Борисов на четири очи с Ердоган и Путин – какво ще се случи?

Балансът е в основата на разговорите за "Турски поток"
7 яну 2020 22:00, Нели Христова
115

Утре българският премиер ще се срещне на 4 очи с турския президент Реджеп Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин. Лидерите ще обсъдят в Истанбул доставките за България през газопровода "Турски поток". Какви ще са последиците от срещата, питат от Bulgaria ON AIR.

Балансът, който е в основата на българската дипломация, ще е бъде водещ и при предстоящите срещи в Истанбул, смятат експерти.

В турската столица българският премиер ще трябва да балансира между поетите ангажименти на страната ни като член на НАТО и на ЕС от една страна, и желанието ни да сме част от големите инфраструктурни проекти, от друга.
Преди да отлети за Истанбул, в София Бойко Борисов ще има друга важна среща. Месец след подписването на споразумението за стратегическо партньорство между САЩ и България делегация от експерти по въпросите на енергетиката пристига у нас.

Поводът за визитата на българския премиер в Истанбул е официалното откриване на първата отсечка на газопровода "Турски поток".

Проект, заради който в края на миналата година Борисов получи критики от Путин, а само преди няколко дни се качи на хеликоптер и полетя над трасето, за да покаже нагледно на Москва, че строежът напредва.

България беще избрана за продължението на "Турски поток" през юни 2018 г. Тогава Путин специално подчерта пред Борисов, че България получава отклонението от "Турски поток" по настояване на турския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
10
 
! Отговори
Станчо преди 4 години
Тези *** са ми много интересни, бъркат двата щата- Истанбул не е столица на Турция..., но какво да се прави и там сме на дъното...
28
0
 
9
 
! Отговори
hh преди 4 години
на четири очи с Ердоган и Путин.... значи един с две очи и двама с по едно....):
27
2
 
9
 
! Отговори
Kubilay преди 4 години
Столица още е Анкара, но грешката ви може до няколко години да се окаже вярна. Ердо мисли да я върне в Истанбул, като символ на възраждащата се Империята. Потокът трябва да се довърши и газта да тръгне. А подкрепата за Либия е да се прекъсне идеята на евреи, гърци и италианци да пуснат газ през Крит и Гърция за Италия. Това няма да стане. Първо, защото гърците и италианци са фалирали и втори защото ще има токати от Осман.
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да не го правят "пиле на грил" тия двамата.
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бай ганюiavno si nabor 2000 g
24
4
 
9
 
! Отговори
хъша преди 4 години
тоа хамави.я наистина ли е изпращал хеликоптер за да снима?то бива плиткомозъчн.ост ама тва неговото е робско малоу.мие
23
8
 
9
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
боко ще ходи да се обяснява на тези двамата чийто народи са ни държали в робство и сега той по навик отива като мижитурка да се обяснява и оправдава да прави мили очички да се усмихва покорно и да бълва бисери както само той си умее
22
1
 
9
 
! Отговори
46365 преди 4 години
Странно. Или на двама от тримата трябва да извадят по едно око до утре или единия да го ослепят напълно. А бе съвременна журналистика.
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А честито .Бойко строи ,а моллите ще си унищожат сами държавата.
20
3
 
18
 
! Отговори
кръпел преди 4 години
Преди да отлети за Истанбул, в София Бойко Борисов ще си вземе наколенките и вазелина....
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време Костов продаде Мариците на Краварите и сега имаме най-скъпия ток, сега Тиквата неговия достоен наследник ще им продаде "Белене" за още по-скъпо и за още по-дълго време.
18
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете да ни занимавате с тоя КЛОУН банкянски.
17
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази новина можеше да се представи и по следният начин: "Ердоган и неговият везир срещат Путин"
16
2
 
4
 
! Отговори
Д преди 4 години
Нищо интересно
15
0
 
11
 
! Отговори
въъ преди 4 години
не върви добре вчера Боко при посланник Херо мустафа днес при Ердоган и Путин , ще има пак войни за територии и сфери на влияние , също кат' едно време дет ги шляпал Маргина на майтап а висаджиите го оставяли да пази отпред докат си говорят далаверите
14
2
 
11
 
! Отговори
хехе преди 4 години
лелее Боко как му е подляна водата, преди се въртял покрай групировките в конфликт Сик ,Вис , бай Миле и тогава се правил на шматка и на хитруващ малък играч но всички мутри са го подценили днес Боце премиер и супер милярдер а повечето мутраци са покойници а останалите живи са в чужбина и си харчат останалите пари от куфарчетата на комунизма , та сега Боце дали ще оцелее пак сред големите биткаджии нема значение че го канят пак да пази колите на паркинга /както казва батето Славков/
13
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на 4 очи, щото Тиквун ще е със затворени очи и ще го ... отзаде
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не сте прави!На 4 очи е среща между двама,или срещата е на 6 очи или някой прави шменти-капели със намигане.
11
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уж трима,а на 4 очи !
10
3
 
9
 
! Отговори
kireza преди 4 години
До ПрофесорХиииии уважавали го били....какъв ахмак може да мисли такова нещо....