Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19

„Усещането беше за тотално безсилие, а бях толкова жизнена“
1 мар 2021 17:00, Елка Василева
229
Германка, отказала да се ваксинира: Сега съм с тежка форма на COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

"Бях много скептично настроена към ваксините. Но колко глупава съм била." Германката Барбара Майер е можела да се ваксинира, но отказала. Малко след това развива тежка форма на COVID-19. Днес тя отново се учи да диша.

Тя работи в дом за възрастни хора. И по всяка вероятност се е заразила именно там. Дори и след като няколко нейни колежки се оказали с положителен тест, германката Барбара Майер продължила да се чувства защитена, защото по време на работа винаги носела предпазно облекло и най-надеждните маски. „Не допусках, че поемам някакъв риск", разказва 60-годишната жена пред списание „Шпигел", предаде Дойче веле.

"Огромна грешка, ужасна глупост"

Но един ден след работа се почувствала зле, вдигнала температура, появила се лоша кашлица. Барбара Майер потърсила лекарска помощ, веднага ѝ направили тест - отделно от тестовете, на които редовно се подлагала в дома за възрастни хора.

Още по темата

Докато чакала вкъщи резултатите, положението ѝ се влошило дотолкова, че не можела да стигне до телефона. След като от здравната служба не успели да се свържат с нея, изпратили полиция. Барбара Майер веднага била настанена в болница - за първи път в живота ѝ.

В интервю за изданието nordbayern.de Майер разказва, че през януари мобилен екип е бил на работното ѝ място, но тя отказала да се ваксинира, защото се чувствала отлично и не вярвала, че може да се зарази. Дори поемала допълнителни смени, след като нейни колежки се разболели от COVID-19. „Но най-вече бях скептично настроена към ваксините. Бях чувала какви ли не неща за тях, а мои близки и приятели също не искаха да бързат. Сега съжалявам много. Колко глупава съм била само", казва Майер.

По-нататък жената разказва какви усилия ѝ е коствало всичко това и какво ѝ е причинил вирусът. „Силите ме напуснаха и вече не можех да правя нищо, дори до тоалетната не можех да стигна. Все още съм с катетър. Усещането беше за тотално безсилие. А преди бях толкова жизнена", споделя жената пред "Шпигел".

Междувременно състоянието ѝ е стабилно, лекарите ѝ позволяват да прави по няколко крачки, а специалист-терапевт ѝ помага да се научи наново как да диша правилно.

"Усещането, че утре може и да не се събудиш"

„Никога не съм си мислела, че може да ме сполети такова нещо. Не вярвах, когато политиците говореха за опасностите, които крие тази зараза. Но съм се заблуждавала. Това беше огромна грешка", признава 60-годишната жена.

Днес тя определя отказа си да се ваксинира като „ужасна глупост". Признава, че се е страхувала да си постави ваксина, след като в интернет прочела множество предупреждения от хора, които ѝ звучали като експерти. „Сега обаче знам какво е да живееш с усещането, че утре може и да не се събудиш", казва Барбара Майер.

От болничното си легло тя се обръща към всички скептично настроени и ги съветва да се ваксинират. И стриктно да спазват предпазните мерки. „Тук в отделението чувам толкова много хора да плачат. COVID-19 е една много тъжна болест", казва жената и добавя: "Ако оживея, веднага ще отида да се ваксинирам".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво им обяснявате на простолюдието . Седем милиарда човека има на Земята. Каквито и ваксини да измислят, не намалеят ли хората поне 10 пъти, друга болест ще се появи. Природата си знае работата. В един кукошарник стане ли пренаселено избухва епидемия и редуцира бройката. Така че е по-добре сега малко антиваксъри и *** да измрат, отколкото да се появи нова още по-смъртоносна болест.
126
2
 
18
 
! Отговори
Бай Пешо преди 3 години
До StrikerВаксините са безплатни. ХеХеХе. То и сиренето в капана е безплатно, ама след това се плаща с живота за него. Да си чувал приказката че безплатен обяд няма?
125
1
 
10
 
! Отговори
До 131 преди 3 години
Последният се смее най- добре. Ще поживеем, ще видим.
124
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-хитри от евреите няма. Никога не се минават. Точно те изкупиха пфайзера и за това сега няма достатъчно за Европа. Правете каквото правят те и няма да сбъркате. Всичко друго са глупости на болни мозъци.
123
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво Българи. Може да ни наричат както си искат, но лъжите не им минават. Приказката с лъжливото овчарче е добре да бъде прочетена от някои хора
122
16
 
7
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Всеки сам си решава. Статията е прекрасен пример. Можеш или да се ваксинираш и да го "изкараш" контролирано, или да те хване в неочакван за теб момент с неизвестен изход. Дано никой не стига до фатален край, но ваксините са затова. И безплатни.
121
3
 
21
 
! Отговори
Сифилисчо преди 3 години
Лъхти на пропаганда
120
2
 
4
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Аз обичам есе! Аз ще се ваксинирам! Аз много обичам есе!
119
2
 
6
 
! Отговори
киро куфражистъ преди 3 години
Ставъм и шъ ваксинирам яко!!!Шъ си сложа Астра Бозатъ, Файзер и Модерна.А, зимъска гату сняг забръска и излезе новата Джонсън&Джонсън, а и за всеки случай Спътник V.Е, може и да мутирам с туй-онуй, мъ вирусъ шъ *** ду....!
118
1
 
3
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Ееее, туй не е изгодно! Все пак тютйнът дава приходи на доста милионери ! Не можем да ги оставим да мизерстват.
117
5
 
1
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ало днеса, що ме триете?Вижте как ги тригервам протопитеците, ингейджвам ги, те ви генерират импресии, касичката дрънчи.Във ваш интерес е да ми оставяте коментарите :)
116
0
 
8
 
! Отговори
РЗИ И НЗОК, преди 3 години
ЗАЩО НЯМА КОД ЗА ОТЧИТАНЕ НА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ?!?! ТАКА ТЕ АПРИОРИ ВЪОБЩЕ НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ОТЧЕТЕНИ!!!! ....НЕ ВАРВАМ НЯКОЙ ДА ГО ПРОМЕНИ!!!
115
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обаче сега, ако си сложи ваксина ще стане по-здрава от преди.
114
3
 
5
 
! Отговори
Люлинския_Фройд преди 3 години
не е изключено това да са опити за прилагане на 'обратна' психология. превръщат хората в скептици и после бам най-новата версия на вируса v6.816.1256896 и всички сме аут остават само удобните и послушни с абонамент за ваксина на всеки 2 години
113
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почна се с пропагандните статии... Може някой да се върже и да поиска да се ваксинира. Очакваме още подобни статии в бъдеще...
112
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Само че аз го прекарах без симптоми и без ваксина, както и братовчедка ми, както и петима мои колеги от работа."При 1 на 200 смъртност не се учудвам, че ще се намерят 5 души, които са го преминали леко.
111
0
 
17
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Повярвах!:)))
110
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тя самата знае ли че е с тежка форма на Ковид,или знаете само вие еврейско-саксонските слуги?
109
0
 
15
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Всички родни *** се състезават да препечатват бозата на дойче веле,предназначена за албански реотани!И сега всичко живо ще се юрне да се боцка срещу страшната зараза ковид.Толкова страшна,че е нужно да ни го напомнят по 13782992 на ден та да не взмеме да забравим!
108
0
 
15
 
! Отговори
канал_123 преди 3 години
Хмм тази новина сякаш е излязла от германските битиви и нова