След 8 часа: Патриотите застанаха зад кабинета, чака се рамо и от АБВ

Поставихме интересите на страната над партийните, заяви Валери Симеонов
Обновена: 5 ное 2014 22:46 | 5 ное 2014 21:49,
171
След 8 часа: Патриотите застанаха зад кабинета, чака се рамо и от АБВ
Снимка: БТА, архив

Патриотичният фронт ще се подпише под програмата на бъдещото правителство. Очаква се утре и АБВ да обявят позицията си за това ще станат ли част от парламентарното мнозинство зад кабинета. Това стана ясно след почти осемчасови преговори в парламента, които се водиха днес в различни формати.

До совалките се стигна, след като снощи Патриотичният фронт отказа да подкрепи програмата, защото в нея не бяха залегнали искания на формацията.

Крайният вариант на програмата ще се дописва тази нощ, а утре се очаква тя да бъде публикувана.

„Общият текст на програмната декларация съдържа потенциала да бъде подкрепен от повече от две политически сили“, каза Томислав Дончев от ГЕРБ. Той обясни, че преговорите са били „изключително тежки“ и обяви, че след тях е постигната „дозата съгласие“, която да позволи програмата да бъде подкрепена от три, а може би и от четири политически сили -ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ. Дончев отново уточни, че коалиционно споразумение ще сключат само ГЕРБ и Реформаторите, а останалите две формации най-вероятно ще подкрепят програмата на кабинета.

„Налице е достатъчно съгласие както за да се сформира правителство, така и това правителство да има своята програма“, каза и лидерът на ДСБ Радан Кънев. Той обясни, че според него в настоящия парламент това е пътят  „към най-добрия възможен компромис“.

„Интересите на България бяха поставени над тяснопартийните интереси“, каза шефът на НФСБ Валери Симеонов. Той нарече преговорите нова и уникална форма на договаряне. „Ще бъда много по-доволен, ако след една година се поздравим с резултати в точките на програмната декларация“, каза още той.

Симеонов обясни, че в програмата за управление днес са били включени седем искания на Патриотите. Сред тях са замразяване на цената на тока, одит и ревизия в енергетиката, завършване на оградата по границата с Турция, кадрови промени във всички институции, където до момента е имало етнически или партийни назначения, промени в изборното законодателство като активна регистрация и актуализация на участващите избиратели извън България, референдум заедно с местните избори за задължителното гласуване и др.

В програмата е залегнал и текст за КТБ, стана ясно от думите на Симеонов, но той не уточни съдържанието му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
2
 
! Отговори
Цецоу преди 9 години
Утре, на 7 ноември, 25 години след Промяната, в Народното събрание ще видим Бойко - бивш член на БКП, Цецка - бивш член на БКП, Калфин - бивш член на БКП, Гоце - бивш член на БКП, Близнашки - бивш член на БКП, Кунева-Пръмова - снаха на ЦК на БКП...Да ни е честита промяната и смяната на системата! Неслучайно правителството от бивши комунисти и неговите поддръжници ще бъде гласувано на 7 ноември. Забравихте ли - това е денят на Октомврийската социалистическа революция.
87
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Толкова загрижени за съдбините на България партии,а тя,милата държавица започва втори месец самотек без правителство и управление!!!!Е...ти загрижените за събата на държава и народ партии!!!!!!!
86
0
 
8
 
! Отговори
убеден преди 9 години
МОЛЯ ВСЕКИ ДА ПРОЧЕТЕ КОМЕНТАРА НА RAMBO И ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ ЩОМ СИ РАСЬЛ ПО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА ТИ СИ ТАКЬВ ТОГАВА НА КАКВИ СЕ ПРАВЯТ БОЙКОВЦИ ЦВЕТАНОВЦИ ЦЕЦКИ -АМА КАТО ИМА БУДАЛИ ДА ИМ ВЯРВАТ ЩЕ СТРАДАМЕ ВСИЧКИ-ЗАПОЧВА ПАК БОЙКОВОТО РОБСТВО-ОТВСЯКЬДЕ ЧЕРПИ ОБЛАГИ А БУНАЦИТЕ ДА ГО Д- - - Т-ИЗВИНЕТЕ ЗА ЦИНИЗМА
85
3
 
7
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 9 години
Нова форма на управление-"четириъгълен пето*й"!
84
8
 
