Борисов на четири очи с Ердоган и Путин – какво ще се случи?

Балансът е в основата на разговорите за "Турски поток"
7 яну 2020 22:00, Нели Христова
115

Утре българският премиер ще се срещне на 4 очи с турския президент Реджеп Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин. Лидерите ще обсъдят в Истанбул доставките за България през газопровода "Турски поток". Какви ще са последиците от срещата, питат от Bulgaria ON AIR.

Балансът, който е в основата на българската дипломация, ще е бъде водещ и при предстоящите срещи в Истанбул, смятат експерти.

В турската столица българският премиер ще трябва да балансира между поетите ангажименти на страната ни като член на НАТО и на ЕС от една страна, и желанието ни да сме част от големите инфраструктурни проекти, от друга.
Преди да отлети за Истанбул, в София Бойко Борисов ще има друга важна среща. Месец след подписването на споразумението за стратегическо партньорство между САЩ и България делегация от експерти по въпросите на енергетиката пристига у нас.

Поводът за визитата на българския премиер в Истанбул е официалното откриване на първата отсечка на газопровода "Турски поток".

Проект, заради който в края на миналата година Борисов получи критики от Путин, а само преди няколко дни се качи на хеликоптер и полетя над трасето, за да покаже нагледно на Москва, че строежът напредва.

България беще избрана за продължението на "Турски поток" през юни 2018 г. Тогава Путин специално подчерта пред Борисов, че България получава отклонението от "Турски поток" по настояване на турския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един шанс отоплението в Бг да стане с по-човешки цени, а то иначе за който си е беден, оправия няма, но поне бедните пенсионери да изкарват прилични старини без подигравки от 40 лева кучешкипразнични надбавки два пъти в годината.
48
5
 
3
 
! Отговори
То е нарисувано преди 4 години
Руснаците ги интересува основно да транзитират през нас, като консумация не сме толкова важни. САЩ ги интересува да продават втечнения си газ. Най вероятно ще има сделка при която САЩ ни позволяват да транзитираме в случай, че купувам 30% от вътрешното потребление от тях. Само да поясня, че 2019 купуваме втечнен аз от САЩ и ни беше много по евтин от Руския
47
0
 
8
 
! Отговори
Николай. преди 4 години
Първо само да се разберем, на колко очи ще се срещнат, че аз нещо стигнах до повече...
46
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 58От нищо не е ощетена България. Тръбата ще е изцяло наша и ни излезе 2 пъти по евтино, няма да има транзитни такси защото лъжем Европа, че това е разширение на газопреноснста ни мрежа. Ако искаме транзитен газопровод, няма да ни разрешат. Та за балкански поток, по европейско законодателство проведохме търг и 90% от капацитета му го купи Газпром. Ето ти транзитните такси за които ревеш.
45
1
 
9
 
! Отговори
Odpo преди 4 години
Съжалявам ама Бойко може и да успее да нямери компромисно решение. Да България е ощетена, и то много... Но не може да вадиш вода от два кладевеца и да не изгориш. Но все пак искам да попитам за двойния аршин за Южен поток (който беше спрян) и за Северен, който НЯМА КАК да бъде спрян... Тук е въпроса че ние не само тъчем на два стана (Ес и Русия) ама и на трети САЩ... Това вече е е дипломатическа Пло с ти ту ция...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БайХйАми че той нашия тъпук няма да говори .Ще си разговарят пак на 4 очи.Нашия и без това не знае езици и нищо няма да разбере.Ще набива локум и баклава и ще се пули.
43
5
 
3
 
! Отговори
Смешници преди 4 години
По -голям *** от Боко нема.Никакви потоци не трябваше да се допускат през България и то построени с български пари.Да вървят на майната си през Гърция и Македония за братската им Сърбия.Сега САЩ трябва да ни изпраскат едни санкции и да се наиграят нашите ***.
42
2
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Тиквата, на където и да се завърти, все ще е с гъзa напред!
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди това Борисов ще има среща с някакъв щатски чиновник, който ще го инструктира. Така де, нали сме колония и нямаме външна политика.
40
0
 
6
 
! Отговори
БайХй преди 4 години
Журналистите би трябвало да имат поне елементарни математически познания. Трима човека не могат да разговарят на четири очи а *** шест. Освен ако някои от участниците имат липсващи очи. Благодаря за вниманието.
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А след това ще има среща с американците да доложи какво са си говорили ... нямат нужда от агенти.
38
3
 
12
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
боко се е молил на Ердоган да убеди Путин турски поток да мине през БГ понеже след фиаското с южен поток Путин неиска и да чуе за боко само че след като САЩ са разбрали какви ги върши боко му пратиха едни съветници да го съветват да не прави глупости и сега боко е привикат от Ердоган да обясни на Путин що е такава кОрваа
37
1
 
6
 
! Отговори
ъцз преди 4 години
боко сам си го е набутал обещал е и на едните и на другите че е с тях и сега не знае как да се измъкне
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викна ли са го да му се молят. Щото ако не мине газта през България,за да стигне до Европа ще трябва да мине през на майкавииии ушанската пууу. тка. Рашкит ще си имат тръбичка до Чалмата
35
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Викнали са го за та66ак, трябва им един шут да ги забавлява.
34
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До hh Има един с две дупки и двама с по една
33
4
 
18
 
! Отговори
х преди 4 години
пак ще козирува и ще е в приведена поза
32
6
 
14
 
! Отговори
ГРОБАР преди 4 години
Професор"Комунистите ги е яд защото завиждат. Никой не иска да се среща с Фътмaкa и с Kypнeлия. Нека завиждат комунистическите yтайки. Лaпaйтe му шпeкa на Генерал Борисов и правете като вятъра!"================================Завиждат му такива като тебе, защото мечтаят да пият семенна течност от пожарникарския му ***. Направете си ГЕНГ-БЕНГ с него, та да спите спокойни!
31
0
 
15
 
! Отговори
Сержант Корумпиров преди 4 години
Истанбул не е столицата бре
30
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
разбрали са го, че е от другия бряг - кмета на Симитли им го каза и сега го викат за "забавление" нашия... що мислите няма жена?!?