Митов: Готов съм да поема поста външен министър

Разочарован съм от ПП-ДБ, следват логиката на Радев, добави той
Обновена: 18 апр 2024 11:36 | 18 апр 2024 11:16, Стела Стоянова
183
Митов: Готов съм да поема поста външен министър
Снимка БГНЕС

"Готов съм да поема поста на външен министър, но имам едно голямо разочарование от ПП-ДБ. Логиката на техните изказвания до момента следва изцяло логиката на президента Радев - не можело зам.-председател на партия да бъде министър. С промените в Конституцията, по настояване на ПП-ДБ, служебният кабинет вече зависи напълно от парламента. Премиерът трябва да търси подкрепа именно тук”, коментира предложеният за служебен външен министър Даниел Митов.

"Г-н Главчев се обади първо на мен. Аз съм се консултирал с председателя на партията, няма да взема решение, без да изговоря това с него. Получих пълна подкрепа от г-н Борисов", уточни Митов, цитиран от "Дарик"

По думите му Главчев не е могъл да се сработи със Стефан Димитров и е търсил възможност да гарантира ясна външна политика.

"Ако президентът се съгласи, ние ще кажем, че ГЕРБ носят отговорността във външно министерство. Това ще е тест за неговата геополитическа и външнополитическа ориентация", подчерта Митов.

Депутатът коментира още, че ако се забави назначаването на външен министър, ще се забави подготовката на изборите в чужбина.

В понеделник министър-председателят Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложението до президента Румен Радев премиерът предлага Стефан Димитров да бъде освободен като министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от Образование
Една легенда се завръща: "Яйцето" в СУ живее нов живот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 4 седмици
Президентът Радев трябва да подпише указа за смяна на министрите, но в конституцията няма предвиден срок за това. Ако президентът смята че избирането на зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов за външен министър ще попречи на правилното провеждане на изборите, той може да отложи подписването на указа до 10-ти юни, т.е. за дата след като минат изборите. Това не противоречи на конституцията.
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Готов си ти, без Баце да е зад гърба ти, и малкото си име не можеш да си спомниш....!
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Как беше :''Какъвто народа , такива и управниците ''!
132
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Готов съм на ВСИЧКО , само да съм на власт !
131
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Когато Буци каже нещо сутринта, всички знаят, че наобед ще каже точно обратното. Но какво ще каже Буци вечерта, това знаят само началникът от Дръндар и неговият пророк Шиши, който ще го подскаже на Буци на уше. В този дух именно, след като вчера заплашваше Главчев с последствия ако не смени външния си министър, тази сутрин Буци си смени отново мнението и вече не бил искал пуделчето му Даниелчо Митов да е външен министър. Какво ли ще каже Буци довечера???? Сега чака да получи съответни указания от началника от Дръндар чрез неговия пророк Шиши:)))
130
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Простияя народ ги избира, влизат с предизборни лъжи и събират конституционно мнозинство. След това обслужват с българската пита кукловодите си. НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИМЕ С ТЕЗИ ДРАГИ НЕГРАМОТНИ И БЕЗОТГОВОРНИ ИЗБИРАТЕЛИ-.
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
къде е валери симеонов ? къде е яне янев ? къде е барека ? къде е атакиста ? Само Баце стои и не мърда - кон на лед да му го напори назад ще се върне да обере луфта! СтабиУен е Баце, яко се е наМагнитизирал от посолството! И руснаците го чакат, и един сърбин имаше
128
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А че си готов няма и съмнение, ама ние дали сме готови да понесем последсдтвията от поредните сервилности... то има ли още какво да се дари на укрите и на корпорациите...
127
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
готов си да го поемеш .... поста де, не се радвай не е друго, къдрава Сю!
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Готова на всичко за да си министърка.
125
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Готов е да поеме всичко хахах
124
0
 
14
 
! Отговори
готов да се жертва преди 4 седмици
Готов да стане министър. Посреща удара с голи гърди и разкопчана риза. За щастието на Родината!!!!
123
0
 
12
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 4 седмици
ДАНИ МИТОВ ВЕЧЕ е бил два = 2 ПЪТИ !!!! -- Външен Министер !!..1.при Служебника Близнашки, след кабинета на Орешара (юли 2014-октомври 2014)......2.и После веднага при БОРИСОВ 2 (октомври 2014-ноември 2016).!!!..СЕГА ИСКА ЗА ТРЕТИ ПАААТТТ !
122
0
 
20
 
! Отговори
хаха преди 4 седмици
Къдравата Сю явно има опит в поемането, след като е готов.
121
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Още един нагледен пример как България е лишена тотално от национален суверенитет. Даниел Митов е кадър на американските демократи, които са на власт във Вашингтон. На всеки един, който е заподозрян, че може да се заеме с неблагодарната работа да защитава българските национални интереси му се намира цаката и се отстранява светкавично. Мотиви могат да се намерят всякакви. Но те нямат нищо общо с причините. Външното кадруване е безцеремонно.
120
0
 
11
 
! Отговори
Митов преди 4 седмици
"-Готов съм да поема..."
119
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Най-противният МАЗНИК в герб !Не знам Томи Дончев как ги търпи в герб !
118
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Митака надмина Плевнелиев по слагачество !
117
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И тоя , Бате , е като Цвъки Цветанов , готов е да продаде и семейството си ,.... за ВЛАСТ . Но не му се отваря пЪрЪ-ШЪТЪ!
116
0
 
15
 
! Отговори
Кукувица кука преди 4 седмици
Къдрокоската е унижение за консервативния електорат на ГЕРБ в провинцията. Това у прелетна птица,кукувица. Червен изтърсак обиколил ДСБ, Куневица и накрая кацна наготово в ГЕРБ. Еврожендър бетер всичките пепетадесебета. Гнус.