Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им

Семейството се закани да си търси правата
30 дек 2019 08:42, Александър Попов
108
Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им
Кадър: Нова тв

Младо семейство, с платени здравни осигуровки, платиха поиската им сума от 170 лева от болницата в Ловеч, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Родителите твърдят, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа пред Нова тв майката Силвия Монова.

Тя и детето са били настанени в болница, където поставили диагноза на момченцето "остър ларингит".

На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя", обясни д-р Добринка Стойчева.

Според докторката на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.
Родителите пък се заканиха, че ще си търсят правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Ловечболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
35
 
! Отговори
Трол преди 4 години
По логиката на НЗОК (ако това за трите дни е вярно), следва че когато в даден период от време не се ползват здравни услуги, здравните осигуровки да се възстановяват на данъкоплатеца!
72
3
 
33
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Хвала на тази държава която не заслужава дори и деца да се раждат
71
2
 
12
 
! Отговори
ДО 72 и 73 преди 4 години
Вие Деца имате Ли ?
70
60
 
11
 
! Отговори
Че Гобара преди 4 години
170 лева на ден за педиатрична грижа. Много ми се иска тия двамата да бяха изтичали така до някоя болница в Англия или САЩ, просто защото детето е проплакало малко. Вместо да се обадят на GP-то. Тия 170 лева щяха да им ги вземат за "добър ден, какъв е проблема?".
69
36
 
24
 
! Отговори
Релист преди 4 години
Тия двамата само като ги видя на снимката и ми стават ясни. Хващам бас, че детето е било с колики. Вместо да се обадят на личния лекар, те тичат в болницата. Хората са ги приели, въпреки че е нямало причина да го правят. Вероятно са им обяснили, че детето трябва да седи минимум 3 дни иначе трябва да заплатят престой на ден. След първият ден явно са решили, че вече всичко е наред и са поискали да си вземат детето. Е, на рецепцията са им представили сметката и тия сега тичат от медия на медия.
68
2
 
27
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
Защо Здравната Каса се прави на Луда и не спре тези Течове от Нашите Осигуровки ?Защото Делят парите , чрез финансиране на Парииците .Та да видим Казуса - Клинична Пътека с Фиксиран Срок , отказваш и дължиш пари за Действителното Време прекарано в Болницата .Дотук добре , Да ама НЕ - Как се Изписват Документално парите по клинични пътеки на Починалите Хора ?Знаете ли как ? - по правилото на Мъртвите Души - Оформя се документ с Невярно Съдържание - човека е изкарал Пътеката .
67
18
 
30
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ако полуграмотната кифла беше стояла трите дни в клиниката, нямаше да заплати и стотинка! Тя е решила да прекъсне престоя си, като е била предупредена, че последствията са финансови.А за да ги приемат в клиниката е настояла самата тя!Детето е нямало нужда от хоспитализация, но нали ако и откажат после ще обвинява лекарите именно за това...Лекарите са направили необходимано, за да бъде тя спокойна, а тя им се отблагодарява по подъл начин!И дори се държи нахално и нагло!
66
8
 
19
 
! Отговори
Pv преди 4 години
Да си търсиш правата в България е като да търсиш игла в безкрайна купа сено
65
12
 
51
 
! Отговори
Пич преди 4 години
Приемат детето по клинична пътека за 3 дни. Изписват го след първия ден защото нищо му няма (всяко бебе има колики и билки в стомаха). Прибират от касата парите за 3 дни, прибират от родителите 170 лева, прибират и 500 лева за процедура, която не са правили. Чиста работа. После някой чуди ли се защо болниците ни са в такова състояние, а в касата вечно няма пари? Нека да не се чуди. Тия същите протестират защото имали малки заплати :))
64
3
 
27
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ преди 4 години
Вчера изтече новина че масово БГ лекари се връщат от чужбина - заради това че Здравната Каса плаща Огромни Заплати на Лекар , чрез пътеки и кражби от Пациенти .
63
1
 
22
 
! Отговори
преди 4 години
Интересно все пак по каква клинична пътека е прието. Редовният номер е да се приемат пациенти по пътеки, които нямат нищо общо с проблема, или са маргинално свързани с него. За сметка на това се заплащат по-добре.
62
4
 
3
 
! Отговори
Вес преди 4 години
До БгЛекарАми *** де ама не ти стиска !!! АМАН от професори и родолюбци , ама некадърни стоите тук. Разбира се има и кадърни но са малко и ако немаш познати .....
61
7
 
34
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 4 години
Само не знам как за преглед , легло и инхалация болницата ще търси 500 лв. от НЗОК ??!! Това е класическа схема за точене на касата , или там е актуална поговорката " Бог високо Боко далеко " да живее далаверата . Смяна на масло на БМВ в оторизиран сервиз не е толкова скъпо
60
7
 
33
 
! Отговори
Д-р Ох-Боли преди 4 години
Попречили са на гангстерите в бели престилки да изтичат 500 лв. от здравната каса за нищо и са наказани да платят 170 лв.пак за нищо. Да ви е честита здравната система сами си я пожелахте.
59
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи хем от болницата са подтикнали да напуснат (На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място.), хем си търсят парите, защото тези хора не са останали 3 дни. Добре де, каква е тая система, 3 дни било по пътека.А ако се оправиш за 2 защото диагнозата е била грешна, или за 5 защото е имало усложнения? В първия случай си стоиш там един ден, във втория те гонят болен. Вече съм 16 години извън България и не съжалявам грам за решението си
58
29
 
10
 
! Отговори
БгЛекар преди 4 години
Стига сте плюли по здравните работници,още малко ще ви търпим,и ще отидем на Запад,където ще ни носят на ръце и ще ни плащата много,за вас шамани и врачки,селяни пр ости,де ге нерати,когато излезете от во нящите си дупки,тогава ни критикувайте,чу кундури *** репани
57
12
 
14
 
! Отговори
.. преди 4 години
Отказали са се доброволно от лечение и са подписали декларация за това. Ако го направиш по този начин - трябва да възстановиш средствата за лечението на болницата, тъй като тя няма как да си ги вземе от здравната каса. Не виждам какви права ще търсят.
56
8
 
24
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Те да се благодарят, че е живо и здраво защото не всички оцеляват.Вървят двама доктори на визитация и единия казал на другия - Този ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее!?
55
2
 
13
 
! Отговори
Мейстър Емон преди 4 години
А на Карапанчева предизборната неделна разходка която струва 200 бона какво я правим. Вчера се хвалеше по нова колко обичала да се среща с хората и да говори с тях.
54
9
 
25
 
! Отговори
млад щастлив гербер преди 4 години
нали искахте капитализъм!Плащайте и яжте банани!