Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин

Премиерът инспектира полагането на тръби, доволен е
236
Борисов: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин
Снимка: Правителствена пресслужба

"Балкански поток" се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на газопреносната инфраструктура в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци.

Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, да знаят какво се прави в България, каза премиерът при прелитането над обекта. По думите му правят се огромни съоръжения и се работи по над 5 км на ден.

Още по темата

Трасето преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури,съобщиха от правителствената пресслужба.

Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел -  газов хъб Балкан, защото той ще обслужва Балканите“, акцентира Борисов.

"45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище.

Премиерът каза, че сроковете за изпълнението за изграждането на "Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза той и добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука.

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Генерал-губернаторът Бойко Борисович ще рапортува на Гассударя! Абе тоя не го ли е срам!?.....
209
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо България е толкова назад? зареди комунистите когато падна берлинската стена германците опитаха да оправят източнота част но се отказаха защото нищо неможе да се направи за хора над 20 не дисциплирани за продуктивност и предизвикателства. read Top Dog трябва да се изчака за новото поколение
208
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин му издърпа ушите и работата тръгна,а?Калпазанина му с калпазанин -беше тръгнал пак да шикалкави.
207
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Снимки щял да прати.....................хаха......................голям смях!!
206
5
 
4
 
! Отговори
да преди 4 години
Факт е, че се прави. Като не ви харесва Бойко, доведете си БСП.
205
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И даже снимките на потока ще се леко размазани от високата скорост, с която се строи, нали?
204
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо се обърках, кое е Турски поток, кое е Балкански поток и кое газов хъб Балкан.
203
3
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До Бърнабич е кадърнаАй сиктир! Сърбите били построили. Построили с огромен заем от Китай и стоителите китайска фирма. И си представям без правилата на ЕС колко пари са хапнали Бърнабич и около нея. И нашите *** се бяха наточили на ЮП, ама греда:)))))))))))))))))))
202
7
 
7
 
! Отговори
Бърнабич е кадърна преди 4 години
Сърбите построиха своя участък от "Турски поток", защото министър-председателката Бърнабич показа и характер да отстоява сръбския интерес, и умения да създаде условия за успешна работа на строителите.
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Това е срамното господа,че 30 г.никой не разбира как БКП ви"извози"и ви праща вечно в "трета глуха" !"Е как, нали си ти умният да ни кажеш! Вече ще разбираме :)Наивникът си ти. Хората разбират доста повече от теб - и какво става, и как бай *** прави избори и демокрация
200
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Не е верно това,ако не им вярваха нямаше да управляват,а те все още управляват, което означава,че мнозинството от стадото е много про'сто"Много наивна вяра в демокрацията и честните избори.
199
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба му пускала вода да си църцорка,моля ви се.Какъв изказ!
198
1
 
16
 
! Отговори
брях преди 4 години
Еййй, и фотограф стана, снимки ще праща!
197
4
 
21
 
! Отговори
и Тиквун преди 4 години
скоро май ще се подхлъзне на некоя стълба
196
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Покойният Д.Талев / Бог да го прости /още навремето е предрекъл, че България ще е последната държава която ще развъжда комунисти и ето, че е бил прав ! Бойко не е комунист само за овцата от българската порода "тъ'поглава" която мизерства но не разбира това !
195
2
 
17
 
! Отговори
nekoj преди 4 години
Калпава снимка! Ако се бе помолил на Путин - той можеше да му прати някоя доста по добра!
194
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"...Никой нормален човек отдавна вече не им вярва.Дори и по-простите.Дори и престъпниците,които ги подкрепят."-цитат от 189-ти коментар ! Не е верно това,ако не им вярваха нямаше да управляват,а те все още управляват, което означава,че мнозинството от стадото е много про'сто и не може да разбере,че тези от ГЕРБ са поредните долни червени предатели на България измамили овцете,че не са ко'муняги ! Това е срамното господа,че 30 г.никой не разбира как БКП ви"извози"и ви праща вечно в "трета глуха" !
193
4
 
24
 
! Отговори
хех преди 4 години
къф демагог тоя Боко снимки на Путин щял да праща пък зарад него няма южен поток
192
5
 
9
 
! Отговори
Голям Шлем-офонов преди 4 години
И що така поевтиня газа,въпреки трасето през морето и Турция,а преди по прекия път - най-скъп за нас,понеже сме най-скъпи на Русия?
191
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баце, прати и на Нинова!И на Лукашенко, че Русия е спряла доставките на нефт,което става обикновено преди спирането и на газа!Червените нещастници от БСП хубаво да четат, как се живее в една бърлога с гладна мечка...