Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им

Семейството се закани да си търси правата
30 дек 2019 08:42, Александър Попов
108
Болница одруса родители със 170 лв. за престой за ден на бебето им
Кадър: Нова тв

Младо семейство, с платени здравни осигуровки, платиха поиската им сума от 170 лева от болницата в Ловеч, затова че е приела 10-месечното им бебе за един ден.

Родителите твърдят, че детето им не е получило каквото и да е лечение.

"Оплакванията на детето бяха силни болки в корема. Дойдохме в Спешното отделение и бяхме прегледани от д-р Стойчева. Към нея нямаме никакви оплаквания. Много добро отношение получихме от нея", разказа пред Нова тв майката Силвия Монова.

Тя и детето са били настанени в болница, където поставили диагноза на момченцето "остър ларингит".

На следващата сутрин лекар от болницата ги изпратил да търсят специалист по вътрешни болести на друго място. Преди това тя и съпругът й трябвало да платят престоя им, който е бил 170 лева за ден.

Съпругът й твърди, че на детето не се извършвани никакви интервенции.

"Предложих им бебето да остане под лекарско наблюдение, щом се притесняват. Предупредих ги, че работим по клинични пътеки и трябва да останат най-малко три дни. Клиничната пътека не се заплаща от НЗОК, ако се прекъсне престоя", обясни д-р Добринка Стойчева.

Според докторката на 10-месечното дете му е направена инхалация. А цената на клиничната пътека, по която то е прието в болница била 500 лева.
Родителите пък се заканиха, че ще си търсят правата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: Ловечболница
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За автомобилите е измислено по-добре от колкото за хората.Вече сме на класи,обаче соц модела за задължителни вноски само в една каса остана.Да той работеше този модел когато труда беше задължителен и от всеки се удържаха реални вноски,всички бяха на държавна работа,частно нямаше,беше забранено.При демокрация трябва да има избор,дали НЗОК или друга каса,или застраховател,а не като през соца една каса и това е!Ама не иска властта,защото тогава ще лъсне колко не внася държавата а е длъжна по закон!
32
1
 
34
 
! Отговори
Емигрант преди 4 години
Ей тъкмо бях стегнал куфарите да се връщам.Мислех да се устроя в Перник
31
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая неграмотно направена здравна система да бъде отменена! 70-80% от пътеките са ненужни на пациентите, но се правят от мафията с бели престилки за да получават шефовете на болници по 20-30 хиляди месечна заплата. Примери десетки хиляди. НИЕ НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ А ОГРАБВАНЕ ПОДПОМОГНАТО ОТБЕЗХАБЕРНАТА НИ ДЪРЖАВА.
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва предварително да се казва кое колко струва. Родителите от къде да знаят.
29
26
 
9
 
! Отговори
Другия път... преди 4 години
като се надъхат да правят дете да се замислят първо дали да го правят в ***!!! Кога ще проумеят родители настощи и бъдещи, че трябва да се бяга навън! Вместо да реват, че са платили 170 лева, да вдигнат банкет, че няма да дават пари за малък ковчег, защото обикновено случаите с болно малко дете така завършват на тази теритоия!!!
28
16
 
29
 
! Отговори
lol преди 4 години
170??у америката щеше да е 8000$....... със застраховка!ама балкански субект само пари за телефони да дава. всичко друго да му ей така.. мазно племе сте ей
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога ще разберете,че държавата не плаща за всяко дете,пенсионер и държавен служител,а само се водят по документи парите.Реално не се внасят за всеки в НЗОК пари а частника внася и пълни НЗОК с реални пари.Държавата е длъжник и това го прави финансовия министър.Ако има излишък,даже Дянков взе милиард и половина навремето и още не са върнати тези пари.И по закон има право защото се водят публични средства,но реално там средства внася частния бизнес 66% и държавата 33%,но не пари а по документи.
26
19
 
24
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
И какви права ще търсят тези неосъзнати родители? Те още не могат да се научат да живеят според правилата и законите, не осъзнават регламента който им е обяснила лекарката преди приемането на майката с детето, не могат да асимилират смисъла на това което им се говори, но иначе търсят някакви свои права, които никой не им е нарушавал.За съжаление, такива са повечето от това объркано поколение-незнаещи основни житейски норми, но иначе устати, агресивни и нагли.А иначе медиите ги ухажват редовно!
25
5
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 4 години
Къде си бе буунак да обясниш колко сте бели европейци?
24
6
 
46
 
! Отговори
бгето преди 4 години
нали до 18 год на децата е без платно или само по документ съществува този закон.а колко звезди има тази болница или това е държавен рекет
23
4
 
45
 
! Отговори
Хахахахахахахаха преди 4 години
Хотел 4 звезди в София със сауна, фитнес, джакузи и вътрешен басейн струва 100 лв нощувката, тия са ги одрусари като за 5 звезди, а каква услуга са получили???
22
6
 
13
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сдс ни докара до това положение ето ви търг дружества а тази болница е предфалит имаше скандали около нея за пари
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тънко са минали,аз се разделих с 1 100лв.Това изследване не го покривала касата,онова пътеката и други такси.
20
13
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До DeutschlandЛечението на децата е за сметка на НЗОК, така че няма никаква причина да искат пари от родителите. Просто докторите в по-голямата си част са едни нагли печалбари и крадци!!! Лъжат за диагнози, правят ненужни операции, точат касата по всички възможни начини и накрая се чудят що ги бият. Ами малко им е, повечето са за убиване! За съжаление малкото свестни сред тях понасят негативите заради другите.
19
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а искате българите които са в чужбина да се върнат при такива условия да живеят има много хубава руска дума пошли в черту-вървете по дяволите корупционери такива
18
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социализма в действие
17
3
 
5
 
! Отговори
'_' преди 4 години
Един нормален ден при нормалните!
16
5
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никаква логика няма да плащаш ако искаш по рано да излезеш от болница.Първо в болницата е мизерия, второ трябва да плащаш на сестрите и докторите да ти обърнат внимание и да не те претупват, и трето лежиш с други хора , което не винаги е приятно , а да не говорим че е по скъпо изхранванетоОт друга страна лежейки в къщи спестяваш на болницата консумативи.Единствено пречиш да се точи касата .Време е да се промени рекетьорското управление и да се оправят законите които се развалиха тотално .
15
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бандитска територия :-)
14
49
 
39
 
! Отговори
Deutschland преди 4 години
Гледах ги в сутрешния блок. Общо взето, болницата много добре успя да защити позицията си. Пътеката е тридневна за 500 лв, тези стояли ден и трябвало да платят 1/3. Въпросните родители от снимката бяха изключително груби и видимо необразовани. Мъжа мълча, явно словото не е силата му, а жената се опита да обвинява и заплашва. Докога в България хората с деца ще са смятат за свещени крави, чиито деца някой е длъжен да обслужва (по възможност безплатно). Хора, детето е хубаво нещо, но е отговорност!