Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!

Президентът поздрави гвардейците по повод годишнината от Шипченската епопея
24 авг 2019 14:01, Елка Василева
381
Радев от Шипка: Похитителите на българската история нямат място в бъдещето!
Снимка: архив, БТА

Споменът за подвига на героите на Шипка няма да изтлее, заяви президентът Румен Радев по случай 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

Държавният глава поздрави гвардейците по случай честването на 142-рата годишнина от Шипченската епопея.

„В жарките дни на август 1877 година съдбата на българския народ бе на кръстопът. Надеждата за свобода изгрява с обявяването на Руско-турската война“, каза Радев.

Той добави, че днес паметникът на връх Шипка е българският храм на свободата.

Още по темата

„Това е така, защото той е съграден с кръвта на българските опълченци и руските воини, които не отстъпиха нито крачка назад“, заяви президентът.

„Тук върху камък е изписан нашият дълг да помним, че на Шипка „на клеветата строшен бе зъбът”, че похитителите на българската история нямат място в бъдещето. Да отстояваме свободата си от посегателство от чужди и свои. Да се изправим срещу цинизма и лицемерието, които задушават правото ни на по-добър и достоен живот”, каза Радев.

По думите му паметникът днес е сборен пункт на хиляди родолюбиви българи, които с признателност и благодарност ще поменат безсмъртните.

„Преди 85 години народната признателност израсна във величествения Паметник на свободата. Бронзовият лъв продължава да бди в сърцето на родината като страж на свободна България, като символ на държавността и духа, обединяващ българите от всички краища на родните земи“, каза Румен Радев и добави, че трябва да помним миналото си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Радев, добре го е казал.Президентът ни е честен човек и си обича родината. Жалко, че позицията му е представителна и няма повече власт.
168
7
 
16
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
Българската памет е подменена 45 години.45 години беше втълпявано и зомбирано нещо което не е проверено.Аз не вярвам на Българската история от 1945 до сега.За мен фактологията е умишлено сменена!
167
1
 
2
 
! Отговори
рапон. преди 4 години
Рап. Току що пуснаха 2 Мин.
166
0
 
23
 
! Отговори
глуп акът преди 4 години
За един питащ отговарям.Проблемът с историческата памет и кой ни се бърка се вижда в програмата на всички телевизии.Нито една,няма да излъчи тържествената заря в Габрово,послучай победата на Шипка.Малко ли ви е.БНТ-филмче кошлуково,БТВ-Бързи и яростни сащ,НОВА-Пипиляшка....
165
2
 
10
 
! Отговори
фатмака преди 4 години
А похитителите на изчезналия кивот, къде са?
164
13
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 4 години
Похитителите на българската история са онези, които създадоха т.нар. македонска нация. Тия същите похитители те издигнаха за пРезидент бе, ***! И понеже в тази държава по данни на БСП живеят 80% дeбuлu, взеха че те избраха.
163
7
 
14
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До 212 от 211,Посредствено човече, къде точно съм обидил президента? Не го понасям като цяло, но не съм казал и 1 лоша дума към него. И какво ще ми се стъжни? :D Клоун
162
17
 
9
 
! Отговори
До 211 Само питаме преди 4 години
Много ти плямпа устата бре ! И обиждаш президента избран от народа ! Изглежда, че ще ти се стъжни. Коректора на сайта, защо това вулгарно обиждащо президента недоразомение не е цензурирано а ако мнението беше на антисоросоид веднага го цензурирате ?
161
3
 
14
 
! Отговори
!!! преди 4 години
До опоркоОпорко, мушморок, никъде не съм споменал ГЕРБ. Не казвам коя партия или президент е събрала повече гласове (което сравнение само по себе си е абсурдно и само *** човек може да го прави), просто оспорих на трола по-долу мнението, че Радев е избран от 50% от българите. Което не е вярно.
160
19
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Радев.
159
13
 
15
 
! Отговори
опорко преди 4 години
До НеТо цялото герп,барабар с вожда е избрано от малко над 1 милион.Президента сам е избран от 2 млн.Та те така,разсъждаващи.
158
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквин поне един чужд език да беше научил.Знае само конграчулейшън,шменти капели и ний всички тук парле ву франсе.Така международна политика не се прави.
157
18
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати недоразумението е тоя !!!!
156
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя "президент" кога ще си вземе чамодана и право в Русия.
155
13
 
24
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Не наистина не знам Президентската институция за мен е безинтересна и на пълно безмислена Та питам пак сериозно кога пак ще има избори за президент Че да изчезне от погледа ни това недоразумение Р.Радев
154
4
 
15
 
! Отговори
Не преди 4 години
До АнонименАнонимен, не е избран с гласовете на над 50% от българите, а е избран с гласовете на 2 милиона българи. Като говорите тролски опорки, поне гледайте простотиите, които говорите да са трудно доказуеми.
153
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президента е избран с гласовете на над 50% от българите а Боко тиквата с гласове на гербавите мафиоти.
152
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва Радев да стане като Пиночет и да нареди герберастите на стадиона.
151
2
 
11
 
! Отговори
До 197 преди 4 години
Ако визираш тиквун отдавна му изтече,ама като сте умни като него задавате *** въпроси.
150
4
 
11
 
! Отговори
отговор преди 4 години
До ВъпросКогато цецко цачев си направи пластична операция,за да се кандидатира,бокич ще провокира нови избори.Тя да му пази мястото,а после сяда той-до дълбоки дъртини.