"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева

Депутатите приеха решението на второ четене
20 юни 2013 11:02,
94
"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева
Снимка: архив, БТА

Помощта за отглеждане на малко дете скача от 1 юли от 240 лева на 310 лева. Това решиха депутатите днес. Те приеха на второ четене промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

На първо четене бяха приети и двете внесени предложения за изменение. Единият беше внесен от Светлана Найденова от ГЕРБ и група народни представители. Той предвиждаше майчинските да скочат от 1 юли. Вторият беше внесен от лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители и предвиждаше обезщетенията за гледане на малко дете да скочат от 1 октомври.

Впоследствие от левицата поискаха да се направи разчет дали бюджетът позволява парите за майките да се вдигнат от от 1 юли. Отговорът на кабинета беше положителен и така беше приета датата, предложена от ГЕРБ.

Днес дебат по темата реално нямаше. ГЕРБ не са в пленарната зала, а основните теми, около които се въртяха изказванията на БСП и ДПС, бяха грешките на бившите управляващи.

Доволна съм, че текстът става факт, независимо от атмосферата, в която работи този парламент, заяви Валентина Богданова от БСП.

Други народни представители бяха по-остри в изказванията, като се заговори и за ”социален геноцид”, а неколкократно беше припомняно, че ГЕРБ са замразили всички социални помощи по време на управлението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: майчинскидеца1 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
16
 
! Отговори
Здравец преди 10 години
Питам!!! Кой е дискреминиран.Ромчетата или българчетата,ако ги има.Значи за едно българско дете стигат350лв.,а за приемното не стигат.Т Приемните родители разполагат с повече средсва ,за да отглеждьт ромчета.Може би тези деца(нямам нищо против децата) ядат повече или имат по-големи потребности.Родителите на българчета прябва да ходят на работа,а ромите не.Мисля ,че българите сме дискреминирани и ние трябва да си защитаваме правата в "СТРАЗБУРГ"ХА_ха.Май живеем в ЦИГАНОРИЯ ,а не в България.Българ
61
3
 
9
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
До АнонименРаждането на деца не може да бъде самоцел в тази пренаселена планета.
60
2
 
15
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Отново всичко ще отиде при ***!Относно всички ,които чакат "помощи" за да си гледат децата,да помислят първо преди да раждат.И аз съм майка и баба,но никога не съм разчитала на такива "помощи"първо трябва да се гласуват условия за получаване-например до второ дете,пълнолетна майка иначе *** ще раждат през 6месеца.
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спрете да вдигате цените или намалете цените и хиперинфлацията и просто няма да има нужда от тези "помощи". Първо вдигате цените и инфлацията и после лъжете хората с обещания за "помощи".
58
3
 
23
 
! Отговори
nero43 преди 10 години
До Хасмумного ми хареса и е много правилно казано бързаме да увеличим помощите за да запушим народното недоволство а пък от къде ще ги вземе нямам значение след тях и потоп
57
3
 
25
 
! Отговори
irikandji преди 10 години
На тези 70 лв гледам като на малък подкуп за да затворят устите на група хора, докато те крадат милиарди. Тези пари в перспектива са нищо за отглеждане на едно дете, трябва да се търси начин за правене на реална икономика. Само от там могат да се увеличат парите за майките а не от такива популистки ходове на дребно, в това число и намаляване цената на тока с 5%. Това в дългосрочен план не помага, да не говорим в чий ръце ще отидат най-много пари, в българските или в *** родилки.
56
1
 
27
 
! Отговори
майка преди 10 години
Кои майки? Защо не приемат детските надбавки и помощта за първокласник ДА са за всяко родено БЪЛГАРЧЕ, независимо от дохода!!!! ние не сме ли родили деца на тази ДЪРЖАВА? Ние не плаща ме ли данъци? а тези на които им се полагат ПЛАЩАТ ли?????? Кой пълни хазната работещия или този на помощи? техните деца имат по-големи нужди ли? ДЕТСКИ И ЗА ПЪРВОКЛАСНИК трябва да са за всяко дете!
55
2
 
23
 
! Отговори
georgi.ishkitiev преди 10 години
да захраним още малко *** :)... Нали много ревяхва, че няма пари държавата, че Бойко изхарчил всичко. А сега детските вдигат, тока намалят, заплатите вдигат.. :). Как ставаа ??
54
5
 
22
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
И какво сега, до вчера тръбяха, че няма пари, а днес бързат да увеличават социални и майчински и т.н не защото им пука за народа, а да запушат устата на протестиращите за да останата по-дълго на власт та да крадът. А иначе увеличението идва от заеми, сега ще се набълбукат до гушата, а после кой ще плаща..пак народът...комунистическа, антибългарска *** *** продажна...Господ да ви накаже дано...
53
18
 
13
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Не ви ли е срам да обиждате българските майки, обзалагам се, че никой от тук плюещите *** не е родител , за да види колко са важни тези 70 лв отгоре при отглеждането на едно дете, а и въобще за помагане на семейния бюджет. Онзи предишния 4г рева , че няма да им вдига парите, ето това е геноцид! Само ромите ли раждат, не познавате ли български майки ?!и!
52
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво още няколко бирички в количката на бебето ще бъдат сложени ..
51
4
 
23
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Така се плаща на *** електорат, ама с нашите пари! Тези помощи трябва да бъдат само до ТРЕТО дете, както е в Германия. И не си правим илюзии - тези пари няма да отидат за децата им - на ***. Нито за учението им.
50
4
 
17
 
! Отговори
Демократор преди 10 години
Знаят, че няма те да ги плащат. Ще ги плаща следващия кабинет с парите от малкото работещи в държавата.
49
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Помощи само до 3 деца и при образование на родителите, след 2 деца и при непълнолетни и необразовани родители да има сериозна глоба или даже затвор за *** родители както е в Китай.
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колкото повече ***, толкова повече гласове. Купуването и продаването на гласове чрез помощи е престъпление!
47
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Социалният геноцид на всички правителства, подигравали се с нас последните двадесетина години, се заключава в поддържането на заплащането на труда до нива под тези на минимума за оцеляване, не в харизването или не на два лева. Некачествено управление, създаващо среда за ***, не за трудещи се. И това дава заявка за същото отношение. Няма какво да аплодирам стъпка, която е в задълженията им.
46
3
 
14
 
! Отговори
Тони преди 10 години
До otneseniteМного сте отнесени , вярно е, щом мислите, че това е причината.Малко демагогия от страна на БСП и ДПС и вече ви замазаха очите.
45
5
 
29
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Какъв подарък?Просто си изпълняват обещаното към ромите.Преди да се прави такъв "скок" трябва да се гласуват условията за получаване.Сега като всички масово си запишат *** във 1-ви клас ще вземат парите а децата ще изкарат до 3-4 клас а някои няма и толкова и ще се чупят от школото.А парите са ясни аткъде ще дойдат.Пак от нас,то от другаде няма
44
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се подържа и размножава електората!
43
14
 
13
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До Анонимен 38Интелигенцията отдавна я няма. Тук е само лошия маТриал - кога още Боко ти го каза !