Есента засяга вашия сексуален живот. Вижте как

През пролетта и лятото ни е лесно да мислим за любов, но какво става през есента
4 ное 2013 22:00,
4
Есента засяга вашия сексуален живот. Вижте как
Снимка: sxc.hu

Не се изненадвайте, ако с окапването на листата през есента, вашето либидо по-скоро се повиши. Есента е сезонът, когато нива на тестостерон в тялото, които са отговорни за сексуалното желание, са по-високи, отколкото по всяко друго време на годината. Това са данни от няколко проучвания по темата. Дали този скок е в резултат на древни инстинкти за чифтосване или се задействана чрез намаляване на дневната светлина или повишена социална активност, не е ясно, но пък и едва ли някой го интересува.

Ето нещата, които са от най-голямо значение за вас в този аспект:

1. Жените са по-привлекателни в очите на мъжете

Тези по-високи нива на тестостерон са една от причините дамите да напълняват най-много през есента, отколкото по всяко друго време на годината, твърдят изследователите от Simon Fraser University. И все пак добра новина е, че мъжете мислят женските тела за по-привлекателни в по-хладните сезони, твърди изследване, публикувано в списание Perception. Една от теориите е, че тестостеронът кара мъжете да се интересуват повече от секс. Освен това се наблюдава и контрастен ефект - през лятото, мъжете са заобиколени от прекалено много оскъдно облечени жени, а когато навън стане студено и дамите покрият телата си, критериите за привлекателност също се променят и мъжете стават по-снизходителни към женските фигури.

2. Ще излизате на най-хубавите си срещи

Студеното време ще ви даде възможност за по-романтични срещи с вашата половинка (или с обекта на желанията ви), тъй като с удоволствие ще останете на някое топло местенце с камина в неговата/нейната компания. Изследователи от Университета за наука и технологии в Хонг Конг казват, че има невронно кръстосване между телесните усещания и психологическите такива. Това означава, че когато на човек му е студено, у него се активира копнеж за топлина във всичките ѝ форми, включително и в сърдечните дела.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: есенлибидосексхормони
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
pedo bear преди 10 години
do we have an approval ?
2
0
 
4
 
! Отговори
Задоволен ерген преди 10 години
До Незадоволен съпруг,това, че при теб секса е по-рядко явление от Коледата не значи, че и при жена ти е така ))))
1
0
 
8
 
! Отговори
Незадоволен съпруг преди 10 години
Абе не знам за есента, но определено обичам Коледата повече от секса - защото идва по-често. :). Къде майтап, къде истина ...