Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?

Баща оставя 3 сирачета, след като праща пари на мнима принцеса
Обновена: 22 юни 2016 10:02 | 22 юни 2016 09:22,
109
Българи се самоубиват след измамата "419". Каква е тя?
Снимка: flickr

Българи посягат на живота си, след като са станали жертва на т.нар. измама по интернет "419", коментират антимафиоти пред "Монитор".

Наимованието й идва от номера на члена в нигерийския Наказателен кодекс, който забранява мошеничеството и искането на пари в нета под какъвто и да е предлог.

В същото време най-често интернет измамниците, които са именно от Нигерия, се представят за богати принцеси, които искат пари, за да избягат от пленичество. В замяна на това обещават да поделят наследството си с добрия човек, който им изпрати 300-400 евро. Измамата се прилага у нас още от средата на 90-те години.

В последно време обаче има регистрирани два случая на самоубили се мъже, които се подлъгали по нея. Те превели и значително по-сериозни суми на нигерийските бандити, които разпращат милиони писма всеки ден, надявайки се някой да се подведе и да се подведе и да им прати пари. Мъжете не успели да понесат резила и загубата и сложили край на живота си.

Според официални данни жертвите от недоброжелатели в интернет са десетки хиляди, но те не са категоризирани по вид измами. Именно затова не е ясна и точната бройка на т.нар. измама "419", но антимафиотите са категорични, че са доста чести, но за по-малки суми.

Регистрираните крупни измами не надвишават 10 годишно, но за сметка на това сумите, с които са се разделили хората при тях, са доста сериозни. Повечето подлъгали се били стари ергени.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
1
 
! Отговори
Има инвазия вражеска преди 6 години
Засечената древна инфо система има връзка с черни кодове предлагани от данъчните з а маркиране на касови бележки срещу купувачи на горива. Има връзка и нагло престъпната тежко терористична внушена от масови убиици концепция за ограбване на НАРОДА чрез ТОЛ такси..Вероятно черни масови убиици и терористи предвиждат монтажа на тежко терористични системи в съоръжения и автомобили..
83
0
 
1
 
! Отговори
БЪга Nibiru aktiven преди 6 години
ако се огледат заснетите материали вкл от високо трябва да се видят специфични излъчвания с формата на стълбове високи до няколко километра ..От оня регион хора може да подават несъзнателно информация Кореспондирах си с една група която искаше да превежда пари срещу мой скромен превод..Момчето се радваше че е получили 98 $ от мен когато с е установи банкова грешка и върнаха парите
82
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 6 години
Съоръжението маркирано в Дунава издава високо звуков писък и предава данни надалече..
81
0
 
1
 
! Отговори
проверете внимателно преди 6 години
Има данни че от там подават инфо за някакви особенни проблеми свързани с активация на древни съоръжения..Експерти да проверят в радиус около 200 км от всеки от оня регион пращащ писмата.. би трябвало да се видят облъчвания от повърхноста към космоса от специфични древни паднали в региона съоръжения..Подобно засякохме в река ДУнав преди три дни.ДА ползват и сателити или звуково разузнаване около
80
0
 
1
 
! Отговори
Мариян Панчев преди 7 години
Какви са приликите и разликите между форекс брокерите и финансовите пирамиди?Приликите:- И двете са законно регистрирани фирми и имат законна дейност- И при двете процентът на хората, които са на печалба, е нищожно малък, а процентът губещи е чудовищно голям. Пример - една пирамида има 15 000 хора, изгубили парите си, и 10 човека на печалба. Това са фараоните. При форекса е същото Източник: forextraderbg.blogspot.bg
79
3
 
1
 
! Отговори
Иван Иванов преди 8 години
Не разбрах какво общо има заглавието с Нигерия.
78
0
 
10
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Някой писа за пирамидите. Нормално е в условията на незаконно забогатяване да процъфтяват и пирамидите, както беше тогава в България. От една страна имаме хора с стремеж към незаконно забогатяване, а от другата страна имаме хора, които вярват в законите. резултатът е пирамида и много излъгани. Някакъв *** пише за пирамидата Виденов. Що се правиш на наивен? Банките бяха фактически фалирали много преди Виденов. Фалираха ги такива като теб.
77
0
 
