Полезни добавки към водата за повече здраве

Богати на витамини
20 яну 2024 16:15, Михаела Лазарова
2
Полезни добавки към водата за повече здраве
Снимка: Istock

Водата е най-здравословната течност, която можете да пиете. Тя е най-естествената, натурална и необходима напитка за тялото, без която животът е немислим.

Но много хора не пият достатъчно вода, защото в днешно време индустрията предлага много примамливи и апетитни напитки. Повечето от тях обаче са нездравословни и водят до влошаване на здравето и са предпоставка за различни заболявания и наднормено тегло.

За да направите водата още по-апетитна, вкусна и здравословна, можете да добавите към нея някои полезни съставки. Те ще ви накарат да я пиете редовно и с удоволствие, като пренебрегнете нездравословните напитки с добавени захари и оцветители.

Кои са здравословните добавки към водата, които я правят още по-полезна и вкусна?

Лимони

Добавянето на лимони към водата я прави освежаваща напитка, която е не само вкусна, но и изключително полезна. Водата с лимон е алкализираща, което подобрява здравословното състояние, стимулира бъбречната функция, отделянето на урина и детоксикира организма. Тя намалява киселинността в тялото, като това предпазва от възпаления, подагра, хронични заболявания, които са предпоставка за влошено здравословно състояние.

Ябълки

Добавете резени ябълка във водата си и ги оставете да престоят в нея за една нощ. Водата ще придобие леко сладък вкус и ще се насити с полезните вещества, съдържащи се в ябълките. Водата с ябълки е полезна за намаляване на холестерола и контрол на кръвната захар.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: водаплодовехидратация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
С2Н5ОН преди 3 месеца
Можете да добавите 40 обемни процента етилов алкохол.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Глупости на търкалета! Водата е вода, от природата, не и трябват добавки, за да се пие и да е полезна. Лимоните и ябълките се ядат като плодове, стига да не са химизирани, че иначе полза никаква от тях. Без значение във вода ли ще ги сляагаш или без вода ще ги ядеш. Природата се е погрижила за какво се пие и какво се яде. То затова здрав народ не остана, щот всеки дава "умни" съвети, изсмукани от палците.