12-и ден скандирания: "Оставка", "Мафия"

Протестиращите развяват български знамена
Обновена: 26 юни 2013 09:30 | 25 юни 2013 19:24, Елка Василева
622

Снимка: Булфото

За 12-и пореден ден граждани протестират в столицата. Те се събраха на площад "Независимост" с искания за оставка на правителството и за промени в Изборния кодекс.

Протестиращите скандират „Оставка”, „Мафия” и „Червени боклуци”. Чуват се силни освирквания. Участниците в протеста развяват много български знамена и държат плакати, на които пише: „Нови политици с чисто минало, работещи за народа, открита и прозрачна политика, въвеждане на образователен ценз при гласуване”, „NO Орешарски”. Надписите на други издигнати плакати гласят: "Българската полиция е достойна за уважение", „Докога да чакаме да си идете?”.

Към 19.30 часа около 2000 души се бяха събрали в центъра на София, около 20.15 ч. те вече наброяваха 3000, съобщи пресцентърът на МВР. 

В протеста участват семейства с деца. Обстановката в района е спокойна, полиция охранява сградите на Министерския съвет, на Президентството и на Народното събрание.

Традиционно след това протестиращите преминаха в шествие от Министерския съвет през Народното събрание към Орлов мост. След това те минаха по бул. "Евлоги Георгиев", по бул. „Витоша“ до централата на БСП, а после достигнаха и до тази на ДПС. Оттам протестиращите се върнаха на Орлов мост.

Около 50 варненци пък протестират пред сградата на общината срещу правителството на Пламен Орешарски. Протестиращите скандират „Червени боклуци” и „Оставка”. Те развяват българското знаме и носят различни лозунги. Протестиращите блокираха кръстовището пред общината. Преобладаващо те са млади хора и майки с деца.

Десетки протестиращи, които настояват за оставката на правителството, се събраха на пощада пред сградата на общината в Бургас. Протестът беше мирен. Част от хората бяха донесли плакат „Бургас спи сън, а мафията е навън”. Друг беше съчинил четиристишие за Тройната коалиция и „нейното обесване”, за да „няма вече протест” . Една от пристигналите на протеста жени беше донесла малка жълта тиква с написана под нея гатанка: „Вари го, печи го, на тиква мирише. Що е то? Политик”.

Стотина протестиращи благоевградчани затвориха движението по кръговото кръстовище на бул. „Св. св. Кирил и Методий”. Те направиха жива верига, като се хванаха за ръце и обиколиха цялото кръгово. Протестиращите скандират  „Долу ДПС”, „Орешарски вън”, „Муса, не си желан” и други.

Протестиращите в Пловдив блокираха кръстовището при Чифте баня. Те седнаха на асфалта. Кръстовището ще бъде блокирано 15 минути. Затворено е движението по булевардите „Шести септември” и „Цар Борис Трети Обединител”. Сред протестиращите тази вечер има много майки с малки деца и бебета в колички. Хората отново скандират „мафия”, „оставка”, „нови избори” и „червени боклуци”. По-рано над 700 протестиращи в Пловдив тръгнаха на шествие по Главната улица. Минавайки през офиса на „Атака”, те не се спряха, показвайки, че игнорират партията на Волен Сидеров. Преди началото на протеста пловдивчани обявиха, че тази вечер ще блокират трите кръстовища като вчера, но за 15 минути всяко. Това са кръстовището при Чифте баня, при Сточна гара и Централна гара. Все още не е решено дали ще се блокира автомагистрала „Тракия” в четвъртък.

Информацията е актуализирана към 22.12 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


622
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
359
1
 
3
 
! Отговори
Че Гевара преди 10 години
Тези които са против протестите не знаят тяхната основна цел. Целта е да спрат олигарсите да дърпат конците. Няма значение кой е на власт когато едни и същи хора използват марионетки. Не пречете на хората които се борят да направят истинска промяна в България.
358
1
 
5
 
! Отговори
Adiito0 преди 10 години
Политическите партии сякаш остават глухи за исканията на протестиращите. Атака единствени излязоха сред хората и само те дават ясни решения на проблемите, с които се сблъсква обществото , като снемането на депутатските средства. А ГЕРБ, които бяха избрани за първа политическа сила не направиха нищо освен да влизат и излизат в пленарната зала, тоест те не работят по задълженията си и изгубиха гласуваното им доверие от народа. А Атака са четвърта партия, но въпреки това имат ясно становище за това
357
2
 