8
 
! Отговори
77777 преди 8 години
Тези нигерийски измами са от много години. Вече не си спомням кога получих първия такъв мейл - може би преди повече от 20 години. Не знам защо някои хора им се връзват!? Може би си мислят, че няма нищо опасно в това, което правят, даже и насреща да са измамници. Какво като си дадеш някакъв номер на сметка - не би трябвало да могат да ти изтеглят парите без твое разрешение. Но явно може.
76
0
 
4
 
! Отговори
нов номер преди 8 години
24 часа не минаха ли вече?Няма да ви разваля тлаката.
75
2
 
5
 
! Отговори
Така е преди 8 години
До анонимен 65.Прав си че много хора загубиха парите си в пирамиди.Но ме интересува какво е мнението ти за "пирамидата" Виденов , в която всички загубихме всичките си спестявания и с пари за опортамент и много по-вече си купихме по един фризер на старо.А ти ми говориш за пирамиди със стотина балъци.
74
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аааа, ясно от къде черпели идеите си за измама нашите "принцове" и "принцеси" от Факултето и Столипиново. Само, че не са толкова грамотни, че да пращат майли, за това използват телефони. Всеки е чувал по някой разплакан глас да му обяснява как катастрофирал, ограбили го и т.н. и спешно трябвало да се плати, по възможност по-крупна сума. Та значи нигерийците били мозъците, а нашите само побългарявали идеята.
73
0
 
14
 
! Отговори
Ееееееееееее преди 8 години
Алооо журналята, стига с тези измишльотини .Кажете бройката колко българи са се самоубили?Дайте името на въпросния самоубиец или вестта е от агенция "един човек каза"Поне се напънете и измислете нещо правдоподобно,все пак сте учили журналистика или тук могат да драскат всякакви.
72
6
 
10
 
! Отговори
До 79 преди 8 години
Да, ние тук си имаме ТИКВОкрация, а не демокрация.
71
4
 
13
 
! Отговори
парторг точка ком преди 8 години
Измамата "светло бъдеще "работи вече повече от седемдесет години,колкото до демокрацията и пазарната икономика ,те не се случиха у нас ,няма и изгледи вече да случат
70
7
 
16
 
! Отговори
ФАКТ! преди 8 години
А НАЙ-МНОГО СЕ САМОУБИВАТ И БИВАТ ДОКАРАНИ ДО САМОУБИИСТВО ПРИ УПРАВЛЕНИЕ НА ТИКВА!
69
1
 
15
 
! Отговори
До 78 преди 8 години
Няма какво да обясняваш - хората и сами знаят кое как е. В България си има български вариант на демокрацията, ама явно такива като теб искат да е като в богатите държави, което за всеки разумен човек беше ясно, че няма как да стане. Това е измамата след 1989-та - демократите от СДС обещаваха, че ще живеем богато в най-скоро време. На тази въдица се хванахте много хора, докато на нигерийската въдица цаците са малко.
68
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 76Проблемът ми е, че тръгнах да обяснявам разни неща, на човек който от България не е излизал и си вярва, че живее в демокрация. *** поживей в Германия, например и сам ще се убедиш за какво говоря. Това тук е демокрация, ама по мутренски.
67
2
 
5
 
! Отговори
До 76 преди 8 години
Изброил си част от най-големите демократи. Какъв ти е проблема?!
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До 72Ха-ха-ха. Само виж кой ни управлява в момента и тогава пак говори за демокрация. ББ- лична охрана на Бай Тошо (ха познай дали не е бил наше момче), Лилето Павлова, Серго, Кунева... демокрация ли? Вярвай си! Това, че по документи се води, че има демокрация нищо не значи. За бизнеса да не говорим Ковачки, Трактора, Лупи, Васил Божков, Прасчо... абе все едни демократи ум да ти зайде.
65
3
 
5
 
! Отговори
До 72 преди 8 години
Намирам голяма прилика между очакванията на измамените по нигерийските схеми и твоите очаквания от демокрацията.