Води ли към евроскептицизъм подкрепата за Виктор Орбан?

Експерти пред Bulgaria ON AIR: Има ли репресия срещу Унгария?
Обновена: 20 сеп 2018 15:56 | 20 сеп 2018 10:45, Елка Василева
71

Виктор Орбан отвръща на удара, след като Европейският парламент прие резолюция за налагане на санкции срещу Унгария. Страната бе обвинена в нарушаване на правилата на Европейския съюз за демокрацията, човешките права и свободата на медиите.

Унгарският премиер стартира кампания за защита на страната с рекламни клипове и онлайн съдържание. Вчера Министерският съвет реши, че ще изготви позиция в подкрепа на Унгария.

"Позицията е ясна и категорична. Тя има политическа стойност. България застава зад Унгария. Първо, трябва да подкрепим Унгария поради репресията срещу нея. Второ, преговорите с отделянето на Великобритания може да донесат стрес за ЕС. И трето - това нарушава отношенията ни с европартньорите", обясни депутатът от "Обединени патриоти" доц. Милен Михов.

Още по темата

Той допълни, че общото между България и Унгария спрямо политиката за миграцията е бежанците да не влизат в Европа. Според него позицията на Орбан може да засили националното самочувствие на унгарците.

"Имало е разговор по този въпрос, а не решение. Оперативните разговори нямат юридическа тежест. Обявената позиция вчера не е нужно да бъде подкрепена от парламента. Орбан дойде на власт 2010 година. Той завари Унгария на ръба, оставена от комунистите. Факт е, че той беше символът за освобождаването на Унгария от комунизма. Това са горди и свободолюбиви хора. Те не са живели в дивашкия комунизъм", категорична бе журналистът Бетина Жотева.

По нейни думи това, което се извършва спрямо Унгария, ще тласне много страни в Европа към евроскептицизъм. "Виктор Орбан развя флага и всички страни от ЕС разбраха къде е границата. Въпреки това не трябва да ставаме евроскептици", поясни още тя в предаването "България сутрин" на Bulgaria ON AIR.

"Любопитно ми е да разбера какви ще бъдат инструкциите, които България ще изпрати на мисията ни в ЕС. Нашите европейски партньори разбраха, че всички партии на статуквото – както ГЕРБ, така и БСП – се обявиха в защита на Орбан. Това стана, тъй като осъзнават, че репресията върху Унгария може да застигне и България, ако останем без промени", подчерта бившият председател на България в ООН Стефан Тафров.

"Европейският съюз често се оказва единствената надежда на хората за страни като Унгария и България, тъй като нашите собствени механизми се оказват недостатъчни. Българите, както и унгарците, очакват ЕС да ги предпази от управляващите ни", изтъкна Тафров пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
12
 
6
 
! Отговори
нищо нямате в главит преди 5 години
Европейски съюз без централизирано управбение и без отказване от по голяма част от суверинитета води до система орел ,рак и щука и до разпад ,патриотизъм ,национализъм нямат място в подобно обединение ,като ще се прави нещо да е като в щатите всеки щат има закони но е подчинен от федераната власт..Айде да се разпадне ЕС и да видите нашата патриотична доктрина Мизия ,Тракия , Македония като се сблъска с гръцки ,сръбски, румънски доктрини с немски и руски и ще видите и 10 и 15хнационални катастроф
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее хан Орбан! Долу Бойко Борисов!
23
3
 
8
 
! Отговори
един преди 5 години
ЕС лека-полека започна да води същата политика като бившия СССР. Нагази прекалено навътре в страните със своите либерални закони против националното съзнание на народите. Ако ЕС продължи с тази анти-Европейска политика, то може да бъдем свидетели на разпад, след който, най-вероятно, ще се формира нов икономически съюз на бившите соц страни + Австрия, но без Русия. Европа трябва да се насочи към консервативна политика, защото ако Европа е силна, другите страни (САЩ, Русия, Китай) ще загинат.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АЗПравилният въпрос е:КОЙ има интерес от създаване на бежанска криза и поток от бежанци, насочен към Европа и ерозирането и?КОЙ?
21
2
 
11
 
! Отговори
преди 5 години
До 18ЕС започна като икономическа организация. Виж как се превърна в политическа.След това виж как политици като Тръмп, Ердоган и Путин третират ЕС.
20
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 16 34654567Бойко подкрепя Орбан за да събере симпатии за догодина изборите,той не подкрепя идеите му . Мигрантите не ги приемаме безплатно .За всеки мигрант се плаща на държавата (на Бойко). Мултикултуризма също е част от сделката за да останат на власт герб.
19
1
 
