Тирана срещу Лондон – няма да приема мигранти

Албанският външен министър към „Таймс“: Не съм той, а тя!
18 ное 2021 21:50, Елка Василева
15
Тирана срещу Лондон – няма да приема мигранти
Снимка: Twitter

Албания нарече „фалшива новина“ твърдението на британския вицепремиер Доминик Рааб, че британското правителство се опитва да постигне сделка с източноевропейската държава да изпраща там мигрантите, прекосили Ламанша, докато се разглеждат техните случаи, предаде БНР.

Вицепремиерът и министър на правосъдието Доминик Рааб потвърди тиражираната в „Таймс“ новина, че Албания е готова да приеме мигранти, пристигащи от Франция във Великобритания с малки лодки през Ламанша.

На въпрос тази сутрин по Скай нюз Рааб отговори, че Албания е една от страните, с които Лондон се опитва да постигне международно сътрудничество по въпроса.

Тирана обаче реагира гневно.

Външният министър Олта Джачка написа в Тwitter на фона на публикуваната статия в „Таймс“:

„Същата стара фалшива новина, този път на първа страница на уважаван вестник като „Таймс“! И между другото, когато става дума за мен, не съм той, а тя и винаги съм се възхищавала от качеството на британските медии. Колко тъжно!“.

Албанският посланик в Лондон Киряко Кирко пък посочи, че в сряда 10 пъти е заявил пред „Таймс“, че „Албания никога не би си позволила такъв подход по отношение на мигранти, идващи от Франция“. Той допълни, че между албански и британски официални лица не се водят преговори за центрове за обработване на случаите на нелегални мигранти, прекосили Ламанша.

Повече от 19 000 души са прекосили Ламанша с малки лодки от началото на годината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
А Боре Джонсън отвърнал на албанската министърка - и аз съм "тя" , и аз съм "тя".
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
албания няма думата. В Обединеното кралство албанците ги депортират първи, а албанецът лъже като дърт ромей.
8
2
 
6
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Браво на албанката! Не като нашите жалки мижитурки- английските медии не спират да пишат лъжи за нас, обиждат ни и.нищо, ни вопъл, ни стон, никаква реакция.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ох - Пффф ... бегай от тука уе. За псоелдните 2500 години, макар с малко проблеми (ок, ок средновековието и религията, знам ...) западната цивилизация (към която и Русия се причисляваше, поне до злощастната 1917а) изпрати хора на луната, направи продължителността на живота двойна, а скоро и тройна, създаде комуникация, банкова система, капитализъм и далеч по-добри условия за живот. Ама виж - ти си гони камили и гибони в джунглата, ако сакаш.
6
0
 
5
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Албанската мафия потрива ръце.Ще прекарва с лодки афганистанци до Италия.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия колко са подли и долнии правят си сметка да ползват чужда територия като бунище.
4
1
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
От коя страна на Ламанша е Албания?
3
1
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 2 години
Ооо, никак не е "Буря в Чаша Вода"!!!! Новини от рода на Highly Likely говорят много за политиката на ДребноБритания! Пита се какви ли още Fake News е генерирала и генерира Фалшива Британия!?
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буря в чаша вода.
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Албания нарече фалшива новина твърдението на британския вицепремиер Доминик Рааб, че британското правителство се опитва да постигне сделка с източноевропейската държава да изпраща там мигрантите, прекосили Ламанша"Да си мечтаят мигрантите са там за да останат, а и мъгливия остров вече е почти превзет от чужденци главно от бившите колонии.