Борисов на четири очи с Ердоган и Путин – какво ще се случи?

Балансът е в основата на разговорите за "Турски поток"
7 яну 2020 22:00, Нели Христова
115

Утре българският премиер ще се срещне на 4 очи с турския президент Реджеп Ердоган и руския държавен глава Владимир Путин. Лидерите ще обсъдят в Истанбул доставките за България през газопровода "Турски поток". Какви ще са последиците от срещата, питат от Bulgaria ON AIR.

Балансът, който е в основата на българската дипломация, ще е бъде водещ и при предстоящите срещи в Истанбул, смятат експерти.

В турската столица българският премиер ще трябва да балансира между поетите ангажименти на страната ни като член на НАТО и на ЕС от една страна, и желанието ни да сме част от големите инфраструктурни проекти, от друга.
Преди да отлети за Истанбул, в София Бойко Борисов ще има друга важна среща. Месец след подписването на споразумението за стратегическо партньорство между САЩ и България делегация от експерти по въпросите на енергетиката пристига у нас.

Поводът за визитата на българския премиер в Истанбул е официалното откриване на първата отсечка на газопровода "Турски поток".

Проект, заради който в края на миналата година Борисов получи критики от Путин, а само преди няколко дни се качи на хеликоптер и полетя над трасето, за да покаже нагледно на Москва, че строежът напредва.

България беще избрана за продължението на "Турски поток" през юни 2018 г. Тогава Путин специално подчерта пред Борисов, че България получава отклонението от "Турски поток" по настояване на турския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
14
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
"на четири очи" - значи или един е мижал (ББ?) или поне двама са си затваряли по едно око!!!
8
2
 
8
 
! Отговори
То пък преди 4 години
До сигурноОрешарски, Станишев, Доган и*** въобще не слушаха като наакани овце през 2014. Ти кво очакваш?
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полетял над трасето, за да покаже нагледно на Москва, че строежът напредва. Каквото и да показваш, срокът на изпълнение на проекта е около 650 дни - почти две години. Напредваш като костенурка.
6
5
 
9
 
! Отговори
kireza преди 4 години
Ахаа дошли краварските енергетици,значи нашата част от газовата тръба няма да се довърши...Путин критикува Боката след като Тръмпчо викна нашият тикварник и му наби в чутурата,че скъпият краварски газ бил с демократични молекули,а руският евтин газ е само с агресивни такива....Така че помислете каква ще е съдбата на тръбопровода за Сърбия....
5
6
 
21
 
! Отговори
чичо Пей преди 4 години
Каква е работата на българчето при двамата големи.Да помете двора,да смели кафето и да нахрани овчарката на Путин.
4
4
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Ще го д... ха.
3
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще се случи най-лошото...
2
3
 
7
 
! Отговори
ужас преди 4 години
Докато разглеждал тъбопровода ,от високо с вертолета , колко е бил дълъг , му свършил керосина , и за малко да падне !!
1
4
 
15
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Ще слуша като настъпана булка ,и с всичко ще се съгласява ,а после ще реве на в ЕС. !