Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19

„Усещането беше за тотално безсилие, а бях толкова жизнена“
1 мар 2021 17:00, Елка Василева
229
Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм била." Германката Барбара Майер е можела да се ваксинира, но отказала. Малко след това развива тежка форма на COVID-19. Днес тя отново се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора. И по всяка вероятност се е заразила именно там. Дори и след като няколко нейни колежки се оказали с положителен тест, германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски. „Не допусках, че поемам някакъв риск", разказва 60-годишната жена пред списание „Шпигел", предаде Дойче веле.

"Огромна грешка, ужасна глупост"

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се лоша кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, веднага ѝ направили тест - отделно от тестовете, на които редовно се подлагала в дома за възрастни хора.

Още по темата

Докато чакала вкъщи резултатите, положението ѝ се влошило дотолкова, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната служба не успели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер веднага била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В интервю за изданието nordbayern.de Майер разказва, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, но тя отказала да се ваксинира, защото се чувствала отлично и не вярвала, че може да се зарази. Дори поемала допълнителни смени, след като нейни колежки се разболели от COVID-19. „Но най-вече бях скептично настроена към ваксините. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и приятели също не искаха да бързат. Сега съжалявам много. Колко глупава съм била само", казва Майер.

По-нататък жената разказва какви усилия ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е причинил вирусът. „Силите ме напуснаха и вече не можех да правя нищо, дори до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално безсилие. А преди бях толкова жизнена", споделя жената пред "Шпигел".

Междувременно състоянието ѝ е стабилно, лекарите ѝ позволяват да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно.

"Усещането, че утре може и да не се събудиш"

„Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не вярвах, когато политиците говореха за опасностите, които крие тази зараза. Но съм се заблуждавала. Това беше огромна грешка", признава 60-годишната жена.

Днес тя определя отказа си да се ваксинира като „ужасна глупост". Признава, че се е страхувала да си постави ваксина, след като в интернет прочела множество предупреждения от хора, които ѝ звучали като експерти. „Сега обаче знам какво е да живееш с усещането, че утре може и да не се събудиш", казва Барбара Майер.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги съветва да се ваксинират. И стриктно да спазват предпазните мерки. „Тук в отделението чувам толкова много хора да плачат. COVID-19 е една много тъжна болест", казва жената и добавя: "Ако оживея, веднага ще отида да се ваксинирам".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и обратния пример да се даде - как една германка след ваксинация умряла. И може да се даде и пример как 95% от заразените изобщо не развиват симптоми. Но в случая за манипулация се дава примера как някой се разболял. Еми че от грип също състоянието може да се усложни много.
146
15
 
1
 
! Отговори
Германец преди 3 години
*** отказал да се ваксинира, с тежка форма на скудоумие.Това с ваксината го сложих за цвят, по принцип сте тотални щети :)
145
2
 
11
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Зарибяват хората да се ваксинират и ги сплашват, че видиш ли който не се ваксинира, го чака лошо (ада).
144
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
144 Невежите са точно тези, които си мислят че все ги лъжат и няма климатични промени. Миналата година не видя ли сушата в цяла Европа, Америка и Русия. Пшеницата от 30 ст. за една година мина 45 ст. за кг. Слънчогледа от 50 ст. мина 1 лв. Царевицата от 25 ст. мина 40 ст. за кг. И това само за една година. Ами ако им още 2-3 такива поредни сушави години, а то ще има, какво ще става не знам.
143
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къде я намерихта тая изпаднала германка... ужас сега всички ще хукнат да не са като нея...Долу фашисти изчезнете с ваща пропаганда..
142
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не била пренаселена Земята ли? Хората винаги са се редуцирали основно с войни или епидемии. Ако не бяха двете световни войни сигурно сега хората щяха да са над 5 пъти повече и тогава наистина щеше да разбереш какво е глад. То и в момента цяла Африка и половин Азия гладува.
141
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са озверели да си пробутат ваксините, само че no passaran.
140
3
 
17
 
! Отговори
Коча преди 3 години
Още се чудя каква е далаверата с ваксините? Засега съм стигнал до извода, че ни спестяват трайноста на ваксината- може би 8-9 месеца. И после -пак. Само че вече няма да са безплатни. Някои ще направят много пари, а други ще треперят от страх. Затова е тази бясна пропаганда по целият свят. Колкото повече ваксирани , толкова повече пари.Гадни ко**лета.
139
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много силна статия: "...германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски."Ако и най-надеждните маски не пазят, за чий още ни задължават да ги носим във Фантастико.
138
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 141 Същото е като плашат невежите с климатичните изменения на Земята. Климата се променя откакто Земята съществува
137
4
 
11
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Вчера в Италия писаха че в зона Казерта е починал здравен работник на 53 години без никакви предишни заболявания от ковид и при положение че е бил ваксиниран с 2те дози . Английският вариант е коварен
136
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 138 И какво. Плашиш ме с неизбежното ли
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 34Кой ти е набутал тия глупости в плиткия мозък. Земята далеч не е пренаселена. И всички хора могат да се нахранят поне за 2-3 столетия напред. Просто заселването е неравномерно, защото хората не могат да се саморегулират. Така че , тези конспирации от преди 30-40 години го забрави. Просто едн-два пъти на 100 години има непредвидими събития и хората не могат да го контролират.
134
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко е много хубаво за ваксините, само не разбрах, защо никой не поема отговорност ако ти стане нещо или имаш странични летални ефекти и няма никъде информация за тези ефекти или дали някой е пукясал или не. Леко ми се вижда мътна работата. Пропагандаджиите телевизии нито една не пита за това здравния министър или агитката около него ?!
133
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знам ги аз тия германки. Правят се на умрели лисици а после като подвиват опашки и дим да ги няма.
132
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
136 Ти се моли да не ти потрябват, че тогава ще потрябват и на някой друг, а за теб ще остане само куршума от ловното оръжие, което си си взел.
131
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не върви Велко, не върви! Ей на, и ваксинацията и тя не върви...Абе защо не вземете да се наредите на една опашка, да ви кастрираме, и тогава направо ви прашам в Гърция на море от името на културния дом на чичо Бил.
130
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 134 Ти наясно ли си, че само 4.463 милярда се намират на територията на Азия? Европа хич не е пренаселена, камо ли България
129
7
 
12
 
! Отговори
Ренато преди 3 години
Снабдих се с 2 двуцевки, карабина и ловен арбалет. Купих си генератор, на село съм заредил около 2 тона гориво. Утре ще гледам една Ландкруизър, и ако е ОК я взимам. Другия месец товаря жената и челядта и се местим в Родопите. Готов съм за отбрана така да се каже. Скоро започват такива събития, че всички ще имате нужда от оръжие.
128
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
132 Не съм видял някой да е надхитрил евреи и да им се присмива накрая. Дано да си първия, ама пак нещо не ми се вярва.