Кандидатките българки на "Национален сбор" останаха втора и трета

Иванка Димитрова и Славка Михайлова не влизат в парламента
8 юли 2024 10:03, Елка Василева
13
Кандидатките българки на "Национален сбор" останаха втора и трета
Снимка: архив, БГНЕС

Кандидатката на „Национален сбор“, родена в България, Иванка Димитрова остана на второ място на втория тур на изборите във Франция с 40,02 процента според данни, публикувани на сайта на в. „Монд“, основаващи се на информация на Министерството на вътрешните работи на Франция.

Димитрова се кандидатира от Втори избирателен район на департамента Сен е Марн. Там на втория тур победи кандидатът на коалицията „Заедно“ на президента Еманюел Макрон - Фредерик Валту, който получи 59,98 процента. Иванка Димитрова водеше в този район на първия тур с 35,06 процента. На второ място на първия тур там остана Фредерик Валту 33,73 процента. На трето място се класира кандидатката на лявата коалиция „Нов народен фронт“ Нур Бенаиса Вабо, която имаше 23,70 процента. Образува се триъгълно противоборство. Но в крайна сметка Нур Бенаиса Вабо се оттегли съгласно стратегията за единен левоцентристки фронт срещу „Национален сбор“ и така се стигна до победа на Валту във Втори район на Сен е Марн.

Още по темата
В Първи избирателен район на департамента Ло на трето място след първия тур остана кандидатката на „Национален сбор“, родена в България, Славка Михайлова. На първия тур тя получи там 23,06 процента след кандидата на обединената десница Орелиен Прадие с 42,25 процента и кандидатката на „Нов народен фронт“ Елза Бужар с 24,33 процента. Тук се получи триъгълно противоборство за втория тур и нито един от кандидатите в челната тройка не се отказа в полза на друг. Накрая на втория тур победи Орелиен Прадие с 53,78 процента. Елза Бужар остана на второ място с 23,26 процента, а Славка Михайлова запази третата позиция с 22,96 процента, показват данните, публикувани в "Монд".
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
AХА преди 2 месеца
"Те са против милионите неевропейци, нахлули на нашия континент с две цели, които нагло заявяват"И все пак са си мигранти.Няма такова нещо като нашия континент.Във Франция белия човек се превръща в малцинство,нещо подобно може да се случи и тук с тоя демографски крах.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ее жалко ... А можеле да има чиста и свята република ...
11
2
 
7
 
! Отговори
Развеселен преди 2 месеца
Ама как баш останките от соца се "намерили" да се кандидатират за путинистката партия, а? И точно тия, дето са отишли да живеят в "прогнилия Запад" :)))
10
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На Иванка мястото е в Донецката народна република, а на Славка в Луганската. Там със сигурност ще ги изберат!
9
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Франките са фашисти и нацисти.Зеха ни и беломороето.
8
2
 
6
 
! Отговори
е да не са пpoсти преди 2 месеца
Франсетата като видяха че някви pуcкопитeци надигат глава и веднага излезнаха и ги наказаха, защото знаят какъв ще е резултата. А бай ти *** си седи дома и натега на ракия и чака бай Тошо
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иначе казано - Гризнаха дръвцето!
6
3
 
7
 
! Отговори
Повтарят преди 2 месеца
заучени мантри-намаляне на пенсионна възраст,намаляне на данъците,вдигане на доходите.. Никой не може да ти даде това,което аз мога да ти обещая.На гола кука шарани ловим
5
4
 
8
 
! Отговори
Има разлика преди 2 месеца
До Анонимен 3 - Те са против милионите неевропейци, нахлули на нашия континент с две цели, които нагло заявяват - да живеят на социал и да налагат тяхната религия. От имигрант до имигрант има разлика.
4
3
 
6
 
! Отговори
другарките преди 2 месеца
комунизма е заразен и дърпа простотията да иска да просперира , сега могат да пробват в русия там ще ги вземат щото там вова брои и винаги излизат вярно бюлетините
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Две имигрантки във Франция и сега против имиграцията. Разбира се - българки - що ли не се учудвам.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еее, стига де! Как може така!
1
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иванка и Славка от кое село са тия другарки :)))