БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"

Борисов и министрите му не се справили с нито една от последиците на пандемията
Обновена: 26 фев 2021 11:57 | 26 фев 2021 11:50, Камелия Цветанова
348
БСП към кабинета: Купете руската ваксина "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

След като обвини премиерът Борисов в липса на смелост, червената шефка Корнелия Нинова съобщи, че БСП внася проект на решение в НС, за да се търсят допълнителни възможности за ваксини.

"В него настояваме НС да възложи на МС да започне двустранни разговори за доставка на руската ваксина "Спутник V" и настояваме това решение да се разгледа преди разпускането на НС, защото забавянето ще се отрази тежко на хората", отсече тя.

Още по темата
Нинова обвини правителството, че не се справи с нито една от последиците на пандемията - нито здравната, нито икономическата, нито социалната.

"Сега е наред процесът на доброволно ваксиниране. Ситуацията е следната: България е на едно от последните места в Европа и близо 2 месеца след като има ваксина са направени около 130 000 ваксини, а една пета са получили втората доза. Далеч по-добре са останалите европейски страни, като първенци са Дания, Италия, Словения", каза тя.

Според нея "зелените коридори" не са помогнали.

"Извиха се опашки, където желаещите се наредиха да получат ваксината, няма ваксини обаче, а хаос, некомпетентност в цялата страна. Карате личните лекари да правят списъци, а след това ги връщате, защото няма ваксини", скочи соцлидерката.

Тя допълни, че според европейските прогнози 70% от населението на България ще е ваксинирано през 2040 г.

"Вашата некомпетентност ще се отрази дългосрочно на здравето и на икономиката, защото държавите, които напреднаха с ваксинацията ще възстановят по - бързо икономиката си и ножицата ще се отвори драстично", обвини тя управляващите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


348
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
6
 
18
 
! Отговори
Сталинчок преди 3 години
дрОгареКупетИ Сплутник пет и опашките пред кабинетите за имунеизация ще са само от чугунени кАмунистически глави биещи се в гърдите че са българи
188
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 208"Нямам никакви сантименти към Нинова,но съм съгласен с това което е казала.Нали сме за свободна пазарна икономика,пуснете всички ваксини в една свободна конкуренция.Нека да има количества и хората сами да могат да избират"Какви глупости говориш?Тук става дума за позволяване за продажба на несертифициран препарат.Ти би ли искал да се лекуваш с такива лекарства да речем?
187
1
 
6
 
! Отговори
Какво значи "ку преди 3 години
До Анонимен 213: Какво значи "купете" ? Купете значи да платим и да и купим както прави Унгария. Когато плащаме, а не получаваме каква ни е ползата от това, че ваксината е поръчана чрез ЕС.
186
8
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
До 91% ефективност"В статия в авторитетното британско списание The Lancet от 2 т.м. за руската ваксина се посочва ефективност от 91%. Така че това, че още не е одобрена за използване в ЕС си е по чисто политически причини"Грешка. Не е одобрена в ЕС, защото не е предложена от руските власти за одобрение по процедурата през която трябва да минат всички лекарства, за да получат одобрение за разпространение в ЕС. Това е лъжа на руската пропаганда.
185
2
 
6
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
ГЕРБ губи с противопоставянето на Спутник. Но БСП само се прави, че е за Спутник. Първото предложение за внасяне на Спутник беше на русофилите на Малинов Възраждане за Отечеството. БСП отново открадна чужда идея.
184
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците предоставят и лиценз за Спутника,ако имаме желание и се разберем,бихме могли да го произвеждаме тук.Това ще подпомогне и заетостта и икономиката
183
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 212Посочваш, че Израел е купил руска ваксина. Вярно е. С нея обаче се ваксинират нещастни сирийци отатък границата, не граждани на Израел.
182
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи "купете" ?В Русия също има недостиг на ваксини и там ваксинираните са малко,нито производството им може да задоволи тяхната огромна територия.Да се поръча и плати,не означава ,че веднага ще има доставка.Другите ваксини на Пфайзер,Астра Зенека,Модерна са платени,но доставките се бавят защото количествата не са съпоставими с производствените възможности.Нинова лае да дразни хората,оуска димки за първосигнала.Като предлага и нахъсва ще осигурили ли утре количества ако се поръчат днес?
181
3
 
