Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей

Министърът на културата заклейми сериала в Netflix
15 фев 2024 10:05, Петър Бойчев
92
Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей
Снимка Фейсбук

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности“, заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони в сряда, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог“ предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина“, заяви министърът, но добави: "Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна“.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
11
 
! Отговори
Рационал преди 2 месеца
Българин и северно-македонец спорят:- Ти знаеш ли дека Александрър Македонски е бил наш - казва сътветно македонецът.- А ти знаеш ли, че е бил гей? - пита българинът.- Е, они сите гърци са такви...
37
5
 
0
 
! Отговори
Биоразнообразие преди 2 месеца
Римляните не са били такива хора, даже Цезар са го бъзикали малко по този повод, че правил гръцки работи. Виж Сашко между две жени винаги е търсил духовната подкрепа на приятеля си от детинство..
36
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички филми произвеждани от Холивуд последните години претендиращи за исторически, са всъщност долнопробна либерастка пропаганда, изпълнени с лъжи и манипулации. Александър Македонски катогерично не е бил гей, той има две деца и документирани връзки с няколко принцеси! Няма как един гей да е велик пълководец, създател на една от най-големите империи в древността.
35
3
 
9
 
! Отговори
Ква дискусия, бе? преди 2 месеца
Трябва да бъдат линчувани тези, които узаконявят извращенията!
34
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Затуй е пукнал на 33 от спин тоя г.ей :)))
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Що да не е бил след като щъркелите носят бебетата?
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е не, тука вече ги разбирам макетата. Ще скочат на Гърцията.
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гърците като цяло не са подбирали мъже, жени, кози, каквото дойде. Не случайно театралните празници са се предхождали от три ден секс оргии и пиянстване, за да се освободят от всички телесни желание и да са готови за духовни. Според Гърците като цяло сексът с жена е бил за разплод, а с мъж за забавление. Тая нация е създадена от извратеняци. За това и Елада не съществува, била е унищожена от собственият и разврат, както и Рим в последствие.
30
4
 
3
 
! Отговори
Копейчо преди 2 месеца
До Цомчо - Не се срамувай, скъпи, спомни си как римляните са превзели света, въпреки късите си мечове!
29
4
 
9
 
! Отговори
Ъъъъъъъъъъъъъъъъъъъъ преди 2 месеца
Ама то това е историческа истина... за какво се сърдят?
28
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Древните македонци, отдавна изчезнали, са били мешавица от разни племена с преобладаваща тракийска съставна. Все пак Александър Македончето е имал елинско самосъзнание, един вид право на самоопределение има тука; може да се приеме, че е част от елинската култура.
27
1
 
14
 
! Отговори
аааахахахааааа преди 2 месеца
Гърците измислили секса, а римляните вкарали жените в него.
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 32 Основно мъже.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Калигула е бил единственият в древен Рим сред висшето общество тогава с жена, дори са го наричали ненормалник, защото имал жена. А другите имали мъже.
24
1
 
8
 
! Отговори
Цомчо преди 2 месеца
То , и аз , и Копейката сме гейюви , пък какво от това ?
23
1
 
12
 
! Отговори
смешен плач преди 2 месеца
И в същия ден Гърция ще озакони еднополовите бракове.
22
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 месеца
Ами сега !!!! Какво ще кажат горките антички македонци от Северна Македония...?!
21
1
 
7
 
! Отговори
Копейчо преди 2 месеца
Малко завиждам на Александър за меча на Хефестион.
20
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми то е исторически факт, че Сандо Македонски е бил гей. И във филма с Colin Farrell го показаха това. То по принцип гърците чак с идването на славяните на Балканския полуостров са разбрали, че тия работи може да се правят и с жени
19
2
 
7
 
! Отговори
Сър Пичук преди 2 месеца
Преди да тролите прочетете малко история. Дори в стария филм се казва, че е бил и с мъже. А за Клеопатра ти сериозно ли мислил, че е живяла в Египет и е била бяла? Сериозно ли мислиш, че Исус е бил бял като иконописите?