ОреШаро, пусни кокала без бой!

Домати полетяха към сградата на НС, където стотици се събраха на "кафе"
Обновена: 26 юни 2013 14:19 | 26 юни 2013 09:05,
452

Снимка: Dnes.bg

Стотици хора се събраха на сутрешно кафе пред парламента с искания за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Те носят плакати: "ПарламEND", "Пусни, ОреШаро, кокала без бой".

Чуват се и дежурните викове: "Оставка", "Мафия", "Червени боклуци" и "Долу БСП".

Още по темата

Протестиращите обаче не скандираха само срещу управляващите, част от тях носеха и плакати "ГЕРБ=на мафия".

В началния час – 8.30, на задния вход на парламента имаше едва около 50 човека, но към 8.40 броят им рязко нарасна. Първоначално те бяха застанали пред служебния вход, но в последствие обградиха целия парламент. В момента е блокирано цялото движение около сградата.

С бурни освирквания бяха посрещнати червената депутатка Корнелия Нинова и зам.-председателят на НС Мая Манолова. Вътрешният министър Цветлин Йовчев пристигна, в момента в който протестът се разполагаше пред централния вход на НС и също не започна нормално работния си ден, а с викове: Мафия.

Протестът днес отново е мирен, като много хора са дошли преди работа или на разходка с кучетата си. Някои от тях държат метли, "за да изметат боклука".

Част от протестиращите призоваха за радикализиране на действията им.

"Докато не полетят яйца и развалени домати към депутатите, няма да има ефект", обясниха част от тях.

Веднага след това домати полетяха към парламента. Служителите на полицията реагираха незабавно и помолиха протестиращите да се преместят.

При протестиращите към 9 часа излезе зам.-председателят на НС Мая Манолова.

Протестиращите обаче категорично отказаха да разговарят с нея. Червеното острие направи няколко опита за диалог, но всички те се увенчаха с неуспех, като последния път, в който тя поиска да разговаря с хората, към нея полетяха кроасани, бисквити и други хранителни продукти.

Манолова сподели, че е излязла да покани протестиращите в 15 часа в парламента, за да обсъдят  исканите от тях промени в изборното законодателство.

„Вижда се, че диалог не може да се води“, сподели разочарована Манолова.

На протеста беше и учителят на годината по информатика Явор Никифоров , който стана известен покрай протестите пред БСП с исканията си за оставката на депутата Христо Монов, който нарече протестиращите „интернет лумпени“.

Той държеше кутия натурален сок, на която беше изписал: “Кръв от комунисти“.

Той обясни, че днешният протест е предупреждение към всяко следващо управление, че грешки като тази с Делян Пеевски не могат да се повтарят.

Към 9 и 20 вече хората започнаха да се разотиват, но движението в района все още е блокирано.

Междувременно парламентът не успя да започне работа поради липса на кворум. Депутатите на ГЕРБ и „Атака“ не са на работните си места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


452
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
336
11
 
23
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 10 години
Забравих да спомена и за онзи зам.министър от Сик , за готината министърка която искаше да маха Ботев от учебната програма.......за интернет ***.....Боже това правителство за 10 дена има 20 гафа.....а вие викате че тези които ги плюят били зле....интересна логика
335
8
 
27
 
! Отговори
Размисли и страсти преди 10 години
За *** е нормално да имат за зам.министър на отбраната турчин,нормално е премиера да не знае имената на министрите,нормално е еврокомисари да искат извинения за лъжи,нормално е в град с 2% гласували за Дпс да имат турчин за областен....все нормални неща от 1 месец. За Олигрсите Пеевски и компания не искам и да коментирам...ТОВА ЛИ Е ВАШЕТО БСП ? ТОВА ЛИ Е НОРМАЛНА ПОЛИТИКА ? НОРМАЛНИТЕ ПРОТЕСТИРАТ НЕНОРМАЛНИТЕ ГИ ПЛЮЯТ
334
4
 
11
 
! Отговори
До trayan.petkov преди 10 години
И ти ли се продаде за парче пица и 15 лева? :) Или на вас, платените драскачи, ви дават двоен надник от "Атака"?
333
5
 
6
 
! Отговори
Ина преди 10 години
Сигурно всички съдят по себе си - те са готови да свършат каквото и да е ако им се плати и мислят че и на другите им се плаща. Не ви ли минава през ума че ние сме навън по учеждение.
332
3
 
