"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева

Депутатите приеха решението на второ четене
20 юни 2013 11:02,
94
"Подарък" за майките - парите им скачат от 1 юли на 310 лева
Снимка: архив, БТА

Помощта за отглеждане на малко дете скача от 1 юли от 240 лева на 310 лева. Това решиха депутатите днес. Те приеха на второ четене промените в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

На първо четене бяха приети и двете внесени предложения за изменение. Единият беше внесен от Светлана Найденова от ГЕРБ и група народни представители. Той предвиждаше майчинските да скочат от 1 юли. Вторият беше внесен от лидера на БСП Сергей Станишев и група народни представители и предвиждаше обезщетенията за гледане на малко дете да скочат от 1 октомври.

Впоследствие от левицата поискаха да се направи разчет дали бюджетът позволява парите за майките да се вдигнат от от 1 юли. Отговорът на кабинета беше положителен и така беше приета датата, предложена от ГЕРБ.

Днес дебат по темата реално нямаше. ГЕРБ не са в пленарната зала, а основните теми, около които се въртяха изказванията на БСП и ДПС, бяха грешките на бившите управляващи.

Доволна съм, че текстът става факт, независимо от атмосферата, в която работи този парламент, заяви Валентина Богданова от БСП.

Други народни представители бяха по-остри в изказванията, като се заговори и за ”социален геноцид”, а неколкократно беше припомняно, че ГЕРБ са замразили всички социални помощи по време на управлението си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още по темата: майчинскидеца1 юли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
8
 
! Отговори
ocean преди 10 години
BGmama. я помисли малко, не бързай да пишеш да не би да те изпревари някой.Кои ромки ще вземат 310 лева? Тези, които са работили - т.е. са си ги заслужили.И недей да буташ всички майки в един кюп, не всички работят през втората година.
21
1
 
24
 
! Отговори
Отдавна не им вярвам преди 10 години
Когато застъпи Орешарски каза, че държавате е зле. Защо тогава ще увеличава? Популист.По-лошото е, че имаме за премиер кукла на конци. И то грозна.Аз лично предлагам да се спре всякаква помощ за ромите. Да им се дава само ако са работили в селското стопанство. Толкова градинки има за оправяне. Вместо да им дават помощи, да ги заработят
20
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Раждайте и вие деца за да не взимат само ***
19
6
 
38
 
! Отговори
BGmama преди 10 години
Я да помислим от къде ще вземете пари за майчинските уважаеми господа управляващи? От данъците които събирате от работещите, интелигентни, честни хора които се осигуряват на реалните си заплати и ще ги раздадете на *** да си гледат чаветата така ли? Защото българските майки майчински за втората година не получават, те РАБОТЯТ за да можете да им събирате данъци. Те и детски след това не получават, защото РАБОТЯТ, детските пак са за ***...
18
4
 
25
 
! Отговори
Социаглист преди 10 години
За власт и дупе ше дадат гадовете!
17
10
 
24
 
! Отговори
крис преди 10 години
абе нещастници като само ромските майки вземат майчински, да пуснем еднс анкетка да видим дали майките са съгласни да няма майчинство в тази държава, а?
16
5
 
33
 
! Отговори
viki123 преди 10 години
Откъде ше вземат парите за и циганчетата? Колко бременни джоревки има в момента, разоряващо е. Да не би БКП и ДПС да са решили да прехвърлят част от парите по офшорките си ъм Българския бюджет?
15
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Подарък" за майките...много солен подарък, наречен "мечешка услуга". Не ви щем помощите, детските и подеянията, искаме работа и държавата най-сетне да започне да си върши работат в лицето на институциите. Инспекцията по труда е зарината от сигнали за некоректни работодатели и това е така, защото частни сектор вижда, че може да си прави каквото си иска, да плаща ниски заплати, а може и да не плаща, да нарушава КТ, да раб. без тр. договори. Който не го устройва - опашката от безработни е дълга.
14
6
 
49
 
! Отговори
Рали преди 10 години
За кои майки?Че и аз съм майка ама за мен все НЯМА нито помощи нито детски.От мен се иска да работя и да плащам данъци осигуровки.Чист геноцид за българското население.А за електората ще има.
13
2
 
38
 
! Отговори
БСП гласпудаватил преди 10 години
До айшетуайше, аре влизай в къштата да прайм оште 5-6 чавета, чи трябва тез пари дет ги дават да ги усвуим
12
5
 
53
 
! Отговори
BGmama преди 10 години
Ама вие какво опитвате се да подкупите майките с 70 лева на месец т.е. 2 пакета памперси? Нали не мислите че ще продадем бъдещето на децата си за 2 пакета памперси? И всъщност от тия майчински, най-облагодеталствани ще са пак ***! МАХАЙТЕ СЕ ОТ ТУК и никога не се връщайте! Майките от протестите, тези интелигентните, образованите млади жени искат за децата си бъдеще - детски градини, промени в образованието, работни места, страна без корупция и мафия, а не жалки подкупи от 70 лева!
11
6
 
42
 
! Отговори
айшету преди 10 години
евалата на тоз голям меринджей дет го измисли туй закон. ей туй я нашта партия, пак за ней ша гласувами маалата и кибабчита ша има и пари за арчене чи сига и децки раздават
10
0
 
31
 
! Отговори
хах преди 10 години
След дъжд качулка. Кой нормален ще ти ражда деца в тази нестабилна обстановка?
9
4
 
39
 
! Отговори
Ели преди 10 години
Не пари и помощи им трябват на хората. РАБОТА им трябва. Хората искат да си изработят парите и заплащането да е адекватно. Те почнаха да раздават като благотворителна организация... Пък и всичко това е прах в очите......Айде ОСТАВКА!
8
5
 
55
 
! Отговори
Vanish преди 10 години
Колко български майки взимат детски?! 90 % от надбавките отиват за ***, така комуноидите и фесовете се отплащат за мангасарските гласове. Чудесно е да стимулирате раждаемоста на ***, накрая ще си останете вие и те, да ви е честито, долни ***....
7
20
 
15
 
! Отговори
крис до 3 преди 10 години
ти и тези като теб, *** ли сте бе, не разбрахте ли, че не само *** имат деца в тази държава , ай писна ми от прости мрънкслници
6
38
 
14
 
! Отговори
НЯМА УГОДА преди 10 години
ПОСТОЯННО РЕВЕТЕ : НЯМА ПАРИ , МАЛКО СА ПАРИТЕ И Т.Н.СЕГА И БЕЗ ГЕРБ В ЗАЛАТА СЕ ДАВАТ МАЛКО ПАРИ , НО ВСЕ ПАК Е НЕЩО И ОТНОВО НЕДОВОЛСТВО И ПЛЮЕНЕТО СЕ ЗАПОЧВА ОТНОВО. ЗНАЕМ ЧЕ НА ПРОТЕСТИТЕ ВИ ДАВАТ ПО 40 ЛЕВА И ЗАТОВА ВОДИТЕ ТАМ И ДЕЦАТА СИ, НО ИМАЙТЕ ПОНЕ МАЛКО СРАМ ВМЕСТО ПОНЕ МАЛКО БЛАГОДАРНОСТ-ЧЕРНА НЕНАВИСТ И ПЛЮЕНЕ. ОПОМНЕТЕ СЕ БЕ ХОРА.
5
7
 
38
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Пак популистки решения,които ще облагодетелстват ***.много по-правибно беше да открият нови ясли и градини.
4
6
 
41
 
! Отговори
jpn преди 10 години
ще нахранет *** ///....
3
6
 
37
 
! Отговори
jpn преди 10 години
ще нахранет *** ///....