"Дюн" се сдоби с 11 номинации за наградите БАФТА

Ето и кои други продукции се включват в надпреварата за отличие
4 фев 2022 10:11, Петя Славова
13
"Дюн" се сдоби с 11 номинации за наградите БАФТА
Снимка: БГНЕС

Научно-фантастичният епос "Дюн", който може да се похвали със звезден актьорски състав, включващ Тимъти Шаламе и Зендая, води класациите за тазгодишните филмови награди БАФТА с 11 номинации.

"The Power of the Dog" - готически уестърн с Бенедикт Къмбърбач в ролята на заплашителен каубой, получи осем номинации.

Филмът "Белфаст" на сър Кенет Брана, черно-бял разказ за детството му в Северна Ирландия, получи шест номинации, предава БГНЕС.

Последният филм на Даниел Крейг за Бонд "Смъртта може да почака" има пет номинации, включително за най-добър британски филм.

Големият брой номинации, които "Дюн" получи днес, включително за най-добър филм, отразява признанието му в много категории, включително операторско майсторство, визуални ефекти, дизайн на костюми и грим и прически, както и оригинална музика.

Филмът е мащабна история за власт, предателство и убийство, развиваща се в далечното бъдеще, и беше касов хит, когато излезе миналата година в Обединеното кралство, като спечели повече от 20 милиона паунда. Критиците до голяма степен похвалиха филма на режисьора Дени Вилньов, който е създаден по класическата научнофантастична книга на Хърбърт от 1965 г. По нея през 1984 г. Дейвид Линч също направи филм.

Другите номинирани за най-добър филм са "Белфаст", черната комедия на Леонардо ди Каприо "Don't Look Up", комедийната драма за съзряването "Licorice Pizza" с участието на поп/рок звездата Алана Хаим и Купър Хофман и "The Power of the Dog".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: номинацииБАФТАДюн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Котка преди 2 години
Лайът Кайнс като жена ми идва много. Поне брадата да бяхте оставили, ей...той е с брада в книгата.
8
0
 
4
 
! Отговори
чоко преди 2 години
Модерен/***/прочит на едно велико произведение.Очаквах визуални ефекти на ниво.Герои,които всяват страх и ужас у врага.Съжалявам,но филма меко казано е ПЪЛНА БОЗА.По-възрастните почитатели на Франк Хърбърт,едвали ще преглътнат такова бездарно произведение по един велик роман.
7
0
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
От трите филма за "ДЮН", този е най-слабия !!!___Но е направен за да вземе награди , бомбастичен е, за да се харесда на плебса ... Но сюжетът е слаб, играта на актьорите също...
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БАФТА - Бав тиа награди... От как вилнее "демокрацията", най-добрите филми са без награди.
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото по-добро от филма на Дейвид Линч е изборът на актьор за ролята на Пол - в оригинала 16-годишен. А осирането на сюжетната линия, благодарение на великото "визионерство" на Вилньов е неоспорим факт. Допълнителното осиране на героите от холивудската цензура и изисквания да се унищожат главни действащи лица чрез замяната им задължително с черни актьори или поне с жени, а най-добре с черни жени, хич не помага. Едните ефекти остават за нормално гледане.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новото поколение нито е чело книгите, нито е гледало стария филм. Нормално е да гласува за новия, защото зя тях всичко това си е нещо съвсем ново. Нямат база са сравнение.
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Старият филм беше по-добър. Новият е напарфюмиран с много ефекти, но иначе издиша. Няма я атмосферата на книгите. Книгите са най-добри.
2
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Деца ли гласуват?
1
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая боза с 16 награди?! Сериозно? При това тя си е претоплена занджа, римейк на стар филм със същото име и със същия сюжет.