Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник

Три жени започват разговорите, Борисов влиза накрая
Обновена: 7 окт 2014 16:14 | 7 окт 2014 13:43,
147
Преговорите за кабинет – в два тура. Започват в понеделник
Снимка: архив Булфото

ГЕРБ започва преговорите за кабинет в понеделник. Разговорите ще се водят в парламента, поотделно с всяка от партиите в него. Това съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Решението е взела Изпълнителната комисия на партията.

Още по темата
Преговорите ще продължат цялата седмица – в седем последователни дни според големината на формацията. Въпреки заявката на Борисов лично да участва в разговорите, това няма да стане веднага.

Преговорите ще се проведат на два етапа. Първият ще се води от три жени – Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова.

След края на разговорите с всички формации ще има втори тур консултации. В него от името на ГЕРБ ще се включи Бойко Борисов.

Казаното на срещите ще се стенографира, а след тях формациите ще дават изявления пред медиите, обявиха още от ГЕРБ.

„Първото, с което бихме се захванали, ако имаме кабинет, е бюджет, финанси и отблокиране на еврофондовете, за да се стабилизира държавата“. Това пък каза Бойко Борисов пред ръководството на КРИБ, с които се срещна в централата на партията.

Пред организацията лидерът на ГЕРБ съобщи, че преговорите за съставяне на правителство ще се водят около съгласие за управленски принципи и политики.

По-рано днес Борисов обяви в интервю пред в. "Преса", че е готов да даде министерски постове на другите партии, ако споделят отговорността за определени политики.

Той дори даде пример, че може да предложи отбраната на БСП, а образованието на "хората на Кунева".

Междувременно Цветан Цветанов съобщи, че ГЕРБ ще търси широко мнозинство за подкрепа на правителство с премиер Борисов.

Той беше категоричен, че коалиция с БСП и ДПС няма да се прави и дори обеща, че ако само ДПС дадат подкрепа за кабинет, ГЕРБ ще се откажат от него.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
1
 
! Отговори
Курд преди 9 години
До ПРАВИ СА ТУРЦИТЕ Да ама *** на Партията в ДПС ,Всевишният дал много. Пращи от комунисти и ДС. Същите дето навремето съдеистваха най-активно на БКП и ДС и за смяната на имената.Как приемаш факта - Местан - сътрудник на РУМНО.А според думите на майор Венков -отпреди 10 години- освен с РУМНО имал шушу -мушу и с другите служби. Факт -неоспорим . Така че по-кротко с текметата!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Иван Пушкаров.1991 Г.Първата работа на МС беше да научи от финансовия министър Иван Костов колко е държавният резерв. - И колко беше той? Цялата държава беше оглозгана до 60 милиона, дори за аспирин нямаше. Направо ни се разтрепераха краката. А само преди година резервът е бил 4 милиарда. След обявения от Луканов мораториум по дълга бяхме в пълна изолация, никоя държава не искаше да преговаря с нас. Андрей Карлович, бог да го прости, беше наистина гениален злодей със Иван Костов . Бяха спрени доставките на мазут от Русия през януари 1991 г. Невероятна история...А сега Радан Кънев наследява Ива
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Turtsite vinagi sa izpolzvali tsiganite da varshat mrasnata rabota!VIJ ISTORIATA[BATAK,PERUSHTITSA I TN.]
90
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За вторият тур Бочко предвижда вкарване на тежката артилерия - Лили Талпата, Деса Тъпата и Цвета Караянчева (Пепелянката)!После, който е оживял от преговарящите от другите пратии ще го назначат за заместник-министър!
89
0
 
3
 
! Отговори
SEX-KUPON com преди 9 години
ХАКЕРИ vs ЗНАМЕНИТОСТИ! Уникални снимки!
88
8
 
19
 
! Отговори
може да лъже преди 9 години
Пожарникарят може да лъже, но не може да управлява!
87
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом Менда ще е на преговорите, вече може да съм спокоен :))))))))))))))
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Насрахте се вече с тази реклама за Фолксваген. Тъкмо нещо четеш и бам... рекламата пред теб. Ай сиктир!
85
4
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 9 години
Каква е тази работа модераторе защо триеш мнененията на тези образовани господа пръц и ГЕрбераст а на турчина с байрама не триеш!
84
2
 
8
 
! Отговори
Феномен 9/9 преди 9 години
Феноменът 9/9 връхлетя ГЕРБ в Благоевград, Добрич, Пазарджик, Плевен, Пловдив-област, Сливен, София-област, Стара Загора и Хасково. Опитите за подигравка за 'Любимец 15' се връщат в деветорен размер. Дай боже всички кандидати да са достойни като Момчил Неков и да се възползват от решението на избирателите.
83
2
 
8
 
! Отговори
Ali преди 9 години
Da vi e cestito KURBAN BAYRAM.....:)
82
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие кой кандидат сте издигнали за да гласувате за него,а после ги избирате
81
10
 
2
 
! Отговори
Инспектор Марлоу преди 9 години
Поведението на Реформаторския Блок вероятно е уговорка между Станишев и Костов, за да забави новото правителство и при последвалото безвластие, червената олигархия да удари още една банка или пенсионен фонд. Естествено ще има щедри парични потоци към Драгалевци.
80
0
 
2
 
! Отговори
друг траверс преди 9 години
ох котьо
79
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно как сега ще плюят Орешарски..... И сигурно ще кажат, че са му оставили миналата година държавата в цветущо състояние.... НО са забравили, че си тръгнаха с камъни !!!И Тиквата да бъде премиер на всяка цена.... е ако стане скоро пак ще си ходи !!! Доста скоро... Народа няма да чака 4 години, нито 2 години..... даже и 4 месеца няма да го остави народа да си вее байряка !
78
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия срещи са прах в очите.Коалиция БОСТАН/за сега тайна/е факт.Герберите едно говорят а правят обратното.Проследете фактите---след кафето в Кърджали,дупесарите свалиха правителството,за което Бойко им върна жеста с избори на байряма.-------поощрителните изказвания на бащицата че депесето били незнам ква си партия---най-добрият политик за ***.Съберете фактите и намерете отговора.
77
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква отбрана бе, само ще си делкате комисионните за нови изтребители...
76
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички да се закълнът,че поне Две години ! - няма да крадът , заснето, подписано и показано на народа, и държавата ще се съживи. ще има и за здраве и бюджет и пенсии
75
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не ми трябва социологическо проучване да разбера кой ще спечели изборите.Резултата е ясен."Хората" продават гласа си за пари и нямат собствено мнение.Изненади няма и няма да има - изборът със система като тази е илюзия.Промяна в избирателната система - няма кой да бъде избран,за да я направи поради причината,че продажниците са прекалено много.Ако изборите променяха нещо,щяха да са забранени.
74
0
 
15
 
! Отговори
Авел преди 9 години
Няма разлика между т.нар.политически партии,всичко е Театър

Спонсорирани публикации