Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба

В Германия се води дебат за връщане на военната повинност
4 юли 2024 09:15, Елка Василева
81
Германски генерал: Жените да подлежат на наборна военна служба
Снимка: архив, БГНЕС

Генералният инспектор на Бундесвера (еквивалент на началник на отбраната, бел.ред.) генерал Карстен Бройер предлага жените да подлежат на наборна военна служба, ако отново бъде въведена, предаде ДПА.

Германия прекрати наборната военна служба през 2011 г., но законите на страната все още позволяват задължителна военна служба в случаите на война или други случаи на напрежение.

Поради пълномащабната руска инвазия на Украйна в Германия започна дебат за връщане на военната повинност. Министърът на отбраната Борис Писториус представи планове за нов модел на военната служба.

Писториус планира да въведе задължителна регистрация, в която младите мъже ще трябва да заявят желанието и способността си да изпълняват военна служба. Младите жени биха могли да го направят доброволно.

Министърът описва идеята като „селективна военна служба“, чиято цел е да позволи на военните да призовават за обучение само „най-способните, най-подходящите и най-мотивираните“.

Новият модел трябва да се състои от шестмесечна основна военна служба с възможност за допълнителна доброволна военна служба до 17 месеца.

Генерал Бройер отбеляза, че Германия е център на Западния отбранителен съюз и че страната се нуждае от над 400 000 временни и професионални войници и резервисти.

За да се отговори на това търсене, са необходими около 100 000 допълнителни резервисти, които първоначално биха могли да бъдат предоставени от новия модел, според Бройер. Той обаче подчерта, че все пак ще са необходими задължителни елементи.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
7
 
! Отговори
Айляк преди 3 месеца
Дойчо, Дойчо, какво направиха с тебЕ, Дойчо, щом до жените опряхте? А беше време, когато Дойчланд, ехее...Този генерал е по-ула.в и от Улаф Шолцито...
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Резко джендърките ще се сетят какво всъщност е жена, дето нон стоп по джендър интервюта не можеха да дадат дефиниция. Джендърска солидарност с транс мъжете , всички в месомелачката.
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 22 Теб изнасилиха ли те? Или само те биха?
27
0
 
6
 
! Отговори
Auslander raus преди 3 месеца
Ами новодошлите?
26
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Кой ще си остави компютъра и смартфона и ще рискува достойнството и спокойствието си." - Всеки достоен! [кюни dies irae на макс да дъни ... зарежда калашника, пали цигари] Ше се ходи ... на война!
25
0
 
5
 
! Отговори
До 21 преди 3 месеца
Ще ходят. Германците ще отидят. Турците и сега си ходят. Като смартфона ти е по-важен и ще избягаш. ами оставаш без държавност. Просто е. Нашият случай ще е такъв.
24
4
 
5
 
! Отговори
Мамино детенце преди 3 месеца
Ами че те жените единствено стават за военна служба в Германия. "Мъжете" ходят на Геей Паради и си лакират никтите. А и нали трябва някой да остане в дома , да чисти и мие чиниите , докато жената е на военно обучение. Кой друг освен "мъжа"? И това е не само в Германия. Цяла западна европа а вече и в части от източна мъжете са мъже само по документ. И всяка година организират Прайдове за да протестират че все още ги определят като мъже а не както те сами аа се самоопределили като нежни и красиви
23
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Обърнали сте целия разговор срещу жените, няма смисъл. Въпросът е кой млад мъж ще отиде в армията, ако я направят полу-задължителна. Кой ще си остави компютъра и смартфона и ще рискува достойнството и спокойствието си. Това са нови и коренно различни времена , макар че войните явно се завръщат, малко млади хора ще жертват живота си за тоя дето духа, нека политиците да ходят, вече много от тях са млади и силни.
22
2
 
3
 
! Отговори
Генерал преди 3 месеца
Аз Често Сънувам 18-годишни Момиченца в Униформа!
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Кефи - Ами заради мнгоото побоища, изнасилвания, нараняваня и самоубийства.
20
5
 
5
 
! Отговори
Кефи преди 3 месеца
ме какъв ужас от казармата изпитват някои тук. И това са мъже!?
19
0
 
2
 
! Отговори
Много се пееше ... преди 3 месеца
... на това световно Deutschland ist deutsch. Auslander raus, auslander raus ... Нещо идва, да знаете :)
18
6
 
12
 
! Отговори
Horst Wessel преди 3 месеца
В Германия има жени. Немкините са по мъже от мъжете им, какво остава за нашите мари. Сегашните бг жени за нищо не стават. На работа да ги жалиш, че са жени, вкъщи да ги глезиш, да помагаш с децата, да не кажа, че повечето мъжете си ги гледаме. В Германия, жената опъва кайша наравно с мъжете. Ама наистина наравно, не само на хартия като тук. Разбира се, че е редно да служат там. Тук, че няма да служат е ясно, но поне да стоят около печката, особено като чуят е Германия какво става, ще се кротнат.
17
0
 
1
 
! Отговори
Всеичко за Германия преди 3 месеца
Това трябва да дават техните политици! А там, ако някой го каже това, го съдят ... лееелееее
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Жените: Искаме равин права с мъжете. Държавата: жените ще служат в казармата! Жените: ААА не! Ние да не сме мъже!
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
те доброволно ще идат в казармата, защото когато Ханс и Гюнтер ги пратят на фронта в Украйна, жените остават с Ахмед и Мустафа!
14
1
 
23
 
! Отговори
ДО ДЗИВКО преди 3 месеца
Точно заради демографския срив няма да се върне наборната служба. А положението с желаещите да стават офицери е катастрофален. Тази година за 300 места във Велико Търново са се явили няма и 50 човека.
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
германските жени са си направо мъже!
12
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До CVBXCV A не бе, само к0000чината ви ще се готви за вокна, пардон, СВО!
11
2
 
24
 
! Отговори
Нане преди 3 месеца
Всички феминистки от краварските непеота с грантове, в казармата за по 2 години... ===)))