4
 
! Отговори
До 460 преди 10 години
На мухльовци като тебе дължим и сегашното правителство и цялата управленска *** от последните 23 години. Затова ще работиш не по 11, а по 20 часа и ще пукнеш гладен и употребен. Опитай да приемеш, че не всички са мухльовци като тебе.
356
1
 
4
 
! Отговори
Карабас Барабас преди 10 години
Еленкеее, кифличке неграмотна и недо...(ти си знаеш), кой ти даде компютър да се заиграваш. И внимавай до какво се "докосТваш", че да не те разкостят някои площадни демократи.
355
3
 
5
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Не може 10 000 платени човека които са извозвани от други градове да ми искат ново правителство! 10 000 човека не може да говорят и решават от името на 6 000 000 !!!!!!!!!!!!!!!ДА СТЕ ГЛАСУВАЛИ!
354
6
 
7
 
! Отговори
Елена преди 10 години
Чета и нямам думи!10 000 протестиращи - нека са 20 000.И какво ????При 7 000 000 избиратели ?Който не е гласувал - няма право да иска каквото и да било!Защо никой не пита тези, много много повече - които не протестират, а ходят на работа и никой не им пречи да се развиват.Побъркаха ни от симпатия към площадната демокрация.Все някой им е крив.И да Ви кажа честно - малко ме интересува Пеевски - нито съм имала, нито имам някакво намерение да се докоствам до служби като ДАНС. Все ми е тая
353
2
 
9
 
! Отговори
до протестиращите преди 10 години
Хора, не може да стоите само и да надувате *** на площада, като че ли сте в лунапарка. На панаирджийница сте го обърнали. Оставка та оставка. То това ако решава нещата ама на. Обосновете се, формулирайте си исканията, недоволствата. Не сме доволни от това и това, искаме онова и онова, и така. Водете преговори с правителството. Пък и вие не работите ли бе хора, щото и ние знаем да протестираме, ама като сме на работа по 11 часа и нещо не става.
352
1
 
6
 
! Отговори
pif преди 10 години
Eдвин Сугарев искал протестите да придобият по-остра и категорична форма и затова обявявал гладна стачка срешу правителството на Орешарски. Сугарев щял да гладува докато правителството не паднело. Преди години Сугарев пак реши да гладува, тогава срещу президента Желю Желев.Сугарев щял да продължи този път докрай, дори и да жертвал живота си. Сугарев щял да пие вода, отговори той на въпрос на Виктор Николаев: Вода ще пиете ли? по bTV.След включването на Сугарев в ефир, д-р Константин Тренчев коментира в студиото, че при Сугарев гладната стачка можела да има патологичен ефект, тъй ка
351
3
 
5
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
искам да кажа нещо мнго ясно - февруари месец имахме правителство което падан след протести. Герб и НФСб не принаха вота. Ако сега отново имаме правителство което ще паден след протести БСП, АТАКА и ДП сняма да признаят вота и след два-три месеца пак ще има протесит - само в кърджали има 40 000 турци а бълагриет са по-малко от една трета. Разград, Търговище, Смолян ще пламнат и всичик ще викат - не признаваме Борисов искаме нови избори. И колелоот отново ще се завърти.
350
2
 
6
 
! Отговори
tanasy преди 10 години
Говорих с един възрастен немец наскоро, относно ситуацията у нас и той разправяше, че след войната немците са се оправили толкова бързо, защото американците водили управлението и отдавали малко по малко правомощия на немците. Така не е имало хора от Държавна сигурност в правителствата, не е имало нацисти в управлението и т.н. Но нас никой не ни е окупирал и мафията се е възползвала по чудесен за нея начин.
349
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ех, бедни народе!!! Защо позволи 24г. разни ченгета, мутри ,милиционери, престъпници и олигарси да се упражняват върху теб? Къде ти беше достойнството, дързостта, яростта, непримиримостта? През 90г. изпусна шанса да ги размажеш и повярва на "нежната революция".После Костов тотално те прецака със "справедливото" разпродаване на държавата.Сега се събуждаш, но май не знаеш, че всички икономически лостове в България са в ръцете на престъпниците. Хайде, измъкни им кокала!
348
1
 
