Официално: Камала Харис е кандидатът за президент на демократите в САЩ

Днес тя трябва да обяви своя вицепрезидент
6 авг 2024 14:13, Петър Бойчев
34
Официално: Камала Харис е кандидатът за президент на демократите в САЩ
Снимка БГНЕС

Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис си осигури официално номинацията за кандидат за президент на Демократическата партия, отбелязват Асошиейтед прес и Франс прес.

Това стана близо две седмици, след като президентът на САЩ Джо Байдън обяви, че се оттегля от надпреварата. Номинацията на Харис стана официална след петдневно онлайн гласуване от страна на делегатите, които ще участват по-късно през месеца в националния партиен конгрес на демократите в Чикаго. Гласуването приключи вчера вечерта.

Харис си е осигурила необходимата подкрепа от страна на 1976 делегати на конгреса - нужния й праг за преодоляване за спечелване официално на номинацията за кандидат за президент на демократите.

Днес предстои нов етап. Камала Харис ще обяви най-после кой ще бъде неин кандидат за вицепрезидент.

След като го направи, още тази вечер се очаква този човек да се появи с нея на предизборен митинг във Филаделфия, в щата Пенсилвания, отбелязва Франс прес. След това двамата ще обиколят още няколко ключови щата до събота.

Засега фаворит за позицията на кандидат за вицепрезидент на Хари е 51-годишният Джош Шапиро, който е губернатор на щата Пенсилвания. В списъка попадат и Тим Уолц, губернатор на Минесота, и Марк Кели, бивш астронавт, станал сенатор от Аризона. Споменават се и имената на Анди Бишър, губернатор на Кентъки и на настоящия министър на транспорта Пийт Бутиджидж.

Същевременно в същите щати, в които ще започнат обиколка Харис и нейният кандидат за вицепрезидент, ще пътува и кандидатът за вицепрезидент на републиканеца Доналд Тръмп - Джей Ди Ванс.

Самият Тръмп в последно време обвинява Харис, че е виновна за миграционната криза в САЩ. Миналата седмица той я обвини и, че тя се обявява за чернокожа от политическа пресметливост. Бащата на Харис е от Ямайка, а майка й е от Индия, припомнят Франс прес. Вчера Тръмп обвини Харис, че е виновна и за проблемите на борсите в САЩ.

Харис пък води кампания в защита на абортите и редовно задава въпроса дали хората в САЩ искат да живеят в една свободна и правова страна, или в една страна на хаоса, на страха и на омразата, визирайки че второто ще се случи, ако за президент бъде избран Тръмп, предаде Дарик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
5
 
3
 
! Отговори
НЕ на протерористи преди 1 месец
За съжаление Канала е избора на ислямските терористи , инфилтрирани от Обама, подкупвани а милиони долари от които ограбват ислямските расисти лъже демократи от американския християнск народ за да финансират паразитиращите на гърба на САЩ ислямски терористи както и техните престъпни режими в Иран Катар от Канала )Палестинската джихадистки съюз на много терор групи и др. Затова и вкарват все повече терористи и в партия и университети да заграбят пак с измами власта като Обама Байдн
25
5
 
3
 
! Отговори
Да не бъде! преди 1 месец
Бог е казал на своя народ Израел да не слага чужденци за лидери, каквито са и ислямския африканец протерорист Обама и индийско-африканката също антисемитка като ислямския расистки контингент от лъжливи демократи от Демократ. пария на Америка.Конгрес в която участва и Байдън с про-терористична си антисемитска антихристиянска анти-САЩ политика, още по-малко да търпи врагове на земята си като ислямските терористи инфилтрирани от Обама подкупвани с милиарди и от Байдън и протежирани от Камала
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Санитарен полуден. Чистачката пусна прахосмукачката в полето за коментари.
23
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това същество, което няма НИКАКВИ реални успехи като политик, като прокурор, напротив, само запад и срив когато от нея е зависело нещо. Никой повтарям НИКОЙ от демонРатската партия не е гласувал за нея, самите те казваха че тя може само да се прикрепи към някой друг (като стана вице например), но сама НИКОЙ НИКОГА няма да гласува за нея. Сега изведнъж я издигат за кандидат. Това значи че или са решили да премахнат Тръмп физически, или пак ще крадат изборите. Сатани.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Пютин..Аве то , и Украйна щеше да ''победи'' , ама на де !
21
2
 
3
 
! Отговори
До 9 преди 1 месец
Очевидно само за Прайдове мислите. Поздрав с песента на Устата - Шарени дж*ндъри. Както там се пее "Черпя ви всичките... "
20
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
при копейките всичко започва с ЩЕ те не живеят в действителността , а в бъдещето нещо като междузвездни войни
19
3
 
7
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Байдън е най-подходящ за вице!
18
6
 
4
 
! Отговори
Не Ми Се преди 1 месец
Мицли след 8 години Камала, в какво Състояние ще сме - ама едва ли много по нашата територия ще са Оцелелите - главно Грантаджиите на посолствоТО и семействата им - останалите ще сме Ядрен Прах!!
17
3
 
10
 
! Отговори
Голема АлаБала преди 1 месец
ще е на Изборите, може да Викат - кИкИ за Консултант, но ДончУ пак ще гризве Дръвцето - той повече няма да бъде Допуснат от Дълбоката Държава да е Прецедент!
16
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Забавно Жена да управлява, сигурна трета световна война
15
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само тази снимка ли имат , на тая ,... като варена тИ-кВъ
14
5
 
7
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 1 месец
Шабат Шалом, Гой-им! за Нашата Колония - Съединени Ашкенаци Щати - няма Значение, кой ще Играе Ролята на Аватар на Прецедент - от 25 години Ръководителят НЕ се е Сменял и това е Бенямин СатаняхУ - в Конгреса - му се Кланят, щото знаят кой е Шефа!!
13
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След олимпийският Прайд , да се върнем на американският Прайд !
12
1
 
4
 
! Отговори
Забавно преди 1 месец
Прайдовете си ги гледайте вие, щом ви харесват.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Доказано :Жените стават , само за едно .Кога пък БАШ в САЩ , жена ще управлява , Историята не поВни таквоз нЯщУ.
10
7
 
3
 
! Отговори
Пютин преди 1 месец
в Кремъл Гръмнахме Шампанското - 8 години Камала - за Победата!
9
4
 
10
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Тая откак бат Дончо се усъмни в психичното й здраве, все лудо ухилена я дават по снимките в статиите.
8
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Забавно ---Аве , защо не си гледаш олимпийският ПРАЙД , ами се буташ и в политиката на САЩ ?Те ще се оправят и без нас .
7
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
оф,слава Богу!...Бех са притеснил,че нема да е тая..