Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
1
 
8
 
! Отговори
дърт преди 4 години
До ЛОВЕЦ НА ПУТИНИСТИ 140 И след това последва Ньойски договор, България се оказа победена страна и загуби големи части от територията си!
188
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!Ами похитителите това сте точно ВИЕ - БКП-тата!Всичко похитихте и омаскарихте, не някой друг а ВИЕ!
187
7
 
12
 
! Отговори
Вертолейшън преди 4 години
До #225 /Типичен комунист/ - Това е най-правилното и истинско мнение тук, радвам се че все още има мислещи хора, разсъждаващи докато четат или гледат поредното политическо шоу.... Наздраве! П.С. Защо Летящата Сланина не спомена нещо относно престъпленията на комунизма, които отбелязвахме съвсем скоро?
186
6
 
10
 
! Отговори
Вертолейшън преди 4 години
Тая летяща буца сланина пак се мъчи да се покаже като "наутрален" .... Мазния фърчилко има право за едно - на руската имперска *** и на техните потдръжници / наследници НЕ може и НЕ трябва да се има вяра, историята е свидетел... Жалко че народа е извратен и очервенен от същите тия летящи сланини. .. срам че не си познаваме историята ....
185
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев Радев Радев !
184
1
 
7
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
да перифразираме малко: Левски (лъвский) продължава да бди в сърцето на Родината, като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните и неродните земи...
183
5
 
16
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
"Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот"ми а изправете се де! откога ви чекаме?не е трудно! от години го правя и не ми пука, че ме цензурират и спират по ип адрес... все пак простотията на джендърите не може да е по-силна от Разума!!!или може? цензурата на дойче веле, бхк и евроатлантическите ценни гей-прайди да кажат... хахаха
182
5
 
4
 
! Отговори
За Чърчилу заСталину преди 4 години
До Анонименсмее ли .....ЩЕ ГО ЗАМЕРАМЕ С КАМЕНИ И ДЪРВЕ !
181
17
 
9
 
! Отговори
За Чърчилу заСталину преди 4 години
Браво гусин Президент!Не съжалявам че гласувах за Вас, просто нямаше за кого.България ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА !!!САМО ТВЪРДА РЪКА МОЖЕ ДА НИ ИЗКАРА ОТ БЛАТОТО !
180
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онзи безродник от банкя кога ще го видин на Шипка
179
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Решетников..........и 63% от гласувалите.
178
6
 
14
 
! Отговори
Генерал-жалко е… преди 4 години
Генералите трябва да служат на народа като го пазят и защитават, а не да го управляват. Генералът е свикнал да се подчинява на командите на висшестоящите. Кои са му началниците си отговорете сами, може би даже не всички са в България.
177
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А Боко нема топки дори да се покаже пред народа, щото знае какво ще му се случи.
176
9
 
21
 
! Отговори
Решетников преди 4 години
Никога не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
175
11
 
22
 
! Отговори
Типичен коомунист преди 4 години
Този Радев има типичната визия и изказ на член на тази партия. Говори с клишета, употребява неправилни, езикови форми като "оценям" и "преценям", отпреде, отзаде... Несъмнено се харесва на електората на БСП, както и на хора с подобен нисък интелект.
174
8
 
16
 
! Отговори
руския комисар преди 4 години
До До 211 Само питамеНарода ли го избра или Решетников?
173
5
 
12
 
! Отговори
що е комунист? преди 4 години
До ***- лъжци- крадци- УБИЙЦИ...........
172
0
 
9
 
! Отговори
Баймуй преди 4 години
Пиар стратегията на мафиотите е не да се харесат,а да направят чрез медиите им всеки що-годе свестен човек оплескан с кал и лош като тях.
171
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Xaxa, Тро-л-ска акция в коментарите, да плюе по президента, който единствен има смелост да критикува открито мутрокрацията.
170
15
 
16
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
пРезидентът и е озлобен, завистлив чичка, който не обича родината си. Добре че позицията му е само представителна и няма повече власт, иначе сума ти глупости щеше да сътвори.