6
 
! Отговори
от Русе преди 10 години
До протестиращите администратори, ще интерпретирам. Колкото повече знаеш, толкова повече виждаш колко много не знаеш. Едно е да администрираш, друго е да си супервайзор, съвсем друго е да организираш производство на нещо си, пък било то и държавно устройство. Не става само с пари, трябва и опит, и ъкъл.
347
1
 
7
 
! Отговори
БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ преди 10 години
БОЖЕ, моля те, опази тази прекрасна страна. И дай сила и разум на людете, дето живеят тук. Сила да устоят и това и да не загубят вярата си. И разум да знаят, че не може да бъде винаги така! Защото без вяра, БОЖЕ, са тези които се разпореждат. Виждам, че веднага нищо няма да се промени, но моята ВЯРА остава непокътната. НЕКА ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА НАШАТА ПРЕКРАСНА РОДИНА И ЗА ВСЕКИ, КОЙТО ЖИВЕЕ ИЛИ ПРЕБИВАВА ТУК. Това никой не може да ни го забрани и отнеме. Надежда има. Аз вярвам.
346
4
 
9
 
! Отговори
ДА АМА НЕ преди 10 години
И какво излиза.Столичани свободни сутрин,обяд и вечер.Много баби реститутки,много администрация,а ние останалите до този час сме се стрепали от работа.Браво на вас.
345
1
 
4
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До Мария"Особено любопитен е фактът, че официално посоченият телефон на фондацията, управлявана от Бобева, съвпада с официалния телефон на Сдружение "Спортен клуб "Левски"". Управляващи в същия са Делян Славчев Пеевски и Алексей Илиев Петров. ""Близостта на Орешарски с Васил Божков - Черепа е ноторно известна. СДС оттегли кандидатурата на Орешарски за кмет на София именно след като се разчу за негова среща със скандалния бизнесмен, на която присъствал и сегашния министър Петър Стоянович."
344
5
 
10
 
! Отговори
Мария преди 10 години
До този момент не съм се включвала да напиша коментар за събитията, но чашата преля.Всички медии-платени и държавна телевизия трябва да бъдат съдени за пострекателство от сутрешните новини да обявяват , кога и къде ще се събират "недоволните".Това става под претекст, че четат извадки в пресата, която също позлежи на санкции . Къде е великата"кметица" на "гладните" софиянци, които служат във всички корумпирани големи фирми в София, позволяваща демонстрациите . Редно е прокуратурата да се намеси.
343
1
 
8
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
Телевизиите на Пеевски: ТВ7 Нюз7 ББТ The Voice музикална телевизия.Радиата на Пеевски: Magic The Voice Витоша Веселина.Списанията не Пеевски: Топ Гиър Аутобилд Хелоу Уикенд за жената Биограф И още поне 3-4 списания на фирма МС тийм.
342
9
 
16
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Какви са тези "протестиращи", кой стои зад тях, какви икономически и политически виждания имат....изобщо какво искат тия хора??? Защо по цивилизован начин само преди един месец не изразиха с гласа си кой да ги управлява? Защо се опитват с недемократични методи да налагат своето мнение над вота на над 2 милиона избиратели???Всеки един ден в протести е загубена година за икономиката ни.
341
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ай сиктир бе платени протестиращи! Намерете си друго място за разходка на кучетата и децата си. На хората не им пука за вашите *** платени агитки. Имало подмяна на вота?! Каква подмяна бе ? Това че ГЕРБ не може да направи провителство ли? Ами че ако не беше разбил СДС и ДСБ сега щеше да може, ако не беше купил половината Атака също. Днес и безработните безделници щели да пият кафе пред парламента. Ако щете и нафта да пиете все тая. Разходете се до Видин, до Враца, вижте как живеят там
340
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
PISNAMI OT TEZI DOLNI KOMUNISTI KADETO PROTESTIRAT VSEKI DEN---NAMALIAVATE S VSEKI IZMINAL DEN--