6
 
! Отговори
Да можеш да чакаш... преди 3 години
Проблема с липсата на ваксини е, че чакаме да ги получим, а не си ги търсим сами, както правят Унгария и Израел например.Има становище на Европейската комисия, че отделните страни в ЕС могат да внасят и други ваксини, но нямат право да ги разпространяват извън границите си ако не са одобрени за ЕС.Имаше една песен от бай Тошово време тъкмо като за нашето ваксиниране: "Да можеш да чакаш, да искаш да чакаш.... ".
180
10
 
6
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
След като руската ваксина струва само 10$ защо не я пуснат у нас по аптеките за свободна продажба и не разрешат на личните лекари и медицински лаборатории да я поставят? Може да се съхранява в обикновен фризер при -18 градуса за дълго съхранение. Ако започнат да я продават, си купувам две бройки и отивам при личният лекар да ми направи първа ваксинация а другата слагам във фризера.Няма да чакам безплатната (Мутафчийска) ваксина, като не знам кога ще ми дойде реда.
179
8
 
23
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Да не забравяме, че когато Дамата от с.Крушовица прихвана коронавируса отиде да се лекува във ВМА, а не при Мангъра, по същият начин и сега ще се ваксинира с Пфайзер или Модерна, но това не и пречи да лобира за руска ваксина ... Той и Рафаелчо предпочете да прави пари в Щатите, а не в Матушката на нашенските русофили ... Но като се има предвид кои са последователи на Импексова е съвсем резонно тя да свири по струната на техните балалайки, че идват избори, а с тях и дУпетатските заплати ... !!!
178
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямам никакви сантименти към Нинова,но съм съгласен с това което е казала.Нали сме за свободна пазарна икономика,пуснете всички ваксини в една свободна конкуренция.Нека да има количества и хората сами да могат да избират
177
3
 
3
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
абе вкарайте я и който иска да се ваксинира, другите да повтарят мантрата сдс и да палят свещи
176
2
 
8
 
! Отговори
91% ефективност преди 3 години
В статия в авторитетното британско списание The Lancet от 2 т.м. за руската ваксина се посочва ефективност от 91%. Така че това, че още не е одобрена за използване в ЕС си е по чисто политически причини. Орбан обаче вече поръча доставка за Унгария. А в Сърбия даже се готвят да я произвеждат.А това, че не е одобрена за ЕС на практика означава само, че ако я закупим не можем да я изнасяме в други страни от ЕС.
175
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До всички *** !Теб мишко са те пропуснали ,но ние ще поправим грешката
174
6
 
11
 
! Отговори
До 201 преди 3 години
Пъпа им може и да е хвърлен в Русия,ама гледат да си уредят децата все в Щатите и Западна Европа.
173
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги влече руското, а рублите. Иначе късе е на Корнелка синчето?
172
10
 
16
 
! Отговори
руското ги влече преди 3 години
Какво да им се сърдиш, като на половината кoмуняги пъпа им е хвърлен в Русия.
171
8
 
22
 
! Отговори
1 преди 3 години
Другарката Нинова:Говори за бедност, а е милионерка.Грижи се за социални политики и социализъм, а синчето в САЩ.Иска за българите Спутник и "достъпно здравеопазване", а когато се разболя леко отиде във ВМА да я лекуват със западни лекарства, докато тежко болни умираха на стълбите.ТОВА са комунистите (навсякъде), а наивниците си драскайте тука в тяхна "защита".
170
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко Борисов - 220 714 лайка на фейсбук страницатаРумен Радев - 238 396 лайкаСлави Трифонов - 389 973 лайкаИзходът на изборите е ясен.