9
 
! Отговори
Васо преди 9 години
Интересите на България бяха поставени над тяснопартийните интереси, каза шефът на НФСБ Валери Симеонов. Той нарече преговорите нова и уникална форма на договаряне. Ще бъда много по-доволен, ако след една година се поздравим с резултати в точките на програмната декларация. Ние вече сме недоволен, без да чакаме една година.
83
2
 
11
 
! Отговори
RAMBO преди 9 години
малко информация за непросветените.кой е бойко-той е работил за държавна сигурност с прякор буда.бойко е комунист от бкп и майор от убо.бащта му е служител на мвр.бойко е разследван от цру и олаф като престъпник.кой е цветан цветанов-той е член на бкп и старшина от държавна сигурност и син на шофьора на най довереното лице на началника на държавна сигурност и масов убиец григор шопов.коя е цецка цачева-тя е член на бкп и висш партиен секретар на окръжен народен съвет плевен-ЦЯЛАТА ИСТИНА-RAMBO R
82
16
 
16
 
! Отговори
Червена мухоморка преди 9 години
Червените кхмери сега се пукат от яд , че отиват в небитието и сега цъкат минуси до несвяст ! Цъкайте , цъкайте - само това ви остана , ха-ха !
81
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
След първия вот на недоворие ще духат супата
80
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срам и позор за реформаторите да правят правителство с Б.Б. Защо не го оставихте да направи правителство с ДПС ??? Той блъфира, че ще върне мандата, след толкова протести и средства хвърлени да свали Орешарски Б.Б. е болен на темата власт и щеше да направи правителство само от Герб с подкрепата на ДПС и с баналната приказка да спасим България и т.н.
79
1
 
7
 
! Отговори
до 135 преди 9 години
ега ти марката.
78
6
 
16
 
! Отговори
А ,това ли било преди 9 години
Интересите на България бяха поставени над тяснопартийните интереси, каза шефът на НФСБ Валери Симеонов.Да бе, да... А един мармот увива шоколади, докато Дядо Коледа пие кока-кола с белите мечки, а американците се разхождат на Луната...
77
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БРАВО!
76
8
 
22
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Патриотите застанаха зад кабинета, чака се рамо и от АБВ"Каквито са "патриотите" ,такъв и кабинета , а да не говорим за премиера." Мои панаири"
75
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
браво боко мачкай червените *** и фесовете
74
4
 
17
 
! Отговори
БРАННИК преди 9 години
Какъв компромис беее балони?! КРАДЦИ!
73
5
 
15
 
! Отговори
ставри преди 9 години
С каква цел са застанали зад кабинета?
72
12
 
27
 
! Отговори
шивач преди 9 години
Раздавайте на "патриотите" наргилета и броеници........
71
11
 
9
 
! Отговори
Присмехулник II преди 9 години
Пропуснал си да споменеш и Гошо Тарабата например-но тва е друга тема!!! И все пак ЧОРБАРЧЕ червенокожо не е зле да се пробваш като автор на Приказки от 1001 нощ-част втора!!!Ха ха ха ха!!! Ако талантливо я напишеш гаранция че ще бъдеш номиниран за Нобел за литература чорбарче ЧЕРВЕНОКОЖО !!!Ха ха ха!!!
70
34
 
9
 
! Отговори
Ура другари и юруууш преди 9 години
Нема да се плашите другари и юрушджийчета!!! Бойко щото много го мразите но фактите са си ФАКТИ бре!!!Вие ще си останете само едни форумни мухи и нищо повече бре!!! А Бойко е единствения който ще бъде ДВА ПЪТИ премиер на Бългериа в най-новата и История бре!пп-А сега да ви поздравя с евъргрийна на ромския славей Софка Маринова бре!!! И така парчето се казва-"Защо няма радост???" Мъка мъка и пак ЧЕРНА МЪКА налегна оредяващите редици на славните ни русофилистични другари! И все пак и пак-юрууууууш!
69
30
 
9
 
! Отговори
Присмехулник II преди 9 години
Ха да Ви е честито скъпи другари и тук-таме другарки!И на Вас също атакаджийчета мили!Предстоят Ви 4 тежки години на опозиция!А през есента на 2018 г -я камилата я камиларя!Ха ха ха!!! След 4 г оредяващите редици на червенокожите ще се редуцират с около 30-35% от личния им състав!А пък болното от рак на панкреаса в последна фаза кремълско гномче вече ще е оттекло в канализацията на Историята за покруса на местните фенове на ямболския дистарикат-аграр!Хахаха!!!Вийте на мъка БСП и Юруш и сганта!!!