Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей

Министърът на културата заклейми сериала в Netflix
15 фев 2024 10:05, Петър Бойчев
92
Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Велики като гей
Снимка Фейсбук

"Сериалът на Netflix за Александър Велики е "фантастика с изключително лошо качество, ниско съдържание и пълна с исторически неточности“, заяви министърът на културата на Гърция Лина Мендони в сряда, предава Kathimerini.

Поредицата "Създаването на бог“ предизвика полемика в южната ни съседка, тъй като засяга чувствителна тема, тъй като включва хомосексуална връзка между Александър Велики и Хефестион.

"Нито един от елементите на личността на Александър Велики не е демонстриран в шоуто, което не служи на историческата истина“, подчерта Мендони, докато говори пред парламента, отговаряйки на въпрос на лидера на религиозната партия "Нике“ Димитрис Нациос, попитал дали правителството планира да предприеме мерки срещу продукцията.

"Всички елементи от личността на Александър Македонски не са подчертани в сериала на Netflix, което не обслужва историческата истина“, заяви министърът, но добави: "Вие обаче сигурно знаете, че концепцията за любовта в древността е широка и многоизмерна“.

Дискусията се проведе, тъй като в парламента се обсъжда закон за еднополовите бракове, който се очаква да бъде гласуван днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
6
 
! Отговори
az преди 2 месеца
То онези времена е било всеки с всеки.
57
1
 
4
 
! Отговори
Сега преди 2 месеца
Македония да ги съди!
56
0
 
6
 
! Отговори
Сорошс преди 2 месеца
Ли е сценарист?
55
2
 
6
 
! Отговори
До 54 преди 2 месеца
Какви са тези сведения? Дай да ги видим? Това са антични твърдения на зложелатели Никога в историята не е имало елитен отряд съставен само от гейове - това е абсурдно твърдение. Има много доказателства, че доста древногръцки автори са преувеличавали или писали откровенни лъжи, нямащи нищо общо с реалността както в случая.
54
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В древността се е считало за нормално по време на тежки и продължителни военни походи или в период на оттегляне на мъжете във военни лагери, да има еднополови интимни контакти и това не се практикувало само от истинските гейове, а и от хетеросексуалните мъже, които в нормална среда дори не са бисексуални.
53
3
 
1
 
! Отговори
до 52 преди 2 месеца
Преди да отричаш, проучи. Има достатъчно свидетелства от различни страни, но ти си по-голям разбирател от другите, НАЛИ?
52
6
 
2
 
! Отговори
До 53 преди 2 месеца
Росен Плевнелиев кремълска под.лого е създал общо 4 деца и е имал 3 съпруги, а ти най-много през живота си да си опънал някоя фригидна двесталитрова лелка.
51
5
 
11
 
! Отговори
До 52 преди 2 месеца
В древността както и днес е имало едни такива автори, които срещу облаги са списвали лъжи срещу противниците на благодетеля си. Как си представяш в древна Гърция да събереш 300 гейове и да направиш от тях смъртоносен отряд? Тотални глупости!
50
2
 
4
 
! Отговори
До 53 преди 2 месеца
П.левню също беше Главнокомандващ на БГ армията 5 години :)))
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как си представяте един глезен нежен гей да поведе армия с която да завладее целия познат свят? Александър Македонски е бил суров и безмилостен воин, това че е имал близки отношения със своя приятел от детството си Хефестион не го прави гей и никъде в древните текстове не се спомена за подобно нещо, това са изцяло съвременни манипулативни тълкувания на едни розови човечета.
48
8
 
5
 
! Отговори
малко история преди 2 месеца
Свещения отряд на Тива е войсково подразделение - ударната сила на Тиванската армия, състоящо се от 150 хомосексуални двойки, организирано от пълководеца Горгид през 4 век преди новата ера. Изиграва решаваща роля в битката при Левктра - 371г. преди новата ера, когато Тива разбива спартанската армия и прекъсва хегемонията на Спарта в Гърция. Айде кажете , че хомотата са страхливци
47
4
 
6
 
! Отговори
До 47 преди 2 месеца
В античния свят е имало други норми на поведение, например е било прието мъжете да се целуват по устните, но това е било в знак на уважение и приятелство, а не демонстрация на хомосексуализъм. Не може да пренесеш механично днешните обществени норми на поведение с тези в древността! Историческите данни сочат, че Александър Трети Македонски е имало официално 3 съпруги и най-малко две деца.
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, Сократ затова са го осъдили на смърт, че развращава младежите. Така че не е било баш нормално. Въобще хомо игрите са вид садо-мазо отношения и са си е психично разстройство. Та, за Сократ - понеже е бил известен мъдрец и учител и уважаван гражданин, са му дали възможност да си отиде с чест - сам да се приключи. Поради което той се е самоотровил.
45
2
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 месеца
Филмите на Netflix са някакъв педерасолезбийскоджендърски микс и опита ми да гледам някой от тях завърши с отврат. Чудя се как някои плащат да гледат тоя отврaтитeлeн канал.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Холивудска боза. Изтъркани сюжети, безсмислени реплики на ниво детска градина - това е днешното налагано ни кино, натрапено от Америка.
43
2
 
4
 
! Отговори
И така, и иначе преди 2 месеца
И ядосаните консерватори, и зарадваните джендърчета изпадат в крайности. За забежките на Александър и двете посоки са писали много от неговите съвременници. Но твърденията, че всички мъже в древна Гърция и Македония са били бисексуални или отявлени мъжелюбци, са доста пресилени. На тези връзки се е гледало с търпимост, но и с насмешка в много случаи, както отбелязват тогавашни автори. Повечето по-заможни гърци са предпочитали гуляите с добре платени хетери, а не забавленията с момчета.
42
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Александър Македонски е бил бисексуален. По онова време всички гърци и македонци са били гейове и бисексуални. Сократ също е бил бисексуален и е имал любовник младо момче. Даже обичал повече мъжа си от жена си и правил повече любов с него. Древните гърци са били масово гейове. Днешните гърци и македонци също.
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
И хан Аспарух ли е бил гей.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бисексуалността, хомосексуализмът са били нещо нормално за богатите касти в древността. А днес не е ли така?
39
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А пък вярвам че е достоверен. Повечето гърци тогава са практикували хомо ласки.