Какви подаръци да направите на своите служители

Следвайте максимата, че най-ценните неща в живота са безплатни
1
Какви подаръци да направите на своите служители
Снимка: sxc.hu

Празниците наближават и всички хора започват да съставят списък с подаръци за най-близките и приятелите си. Когато сте в ролята на шеф обаче, не трябва да забравяте, че вашите служители също се нуждаят от поощрение за добре свършената работа. За съжаление, невинаги бюджетът позволява купуването на коледни и новогодишни подаръци.

В този случай, когато парите са недостатъчни, вие имате друга опция за справяне с подобен проблем. Нека не забравяме, че най-ценните неща в живота са безплатни. Именно тях може да подарите на своите служители. Ето няколко примера:

1. Намалете работния ден в седмицата преди празниците. Дори един час по-ранно тръгване от офиса, ще зарадва вашите служители. Това няма да се отрази зле на тяхната работа, тъй като те ще бъдат мотивирани да ви се отблагодарят с нужните усилия. Със сигурност подобен жест ще бъде оценен много високо.

2. Предложете им гъвкавост. Това е подарък, който трябва да важи целогодишно. Дайте свобода на служителите си да работят от вкъщи, когато не се чувстват много добре или пък в дните, когато трябва да се отработва. Вашите подчинени ще бъдат щастливи, тъй като ще си спестят някои финансови разходи, свързани с пътуването до офиса и времето, прекарано в него.

3. Разрешете им да бъдат себе си. Позволете на служителите си няколко дни в месеца да идват на работа, както пожелаят – без да е необходимо да спазват някакви критерии за офис облекло. Предварително определете кои ще бъдат тези дни – например всеки петък. Това ще даде чувство за свобода на подчинените ви и ще ги подтикне да бъдат по-продуктивни. Подобно решение е сигнал за служителите, че вие цените не само техните работни качества, но и тяхната личност.

Още идеи по темата можете да прочетете в сайта на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
7
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Аз на най-добрите ми служители, а те всичките са такива, им възлагам допълнителни задачки та ако може и по празниците да ми работят. все пак работата в моята компания за такъв пич като мен е най-големия подарък за тях :)))