Екоактивисти готвят провокации и на борда на самолетите

Те имат намерението да нарушат или дори да прекъснат въздушния трафик
6 авг 2024 09:55, Нели Христова
29
Екоактивисти готвят провокации и на борда на самолетите
Снимка: БГНЕС

Вътрешен документ на "Луфтханза Груп", към която принадлежи и "Остиън Еърлайнс", предупреждава за критични действия от страна на организацията "Последно поколение" - не на земята, а на борда на самолетите, съобщава електронното издание на вестник "Кронен Цайтунг".

Спиралата на ескалация на активистите за климата продължава да се върти - и може да достигне ново, рисково ниво. Защото според вътрешен документ за сигурност на компанията в бъдеще активистите планират да провеждат акции и в самолетите.

Във всеки случай в писмото се посочва, че активистите биха могли да се промъкнат на борда с обикновени билети по време на пиковия летен сезон. С намерението да нарушат или дори да прекъснат въздушния трафик.

Досега "Последното поколение" се беше концентрирало върху протести пред изходите на летищата или на самите писти, какъвто беше случаят само преди няколко дни във Виена, когато активист беше арестуван точно преди да се качи на самолета.

Ако например на борда на туристически самолет се разлее боя или друга течност, това е изключително опасно за сигурността. В отговор на запитване от "Кроне" обаче "Остиън Еърлайнс" запазва мълчание, "тъй като това е въпрос на безопасност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Масата неграмотни про'с'таци дет гласуват за ЕС да им дава МРЗ и излизат на чист въздух да изпушат по една цигара, преди да се напият кат св'нье, са седнали да критикуват младите активисти...
23
0
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Има затвори/22 "В законодателствата на нормалните държави има и предвидени дълги присъди за тероризъм" - на нормалниъе държави - да. НО ЕС закриля ислямския тероризъм и точно Австрия даде нова самоличност на ислямския терорист Ахмет Чатаев, който взриви 150 човека на летището в Истанбул. Факти.
22
0
 
4
 
! Отговори
Чавдар Михов преди 1 месец
Нелче, няма авиокомпания "Остиан еърлайнс", която да е част от "Луфтханза груп". Пробвай да прибавиш някоя липсваща буква и може да ти се получи.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
е това е вече чист тероризъм
20
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доживотерн затвор ако направят нещо на борда на самолет, като се третира като опит за умишлено убийство. Бързо ще бъдат вкарани в правият път.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма ли кой да ги спре тези ненормални и! Нищо не постигат с безобразията си, само настройват хората срещу себе си и идеята.
18
2
 
23
 
! Отговори
Има затвори преди 1 месец
В законодателствата на нормалните държави има и предвидени дълги присъди за тероризъм. Остава следствие, прокуратура и съд да си свършат работата. Нищо сложно.
17
2
 
21
 
! Отговори
охобохо преди 1 месец
като гръмнат 2-3 в самолетите и вкарат 10-тина в затворите доживот много бързо ще отшуми тази идея
16
0
 
6
 
! Отговори
Гоздейкин преди 1 месец
Ха тъй..първо да минат ГТП в БГ и кое не е Еко-7 нормата, да се приземява незабавно! Особено всичкото дето е на керосин! Ако е на дизел, мое да фърчи колкот си ще!
15
2
 
21
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 1 месец
След тероризма от 11 септември на борда на американските самолети винаги има цивилен полицай въоръжен, който има задача като види някой изперкал първо да стреля после да пита. Дано и в европейските линии въведат подобна защита, че ненормални вече навсякъде.
14
1
 
25
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Тези г.л.у.п.а.ц.и ,вместо да ходят по горите и да държат сметка на секачите,се качват по самолетите да правят циркаджийски номера...тези не стават ,за екоактивисти ,закривай ги!!!!
13
1
 
19
 
! Отговори
Бангладеш преди 1 месец
Тези да ги командироват в Бангладеш и да опитат там да се държат така. Ще ги разчекнат на улицата буквално .
12
0
 
21
 
! Отговори
да преди 1 месец
Ами пускайте ги - отворете им врата и ги побутнете, ако са срамежливи, за да се разходят напълно екологично в небето.
11
1
 
23
 
! Отговори
badabum преди 1 месец
Дано да попаднат на група футболни активисти, които случайно пътуват с обикновени билети със същия полет....
10
0
 
14
 
! Отговори
Алаху акбар? преди 1 месец
такива провокации ли? Еко-терористите са много досадна напаст, на заплата от НПО-та, които са собственост на тия, срещу които би следвало да протестират.
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не са "активисти",това са ТЕРОРИСТИ!! При това- с елементарен интелект!
8
1
 
25
 
! Отговори
Bond преди 1 месец
Ако са футболни фенове щяха да са хулигани. Но понеже са затоплисти и зелени терористи затова са активисти! Новговор, сър!
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колко евроатлантическо
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аман от лиигльовци възпитани във фалшивата толерантност! Защо не се качат в китайските или индийските авиолинии и там да направят този цирк! Но там, а и навсякъде в нормалния свят, ще платят цена! А в ЕС е безплатно да заплашваш хората с лигавщиината си!
5
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Грета най екологично ще я изхвърля без парашут (не трябва да се замърсява) така трябва да се процедира и с тия зелени комунисти на руска хранилка