"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева

Депутатите приеха решението на второ четене
20 юни 2013 11:02,
94
"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева
Снимка: архив, БТА

Помощта за отглеждане на малко дете скача от 1 юли от 240 лева на 310 лева. Това решиха депутатите днес. Те приеха на второ четене промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

На първо четене бяха приети и двете внесени предложения за изменение. Единият беше внесен от Светлана Найденова от ГЕРБ и група народни представители. Той предвиждаше майчинските да скочат от 1 юли. Вторият беше внесен от лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители и предвиждаше обезщетенията за гледане на малко дете да скочат от 1 октомври.

Впоследствие от левицата поискаха да се направи разчет дали бюджетът позволява парите за майките да се вдигнат от от 1 юли. Отговорът на кабинета беше положителен и така беше приета датата, предложена от ГЕРБ.

Днес дебат по темата реално нямаше. ГЕРБ не са в пленарната зала, а основните теми, около които се въртяха изказванията на БСП и ДПС, бяха грешките на бившите управляващи.

Доволна съм, че текстът става факт, независимо от атмосферата, в която работи този парламент, заяви Валентина Богданова от БСП.

Други народни представители бяха по-остри в изказванията, като се заговори и за ”социален геноцид”, а неколкократно беше припомняно, че ГЕРБ са замразили всички социални помощи по време на управлението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: майчинскидеца1 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
9
 
16
 
! Отговори
Мислещ преди 10 години
Другия подарък от комонуидите е проблеми с тока!
41
1
 
7
 
! Отговори
EFI преди 10 години
TE I V GARCIQ DAVAT POMOGTI ZA MAIKITE, AMA 360 EVRO PRI TEZI CENI, SAS KOITO GIVEE NARODA V BG
40
15
 
18
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До всички *** !Аз имам 2 деца(8г и 2г) и съм с 1000 приходи на месец. Плащам и ипотека 250лв. Парите ми стигат и не се лишаваме от нищо разумно (4 членно семейство). Със сигурност има значително по-добре осигурени от нас и само с по едно дете. Извинението винаги са парите , но реално това е нежеланието за още ангажименти (мързел)!
39
19
 
9
 
! Отговори
еееееее преди 10 години
Тиквата и Пърденков за 4 години казваха само НЕ на майките!БРАВО НА КУМУНЯГИТЕ!!!
38
2
 
25
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Крещяща нужда има от въвеждане на модела на т.нар. грамотна и осъзната раждаемост. Или детски и други плащания за 3-то и нагоре дете да бъдат изплащани при следните условия: 1)родителите да са с мин. средно образование 2) да имат поне 3г. трудов стаж 3) майката да е поне на 25г. 4) да не са осъждани за престъпления от общ характер. БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ОТ ЕТНОС!Т.е. за 1-ро и 2-ро на калпак, за 3-то и нагоре само при посочените условия. Това ще спре детепроизводството за пари от маргинализирани групи, о
37
5
 
33
 
! Отговори
До otnesenite преди 10 години
Искаш да кажеш, че пари за *** веднага се намериха, а?
36
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, комунисти! Хвала! Давайте още повече пари на ***! Вдигнете и данъците - да има още повече за тях. А, може и пушенето да върнете, що не ! Само така ще оправите държавата и ще задържите интелигенцията тук !
35
25
 
7
 
! Отговори
otnesenite преди 10 години
Нещо, което ГЕРБ и Борисов не напраниха за 4 години това правителство направи за 4 дни. Просто спря да се краде и парите веднага се намериха
34
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подарък за ***. И аз съм майка, но за мен няма подарък.
33
2
 
25
 
! Отговори
Абе преди 10 години
Ограничете помощите,детските и всички социални -ДО 2 ДЕЦА!!!Така 1-2 % българи ще са ощетени ,но пък 100% ще са ***,а с това повишение и всички други *** точно обратното!!
32
0
 
15
 
! Отговори
iwan.iwanow преди 10 години
Надявам се тези пари няма да потънат в бездънните ями на малцинствата!
31
21
 
12
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ преди 10 години
До какво падение стигнахме !!! Да не се радваме на децата , да ги разделяме по цвят и етнос! Срам ме е да се нарека българин ! Жал ми е за всяко едно дете , което виждам недохранено и мръсно ! Ние ще се затрием като нация и не защото *** или други се плодят повече , а защото НИЕ НЕ ОБИЧАМЕ ДЕЦАТА ! Дано Бог се смили над нас !
30
2
 
10
 
! Отговори
5 преди 10 години
Към недоволните от цените на памперси... Пазете природата! Пазете и дупетата на децата си, а не орловия си маникюр!
29
16
 
9
 
! Отговори
Изкъпан от Факултето преди 10 години
Само ромските майки вземали пари... Че българките, като сте "ги стиснали" и не давате секс, как да вземете майчинство??...
28
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бълхите не могат да бъдат майки, *** също!
27
5
 
3
 
! Отговори
Chikatilo преди 10 години
ДАРЯВАМ ПРЕКРАСНИЯ СИ ИНСТРУМЕНТ НА ЖЕЛАЕЩИТЕ МАЙКИ ! :)
26
4
 
9
 
! Отговори
5 преди 10 години
BGmama, я пак! Опитай обаче и мозъка да включиш при втория опит! Забележка към автора.: Не е подарък туй, що ти се полага. Просто досега го крадяха горе.
25
2
 
19
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Братя българи, български майки - сега всички ревем и се тръшкаме. Но 50% не гласуваха, всеки втори си даде пас и отиде за гъби. Казвах го и преди, Евророма е коалиционен партньор на БСП, това трябва да се осребри, т.е. срещу тази подкрепа БСП ще усили социалните плащания за *** като го крие под различни красиви паравани за социална справедливост и ала-бала. Т.е. чака ни още по-голяма и тежка ***, още по-голямо дране на кожи от нас българите. Ако бяхме гласували масово, това можеше д
24
1
 
9
 
! Отговори
SKYBET преди 10 години
vsi4ki *** gi gledam dnes piat bira ot sutrinata ot radost
23
5
 
16
 
! Отговори
Смях преди 10 години
Чакам близнаци, дупе да ми е яко в тая мизерна държавица...Дори няма да ходя да ги искам тези 70 лв.Да отидат в един магазин, да видят малко цените на стоките за бебенцата, и тогава да решат с колко да ги вдигнат.... 310 лв. ахахахах...само памперсите на месец за двете ще са повече от тази невероятна сума.