Какво да приготвите с агнешкото месо от Великден

Вкусно хапване
7
Какво да приготвите с агнешкото месо от Великден
Снимка: Istock

Агнешкото месо е изкушаващо вкусно, особено след като го извадите от фурната. Ароматът и запечената коричка със сигурност ще ви накарат да си вземете поне едно парченце. Но ако ви остане доста месо, което се чудите какво да правите, в следващите редове ще ви дадем някои идеи.

Пикантни нудли с агнешко

Необходими съставки:

2 пакета нудли
1 с. л. растително масло
1 глава лук, нарязана на ситно
1 червена чушка, нарязана на ситно
150 г броколи с дълги дръжки, подрязани и нарязани на хапки
2 скилидки чесън
200 г остатъци от агнешко печено, нарязано
1-2 с. л. лют сос
1 с. л. течен мед
1 с. л. тъмен соев сос
½ малка връзка кориандър
4 стръка зелен лук, нарязан на филийки
Сварете нудлите в тиган с вряща подсолена вода за 1-2 минути или докато омекнат. Отцедете, като запазите 100 мл от водата. Загрейте олиото в уок тиган на силен огън и запържете лука за 5 минути до светло златисто. Добавете чушката и броколите и запържете за 5-6 минути или докато омекнат, като добавите капка от запазената вода за последните 2 минути, за да се задушат броколите. След като водата се изпари, добавете чесъна, запържете за 1 минута, след това добавете агнешкото, като разбърквате, запържете за 2-3 минути или докато стане горещо. Добавете лютия сос, меда, соевия сос и нудлите. Разбъркайте всичко за минута, като добавите капка от запазената вода, за да покриете нудлите. Отгоре поръсете с кориандъра и пресния лук.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Свободно време.
Как да не изглеждате отчаяни в любовта?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Навитак преди 1 седмица
Мише, агеншкото всякак е вкусно, виж, ако консумираш овче, си трябва здрава подготовка и майсторлък!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Какво да приготвите с агнешкото месо от Великден" А какво да правим с яйцата от Гергьовден ? :))))
4
3
 
1
 
! Отговори
Курава батка преди 1 седмица
Аз си хапвам прясно 21 годишно много печено яренце, вие му мислете.
3
0
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
първо много българи не са консумирали агн месо от години второ парчетата коитосе продаваха бяха от 2 до 3 кг и като се опече става още по малко така че месоняма да остане които има село и живи родители са опекли едно агне и като седнатдва дни на масата ако нещо остане в кутия и за софия довечера като се върнатот работа и училище всичко ще бъде консумирано
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма да остане месо. Хората нямат пари да купуват по 5-6 кг, че да остава.
1
0
 
5
 
! Отговори
Чекай бре преди 1 седмица
Нуделите не излизат ли след като си ял агнешко...