5
 
! Отговори
Александър преди 10 години
Хората не стачкуват, за да се сменят едни далавераджии с други. Писна им от липсата на ПОЧТЕНОСТ в управляващите. Ако трябва ще ги сваляме едни след други докато не разберат, че по този начин повече не става! Погледнете лицата на протестиращите - това не са хора, които са доволни от това, че некой големец им е дошел у село, и са доволни, че ще чуят 4-5 лозунга и 10-тина думи за първи път в живота си. Това са хора, които виждат какво правят и разбират какво казват политиците.
331
23
 
11
 
! Отговори
trayan.petkov преди 10 години
Все повече ми става ясно, че всичко е режисирано от ГЕРБ, които не могат да преглътнат, че точно с протест ги свалиха. В София население 1 300 000 излизат на протест между 3 най много до 10 000, а във Варна население 475 000 излизат на протест 100. В никакъв случай не трябва да се стига до оставка. Това ще рече ГЕРБ да се върнат и да си узаконят мизериите и на Цветанов да му се размине. Никаква оставка!
330
6
 
21
 
! Отговори
аз преди 10 години
тука взе да става много интересно в коментарите. до преди някоко дни писаха само хора -подрепящи протестите, и са изведнъж се включиха платените. подкрепя се новото пратвителство, плюе се по протестиращитее , ах колко сте прозрачни бре комунягиииииииии личи си от километри че ви се плаща да пишете , взизирам Хасму ( иам го под всяка статия днес) Танев, Gledam и много подобни писани в едно и също време днес :))) ей маймуниии
329
26
 
16
 
! Отговори
Анонимен 777 преди 10 години
На протестиращите им стърчат гербаджийските книжки от джобовете.
328
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"...Но когато един дълъг низ от злоупотреби и грабителства, преследващи неизменно една и съща цел, говорят, че този народ е застрашен да бъде поставен под властта на един абсолютен деспотизъм, то тогава негово право и негово задължение е да отхвърли подобно управление и да си избере нови пазители на своята бъдеща сигурност..."
327
9
 
13
 
! Отговори
Импулсивно преди 10 години
" НЕПЛАТЕНИТЕ" и "ЩАТНИ" протестиращи защо не дойдат на нивата?Ами си веят задниците.Ще им осигуря мотики и чист въздух.100 % фитнес.Тези пари които получават ще ги вземат като бонус към чистия въздух.
326
16
 
11
 
! Отговори
Хасму преди 10 години
Никаква оставка!!! Нека егото борисово се понадуе още малко, па белким вземе че се пукне!!!
325
10
 
6
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Голям смях и пародия - ултракомунисти и болшевики като Тикваров протестират срещу други комунисти!! Това е то "демократична" и изградена ценностна система! А до болшевиките изхабени кинжали като Сугарев! )) Няма такава политическа система, наистина! Анархия, която помага само на едни хора да продължават да ловят риба в мътните й води. На шепа хора. Другите - господ да ги помилва!
324
13
 
13
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Да се чуди човек що за отруден народ са протестиращи, които се мотат под строй в работно време! Кой ги храни тези хора? А, сещам се!
323
6
 
11
 
! Отговори
marian44 преди 10 години
За какъв кокал става всъщност дума? Фактологията за Борисовите глупости я знаем прекрасно, нали? Знаем и престъпленията с икономиката ни, която Костов сътвори отиде в ръцете на мутри, руснаци и американци срещу пълната ни зависимост. За царското *** да не говорим. Трудничко е под натиска на народа да се управлява, да! Но се налага, защото ножът е до кокала вече. Затова аз, който протестирах февруари по икономически причини съм ЗА правителството да остане и експедитивно да предприеме нужните икономически мерки, както и промени в изб.кодекс-наложително.Задкулисни аспирации към партии няма
322
9
 
10
 
! Отговори
Дадо преди 10 години
"кръв от комунисти", "*** си без бой" ето мирните призиви на нежните революционери.Принуждаването на някой да върши нещо не е ли също насилие - непускането на депутатите да излизат от парламента не е ли точно това.Време е обществото да каже не на насилниците, защото те не представляват българския народ, олигарсите, които им плащат. Прокуратурата също трябвада вземе отношение и за това и за подстрекателство.
321
5
 
7
 
! Отговори
орешаро преди 10 години
Много яко заглавие и му утива хахах
320
15
 
11
 
! Отговори
gledam преди 10 години
Протестирам ама и аз не знам за какво ***
319
14
 
8
 
! Отговори
gledam преди 10 години
на тея им трябва малко сълзотворен газ това не е държавата, ако дойде герб и аз ще вися от пред и така до къде?
318
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
въпрос: защо са блокирани плюса и минуса към мненията във форума? нямам ли право на това-кое харесвам и кое-не?
317
33
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До кога 200 -300 малумника ще се изразяват от името на народа и ще създават хаос в държавата ?