Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им

Семейството се закани да си търси правата
30 дек 2019 08:42, Александър Попов
108
Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им
Кадър: Нова тв

Младо семейство, с платени здравни осигуровки, платиха поиската им сума от 170 лева от болницата в Ловеч, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Родителите твърдят, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа пред Нова тв майката Силвия Монова.

Тя и детето са били настанени в болница, където поставили диагноза на момченцето "остър ларингит".

На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя", обясни д-р Добринка Стойчева.

Според докторката на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.
Родителите пък се заканиха, че ще си търсят правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Ловечболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
6
 
26
 
! Отговори
егоизъм отвсякъде преди 4 години
Безжалостна *** и алчна система!Каквито управниците-такава държавата!
52
6
 
23
 
! Отговори
Дирижабъл преди 4 години
Сбъркана система пълна с подобия на хора, които само на хартия са лекари.
51
7
 
22
 
! Отговори
дедо преди 4 години
Един въпрос ме гризе отвътре ... Ако това беше внучето на Бат Б и дъщеря му напусне щяха ли да му поискат тези 170 лв?...е за това младите бягат по Испания и Германия щото тука стана като в комунистическа Албания!Нали се сещате за вица ... Добро утро Енвер Ходжа всеки ден по албанското ТВ щото само той имал телевизор!Е и тук някой си имат държавата за своя.
50
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното виртуозно изпълнение на здравната система. Има здравеопазване само за големците и велможите - за другите - плащай си, ама въпреки че си плащаш - пак нищо не получаваш.
49
6
 
31
 
! Отговори
444 преди 4 години
Няма логика- хем са им казали да търсят специалист на друго място, хем са им предложили да останат в болницата. Що за идиотщина е тази здравна система, щом плащаш, ако не потребяваш услугата?!!!
48
5
 
22
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 4 години
Е нали детето е живо, да не се оплакват,че много деца жетва на либералната медицина станаха на курбан! И аз се възмущавам как може да се крадат по 5-6 милиарда и пак да няма пари за конституционно отреденото безплатно здравеопазване за деца!
47
5
 
9
 
! Отговори
Хрис преди 4 години
До АнонименПич става въпрос за леглоден на родителя, второ при доброволно отказване на лечение, се заплаща такса. Четете малко бре :)
46
4
 
21
 
! Отговори
До Ванката преди 4 години
Живота пред младите семейства е много труден. Младите са още с ниски доходи, спо детсски чупливи и не изковани от живота характери, а никой не им помага. Дори напротив от всякъде гледат да ги одрусат излъжат или прецакат - най-вече защото е лесно. Казали ли са им оставете го още 2 дена и е бзплатно?Време е да се започне да подпомага младите хора и семейства. Това са хора все още без опит в живота, без кариера и стабилна работа, а в същото време хората с дете носят огромна отговорност.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
45 години стигат, стигат! Пазарна икономика... :))) Та в касата 170 кинта и да заминават.
44
2
 
6
 
! Отговори
vlady преди 4 години
Да потърсят съдействие от архиепископ Датев Акобян по установения ред.
43
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бгетоБезплатно, ама друг път. Всички необходими изследвания за детска градина на дете се заплащат, извинителни бележки за училище също. Безплатно е само меренето на килограми и ръст.
42
7
 
11
 
! Отговори
Бонго преди 4 години
До Анонимен 3910м. бебе надали е казало, че има болки в корема - това е интерпретация на майката. Отделно, че каквото и да ги боли, децата сочат корема си.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако слагат нещо във водата,то е изотоп,за притъпяване работата на отделител-ната с- ***,при което в мозъка се натрупва обратна реакция и човек не сеинтересува какво става около него.НаВитоша още работят психо -генератори,макар и стара технология.
40
0
 
14
 
! Отговори
? преди 4 години
Ако беше станало нещо лошо с детенцето ,сега друго щяха да говорят.По добре навреме в болница,отколкото после ,кой е виновен.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38, *** взимай и ти големи заплати бе, лой ти пречи... Ааа май да взимаш голяма заплата, трябва да бачкаш и учиш, не да висиш в интернет. Иначе оплакванията към тия, дето превърнаха болниците в търговски дружества.
38
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера,телевизора работеше,ей така за фон,на някаква комедия.Та съвсем случайно дочух изречението,"НЕЩО НИ СЛАГАТ ВЪВ ВОДАТА,НЯМА ДРУГО ОБЯСНЕНИЕ, ЗАЩО НЕ СМЕ ПОДПАЛИЛИ ПАРЛАМЕНТА".
37
32
 
21
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Това си е в правилата отдавна - ако си прекъснеш регламентирания престой, си заплащаш стойността на пътеката за пролежаното. В ресторант пък си плащаш цялата порция, щом си ял и малко от нея. За деца и възрастни правилата са едни и същи.А и доколко са осигурени е под въпрос - майката е в майчинство и с детето ние ги осигуряваме, евентуално бащата плаща 20лв. вноски и тва е. Нима в магазините им дават безплатно храна, дрехи, памперси...?
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как от болки в корема се стигна до ларингит и инхалация??? Може ли Стойчева да обясни?
35
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли очи някой доктор, какво толкова правят, че да искат 170 лв. на ден и 500 за три дни? Операция ли? Освен това ако има консумативи, щяха да си ги платят отделно от джоба! Има ли пациентска, която да следи как се формират тея пътеки? Това е работа за главния прокурор. Ако докторите взимат огромни пари, защо другите хора да не взимат? Да станат всички доктори ли? Какво ще ядат докторите тогава?
34
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези деца създали българче,за дани има като народ .Някакви писани-ци ,като дойшланд ( безчовечен) ,ще казва кой да има и колко да плащат, доедно малоumie за да са семейство,щотомного лесно се създава.Тровят ни за даотидем при доктори,а от там ти даватчервен картон за живота.Пещерниятводопроводчик ще вземе ли отношение,или тук няма пиар.Да разстrelq тези бели садиsty.