20
 
! Отговори
АЗ преди 5 години
Въпроса е неправилно зададен. Правилният въпрос е "Води ли към евроскептицизъм политиката на Меркел и политическата олигархия на Брюксел към така наречените "бежанци" "?
18
10
 
1
 
! Отговори
До 16 преди 5 години
Ти искаш на хляба мекото Щом има ползи от ЕС ще има има странични ефекти
17
1
 
7
 
! Отговори
До 14 преди 5 години
Квотния принцип не работи и никога не е работил Намери инфо в нета и поствай тука колко бежанци са преместени на базата на тоя квотен принцип
16
2
 
17
 
! Отговори
преди 5 години
Дайда първо да разграничим икономическият от политическият ЕС. След това да видим как бяха създадени и двата. След това да видим кой е скептичен и към какво.Съмнявам се, че има българин който е скептичен към правото да си продаде труда и стоката на територията на ЕС свободно. Онова което дразни българина според мен е наглостта на политическият ЕС да му се бута в личният живот.
15
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли интересно как забравят хората 50 и някоя година като руснаците са превзели Будапеща и унгарците са били бежанци ...Ше ме изкефи руснаците пак да им припомнят по някое време какво е чувството
14
0
 
2
 
! Отговори
34654567 преди 5 години
Тънка ситуация за нас като народ. 1. Не ни харесва ГЕРБ и БСП, които подкрепят Орбан, искаме ЕС по някакъв начин да ги спре от крадене.2. В същото време не ни харесват и емигрантите и мултикултурализма и фактически сме на една позиция с ГЕРБ и БСП като народ.Трябва да се разбере, че подкрепата за Орбан идва само за позицията срещу емиграцията, но не и за това, че е Бойко на Унгария и всичко зависи от него.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 11Toй Абу Мусабб Али Маджахули - емигрант от Афганистан може да не иска да ходи в Унгария, но вече в влязал в Германия и от там насила ще го депортират според квотния принцип да живее в Унгария. И унгарците ако клекнат - щат не щат, ще се наводнят с емигранти.Орбан знае тия номера и за това действа от рано.
12
10
 
2
 
! Отговори
До циник преди 5 години
Отново доказваш ,че си работник дето изкарва 500 лв месечно Тоя същия се извъртя като пр*ститука на околовръстото като тия в Брюксел разпределяха бюджета на ЕС и казаха на Унгария че ше получи по малко средства и тоя патриота веднага си промени мнението за бежанците
11
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм чул никой да иска да ходи в Унгария съмняваме и бежанците да искат да стоят тамДругото което е,че там няма нито един бежанец но тоя такъв вои навива все едно приеха те милиони бежанци а не германците Преиграва тоя *** ,чак на моменти става тъпо
10
5
 
26
 
! Отговори
Фитипалди преди 5 години
Страните от Вишеградската четворка (Чехия, Полша, Унгария и Словакия) са най-коравите и издръжливи народи на Европа. Те първи организираха анти-комунистически въстания:Унгария - 1956 г.Чехословакия - 1968 г.Полша (Солидарност) - 1980 г.Те събориха комунизма, те са единни и ще съборят Юдео-масонския екперимент ЕС.Пълна подкрепа за Орбан!
9
3
 
27
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Орбан - показа среден пръст на брюкселските дерибеи! Не се остави да му диктуват, кое е добре за народа му. Това първо!Берлинската ханъма , и битовите алкохолици в Брюксел стъпват по тънък лед.Алахотъзните навлеци - ще са главната причина - опорочения Евросъюз да се разпадне.
8
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е изключително нагъл На младини бил ляв -либерал след това минал през катарзис и станал десен консерватор -Пълен клоун Имаше по едно време един термин в Германия полска свинщина преди 2004 поляците мили и добри пуснете ни в ЕС днес свирепи и високомерни И тоя на снимката същия ,като става дума да получава субсидии от ЕС,първи нареден да се умилква иначе голям патриот ..*** пълен
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще разрушим тази зла европейска империя, както са сторили хуните.
6
5
 
8
 
! Отговори
gyongyhaju lany преди 5 години
А на огромното Шкембе, покрито със синя каска, да напомня, че няма никакво място за аналогия сегашната ситуация и 1956-та, когато съветските танкове прегазиха и удавиха в кръв Будапеща!