Руският удар в Чернигов: Убити са украински генерали в хотел, превърнат в щаб

Загинали са най-малко 40 военослужещи
18 апр 2024 09:05, Петър Бойчев
289
Руският удар в Чернигов: Убити са украински генерали в хотел, превърнат в щаб
Снимка Фейсбук

Украински генерали са сред загиналите при руския ракетен удар по хотел в украинския град Чернигов. Там са били отседнали военнослужещи от украинските въоръжени сили, сред които вероятно е имало много висши офицери.

Украинските медии обявиха, че става въпрос за действащ хотел.

Но според руските Telegram канали, "истината обаче все пак изплува благодарение на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна (ДСНС), която публикува кадри от разрушената сграда“.

На една от снимките двуетажни легла ясно се виждат в зейналите отвори на прозорците. Никога няма да видите това в хотелите, но такива конструкции винаги се намират във военните казарми.

Според твърденията, в тази сграда живеят или украински военни, или чуждестранни наемници.

Към момента се получава все повече информация за високата ефективност на руския удар. Очевидно всички, които са били в сградата на хотела, са или убити, или ранени.

Някои експерти твърдят, че броят на загиналите украинските военослужещи нараства и вече наближава 40 души. Въпреки това може да се очаква, че с разчистването на развалините броят на убитите ще е по-голям.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още по темата: убитиЩАБхотелГЕНЕРАЛИ
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Удар по цели в Селидово. Тази нощ бяха нанесени няколко удара по пунктовете за дислокация на зомбита в Селидово. Координати: 48.1343613, 37.2863350 Един от ударите е на територията на ЧП Сокол(извънредни произшествия), но в момента на удара, на мястото не е имало зомбита или техника на киевската хунта. Още два удара са извършени в района на административната сграда на селскостопанското предприятие Джереми на ул. Козацкая. В момента няма информация за резултатите от това поражение. Също тази нощ в Покровск (Красноармейск) се чуха взривове.
185
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Това подразделение е сформирано през 2023 г. и е въоръжено с предимно западни модели оръжия. В момента те активно участват във военните действия в посока Часов Яр (микрорайон Канал).
184
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Около 22 часа на 17.04.24г. ВС на РФ нанесоха удар по пункта за временна дислокация на зомбита в Константиновка. Координати: 48.5023718, 37.7069201Зомбаснацистишена организира пункт за временно разполагане в сградата на детска градина "Звездочка" в Константиновка. Ударът е от ФАБ. По предварителни данни броят на унищожените зомбита е 12 и 19 са ранени с различна степен на тежест. В обекта са разположени зомбита от 5-та отделна десантно-щурмова бригада (в/п А4010). Това подразделение е сформирано през 2023 г. и е въоръжено с предимно западни модели оръжия. В момента те активно участват във во
183
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма ПВО, няма бункери. Какво ще постигнат?
182
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Те наскоро писаха и за починали полки генерали, ама на под 50 годишна възраст. И то баш в дните след такива атаки.
181
26
 
7
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 4 седмици
Значи - щом има прозорци, има украински генерали! То заради това бомбандирали болниците и детските градини, сега разбрах логиката на руския мир.
180
5
 
9
 
! Отговори
Към хахавия русороб преди 4 седмици
Сбъркан си!
179
6
 
35
 
! Отговори
хаха преди 4 седмици
Само укрогенерали ли е имало или имаме и печени френски петлета? Макарона защо не е отишъл на хотел в Чернигов, че да го поздравят руснаците с една ракета.
178
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В събота Конгресът ще одобри помощта за Украйна.
177
6
 
25
 
! Отговори
Не е везможно! преди 4 седмици
А бременна жена там нямало ли е, и ако не имало как е взможно това да се случи ? Както вече всички знаем руските ракети са с автоматично насочване САМО по бреммени жени !
176
28
 
10
 
! Отговори
Уф преди 4 седмици
Вероятно,може би,май и така нататък. Московските терористи пак са избушили някоя детска градина или болница.
175
16
 
10
 
! Отговори
Калпазанска работа преди 4 седмици
ФСБ един фейк не може да спретне като хората. Дава мозъчна фира. Едно време какво КГБ имаше, ехеее! Агентите си сменяха пола в името на родината срещу Загнилия Запад.
174
17
 
8
 
! Отговори
Сега преди 4 седмици
Да треперят руските !
173
7
 
16
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
171, затова сега има организации в Украйна, помагащи на войници и офицери да се отърват от военна служба. Де чрез дезертьорство, де по други начини. То затова и 25-30% от войскова част се водят безследно изчезнали.
172
7
 
36
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХ преди 4 седмици
След като Укро медиите пишат това представете си колко по лошо е положението им !
171
3
 
14
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
Вижте, освободен град или село със здраво здание няма. Ама било хотел, училище, болница...всичко е в кюпа. Справка Мариупол, Авдеевка, Бахмут и още стотици села и градчета. Тревата чак отказва да никне.
170
17
 
10
 
! Отговори
Типично преди 4 седмици
за блатните оркистанци. Лъжат на поразия. А за груз 200 нищо - потери нет. Айде бе!
169
2
 
11
 
! Отговори
Преди и сега преди 4 седмици
Не генералите А войниците печелят войните
168
7
 
32
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 4 седмици
Двуетажни легла в хотел в центъра на града. Според украинците някой е дал на руснаците информация за струпването на бойци в този хотел. Използвали са искандери. Явно тия искандери са много точни. Руснаците твърдят, че е дошъл часът за Часов Яр.
167
2
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 4 седмици
164, то на война се става лесно генерал :) А и в постсъветското пространство генералите са под път и над път.