8 клопки, които ви саботират да постигнете вътрешен мир

Не става въпрос да си перфектен, а да знаеш какво да избягваш
4
8 клопки, които ви саботират да постигнете вътрешен мир
Снимка: iStock

Постигането на вътрешен мир невинаги е лесно като разходката в парка. Има клопки, които могат да ви изхвърлят от пътя ви, често без дори да го осъзнавате.

Тези спънки са често срещани и могат да ви попречат да намерите спокойствието, което търсите в себе си. Избягването на тези капани е от ключово значение за постигане на вътрешен мир. Не става въпрос да бъдеш перфектен, а да знаеш какво да избягваш.

Ето кратко описание на 8-те често срещани клопки, които трябва да избягвате, ако искате да постигнете вътрешен мир:

1.  Прекомерно мислите и анализирате
Вътрешният мир често убягва на тези, които са склонни да мислят и анализират прекалено много. Това е често срещан капан, който може да ви лиши от спокойствие без дори да го осъзнавате.

Прекомерното мислене създава водовъртеж от мисли, които лесно могат да заглушат мира. Това е като снежна топка, която се търкаля надолу и става все по-голяма с всяко завъртане.

Колкото повече мислите, толкова по-малко спокойствие ще намерите. Толкова сте увлечени от какво-ако и може би, че губите от поглед настоящия момент.

Избягването на този капан не означава да станете безотговорни или безхаберни, а по-скоро да се научите да управлявате мислите си. Разпознаването, когато започвате да мислите прекалено много и след това съзнателното избиране да изместите фокуса си, може да промени мирогледа ви.

Не забравяйте, че мирът не се намира в миналото или бъдещето – той е в настоящето. Така че не позволявайте на прекаленото мислене да ви откъсне от него.

2. Пренебрегвате грижата за себе си
Пренебрегването на грижата за себе си е сигурен начин за нарушаване на вътрешния мир. Собствените ви нужди не трябва да остават на заден план. Ако това стане, резултатът ще е постоянно чувство на изтощение, раздразнителност и обезпокоителна липса на мир.

Дайте приоритет на грижата за себе си – не е егоистично, а е от съществено значение за поддържане на вътрешен мир. Не забравяйте да отделите време за себе си, да се занимавате с дейности, които обичате, и не се колебайте да поставяте граници.

Само когато се грижите за себе си, можете наистина да намерите и поддържате вътрешен мир.

Цялата статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: вътрешен мир
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато някой е бил несправедливо ощетен, наклеветен или предаден и това е провалило златни шансове, каквито е имал и е осакатило бъдещето му, как да не таи озлобление? Особено пък ако не е успял да се пребори за интересите си, да изчисти името си или да възстанови позициите си? Човек се бори докрай за онова, което му е било отнето или за компенсация и колкото и да е разумен и уравновесен, не може напълно да тушира негативните емоции, свързани с горчиви спомени.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Разумно ли е да загърбиш миналото и да гледаш само напред? В миналото се коренят повечето неща, които предстои да ти се случат.
2
0
 
1
 
! Отговори
Да не се сравняваш? преди 1 месец
Как да прецениш дали изоставаш или си набрал преднина, ако не се съпоставяш с онези твои връстници, които по произход и образование са сходни с теб? Как да прецениш дали ще си сред най-предпочитаните ергени или моми, ако не следиш каква е физическата форма, облеклото и други неща, притежавани от хората в твоята среда? Защо се изтъква само втората част от пословичния израз "По дрехите посрещат, по ума изпращат"? За да преценят акъла и характера ти, първо трябва да те забележат.
1
0
 
4
 
! Отговори
Външен WC преди 1 месец
И най-спокойният йога, най-храднокръвният нинджа и най-добре оцученият джедай, влезе ли в сутрешния софийски трафик и почва да нарежда останалите водачи с груби и незензурни епитети.