Българин в Швеция: Тук тестове не се правят, ресторантите са пълни

Единствената взета мярка е да не се яде прав в ресторантите
26 мар 2020 10:14, Нели Христова
202
Българин в Швеция: Тук тестове не се правят, ресторантите са пълни
Снимка: БГНЕС

"Тук сме на друга планета", казва Лахан Конов, българин, който живее в Швеция. Нашите сънародници там са притеснени, тъй като държавата не взима почти никакви мерки за борба с коронавируса. Случаите в Швеция са 2500, но социалният живот в страната продължава да кипи с пълна сила. За това Конов решава да вземе мерки сам - той се изолира на 200 километра от Стокхолм.

Още по темата

"Когато в Германия се разрешават двама души да се срещнат най-много, тук числото е 500", казва Конов пред БНТ. Българинът живее в Швеция от 80-те години. Притеснен е от липсата на мерки в борбата с коронавируса.

Той се е изолирал в малка къща в гората. Тя епълна с провизии за достатъчно време.

"Тука не се правят тестове дали си болен. Изобщо не се правят, от много отдавна. Само съвсем в началото направиха няколко и след това прекъснаха. Затова не се знае в страната каква е ситуацията и колко души са болни. Човек с маска навън не може да се види. Никъде нямало. Болниците също отчитат недостиг", казва Конов.

А само допреди няколко дни Стокхолм, който е 2-милионен град, разполага с 90 места за интензивно лечение. Училищата, институциите и ресторантите работят, а в тях е пълно с клиенти. В магазините дистанция не се спазва. Децата играят навън. А в спортната зала може да се поплува.

"От вчера е взета много интересна мярка за цялата страна, където в ресторантите няма да се разреши да се яде прав на бара, а всички трябва да са седнали. Тука мерките са на това ниво", споделя Конов.

Дори планинските курорти, които стана ясно, че са разпространител на болестта, също посрещат гости. Нощният живот там не спира. А Лахан се притеснява от повторение на италианския сценарий. Затова остава в гората. Сам със съпругата си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
4
 
6
 
! Отговори
Обикновен грип. преди 4 години
До Анонимен 86Тя и чумата и еболата са обикновенно заболяване според теб.Кое е необикновено заболяване (спорд теб)...? - в което виждаш смъртта ли ?!
85
12
 
16
 
! Отговори
ибре курорте преди 4 години
браво, големи смелчаци докато в един момент болниците се напълнят и почнат да изкарват труповете с камиони, тогава ще се посерат ама малко късно
84
2
 
4
 
! Отговори
от преди 4 години
Засега ...
83
20
 
41
 
! Отговори
Лекар преди 4 години
Живея и работя в Испания от 20 години. В момента данните от последната минута са следните, Контактни 49 384, умрели 3643.Вие си правете сметката как са нещата в България,според мен превъзходно и как са нещата в една от най контаминираните страни в Европа и света.Тепърва тук ще става и по лошо!Не мога да си представя какъв ще го ядат безотговорните шведи!? На Борисов и на Мутафчийски трябва да им целувате ръка,от два метра разстояние!!
82
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз имам комшия,гледам го щъка си с колата насам натам, а и пеша.Как е при вас имате ли такива?Бате ти бойко знаеш ли къде е сега.......на капитан андреево каролев за нещо такова го арестуваха
81
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Анонимен 75. Ще си получи и последната от няколкото копейки! Никой не се и съмнява)))))
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нека да изчакаме 1 месец още да видим дали ще са на същото мнение викам аз, и тогава да си вадим изводите. Според мен така както Англичаните бяха със "здрав разум" си смениха мнението, въпрос на време е да стане.
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викинги, който оцелее.
78
7
 
12
 
! Отговори
Ром"с преди 4 години
И аз мисля,че шведите са прави ...а кой иска да се изолира...особено тези в опасната зона ...те сами да се грижат за себе си ..с помощата на държаывата естествено ...а като цяло ,то аз съм за таквиз вид "борба" срещу този вирус.
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните хора в Белгия няма да бъдат приемани в болница, ако страдат и от COVID-19. Уточнява се, че този подход се отнася до възрастни хора, за които и без новото заболяване се очаква да починат до края на годината.
76
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прави са си скандинавците, философията им винаги е била такава - оцеляват силните.
75
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На пишман юнаци, все евреи им се привиждат в сенките.
74
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега е на мода някой като умре да го приписват на коронавируса ! Колко са умрели от грип и пневмония през годините назад... Много !
73
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега са пълни ресторантите, утре ще са пълни моргите!"Да запълниш вторите, да запълниш.
72
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Грипен трепе грипа, силна независима държава...Имаш ли Гривни май ционистите немогат да всяват хаос...Това всичко е игра за кредити и фалити евреите да изкупят и заробят всички...А Българите сте роби и ви управлява турчинът б.б.Народеее събуди се от зимния сън..
71
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Сега са пълни ресторантите, утре ще са пълни моргите!"Чудесно, за нас ресторанти днес, за теб светло бъдеще утре.
70
3
 
19
 
! Отговори
Тодор преди 4 години
в Германия все по голям брой учени не са съгласни с пандемията и истерията около оронавирусаhttps://globalresearch.ca/12-experts-questioning-coronavirus-panic/5707532
69
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 75"Русия" и "ще" в едно изречение е началото на вицовете. Когато РЕАЛНО стане обади се.
68
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На всички им е много смешно и всички са големи мъжкари и много смели докато не ти наврат тръбат за обдишване отзад ...
67
2
 
17
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 4 години
Това сам със собствената си съпруга в къща в гората...Ужас!