Костадин Ангелов: Докладът на ДАНС ще покаже къде е пролемът с липсващите лекарства

Той ще бъде изпратен и в прокуратурата
15 сеп 2023 10:22, Стела Стоянова
18
Костадин Ангелов: Докладът на ДАНС ще покаже къде е пролемът с липсващите лекарства
Снимка БГНЕС

"Докладът на ДАНС ще покаже къде е заровен проблемът относно липсващите лекарства", заяви пред БНТ Костадин Ангелов от ГЕРБ, председател на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

По думите му при липсата на тези лекарства съществува риск за живота и здравето на хората, което може да доведе до смърт.

Още по темата
Вчера той обяви, че ДАНС е засякла недеклариран износ на лекарста.

"Към Комисията по здравеопазване ще бъде направена подкомисия, която ще бъде изградена от представители на всички политически сили, където българските граждани ще могат да подават сигнали за липсите на лекарства във всяка точка на държавата и да съобщават нерегламентирани практики на служебни лица. Още днес ще изпратя този доклад в прокуратурата, за да провери дали описаното в него е престъпление, което е ощетило българските пациенти", допълни Костадин Ангелов.

Според него проблемът с лекарствата е огромен, а институциите не желаят да се справят с него.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Ей,Ботокс! преди 7 месеца
Я кажи за липсващите 60 млн от Александровка болница! Оставка,съд и затвор,коVидясал гербера3те!!!
16
1
 
1
 
! Отговори
Сламен Ботокс преди 7 месеца
ИзманикОт Коце БотоксО се напиня га че ли е *** на буца! НародОт отдавна се ориентира, ходи и се лекува, и си купува квота му требва като лекарства от комшулъкОт, при ЕрдоганЯ нема лабаво, не е като БоекУ крадецОт, къде му носиш ибрикОт неколко мандата, ботоксов тепенгьоз, ега чумата те тръшне до 3 денЯ
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
МС с министъра на МЗ и НОЗК с Аптечно управление под тяхно управление нямат ли надзорно-контролен съвет с инспектори за осъществяване на ревизии по документи с инвентаризации на лекарствените продукти налични,които се правят често и по сигнали от засечки какво е внесено какво е употребено и останало,какво е изнесено и кое е тихомълком изнесено като липси понеже има липси в срок на годност,но има липси с изтекъл срок на годност,що са тъй внесени с тоз срок на годност като от един бивш министър МЗ
14
1
 
6
 
! Отговори
Истината преди 7 месеца
Базисните суровини за фармацефтичната промишненост идват от Китай ,Русия и Индия- познай сега дали ще ги дават.Недостиг на лекарства има в цяла Европа, напр. в Германия месеци имаше дефицит на детски антибиотици и парацетамол
13
1
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 7 месеца
Ти ли не знаеш от къде идва проблемът с лекарствата, страшен лицемер.
12
2
 
6
 
! Отговори
Ботуксовата принцеса преди 7 месеца
Коце ваксината е станал детектив ли ве?
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Оставаиха ПП-тата да се развихрят. Ето я иситната - Петков не може да си контролира висчките хора. Но не може и да подбира. Нямат кадри. Взимат куцо и сакато. И всенякой се дъни. ГЕРБ-аджиите го знаят. Минаха през такъв период и са запознати. Сега ще изкочат с далавери на "ПП", макр релано, да са по-скоро индивидуални ...
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
В Германия от много време пишат и гпвпрят за лишса на много лекарства. Причината е, че лекарствата масово са индийски и китайски. Ако от там по мякаква причина се намалят доствките, край. При все, че го знаят, ЕС обявява икономическа война на Китай, Самите немски ръководители на фармакомпании, казват, че производството на лекарства в Гермаия е нерентабилно. Не знам как е у нас.
9
1
 
10
 
! Отговори
Тошко преди 7 месеца
Подкрепете протестите от понеделник на зърнопроизводителите, за да изметем от политиката тези национални предатели,които узурпираха властта в България !
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
То пък в коя ли сфера в България , нещо е добре !?
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Преди години , К.Ангелов :'' В здравеопазването цари хаос , няма никакви правила '', за което единствено бе прав !
6
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Г-н Ангелов , от кога в ДАНС има специалисти ?За 13г. , ''кадрите'' на герб са политическо им назначение , без всякакъв опит !
5
0
 
10
 
! Отговори
Анализатор преди 7 месеца
В българското здравеопазване пробемът си ти,единствено ти.Ако можеш лекувай българите,не ги трови с брътвежите си,които нямат нищо общо с твоята диплома.
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Проблемът е в гълъбарите на зеления чорап. Рундьo ги назначи, оцвъкаха всичко и отлетяха, но Рундьo е още тук.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
кога ще го видим на подсъдимата скамейка за обира на Александровска, заедно с Иван Костов -лекаря и задължително заврения зет.
2
0
 
7
 
! Отговори
пришълецът преди 7 месеца
Мислиш, че всеки желаещ може да изнася лекарствота ли?:)))
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Пудела на Бойко!