копторлъци Турция, Русия и България няма, и няма да има.