Борисов към гилдията на съдиите: Вие сте на ход!

ГЕРБ ще подкрепи тяхна кандидатура за главен съдебен инспектор
4 фев 2014 16:46,
25
Борисов към гилдията на съдиите: Вие сте на ход!
Снимка: БТА

ГЕРБ ще подкрепи и ще внесе в парламента кандидатурата за главен съдебен инспектор, излъчена от Съюза на съдиите в България.

Това заявява лидерът на най-голямата парламентарна група Бойко Борисов в писмо до председателя на Съюза на съдиите в България Таня Маринова.

Още по темата
"Убеден съм, че след широки и прозрачни консултации както в съсловието, така и в останалите професионални гилдии от сферата на правосъдието, българските магистрати можете да откриете между вас и да излъчите най-подходящия и достоен кандидат. ГЕРБ ще подкрепи и ще гласува за кандидат с изключителен професионализъм и морален авторитет, който бъде излъчен от вас с консенсус", посочва в писмото си Борисов.

По думите му за ГЕРБ дейността на Инспектората към ВСС е от изключителна важност за гарантирането на независомо, прозрачно и качествено правосъдие в България.

"Готови сме да подкрепим кандидатурата на безспорен професионалист, който да ръководи по безупречен начин дейността на институцията. Затова използвам случая да Ви уверя, че ГЕРБ ще участва в избора в Народното събрание само при провеждането на прозрачна и истинска състезателна процедура", категоричен е той.

В писмото си до председателя на ССБ, Бойко Борисов заявява още, че ГЕРБ споделя необходимостта от преодоляване на институционалната криза по повод избора на главен съдебен инспектор към Инспектората на Висшия съдебен съвет, след проваления и избор на съдията от ВАС Веселина Тенева, чиято номинация беше направена от Мая Манолова от БСП и Четик Казак от ДПС и която беше оттеглена отново от тях двамата.

"С прекратяването на компрометираната процедура по избора стана ясно, че това Народно събрание не е в състояние да избере по прозрачен начин безспорен фаворит за поста. Не бихме искали да се повторят грешките за неясна мотивация както за внасянето, така и за оттеглянето на кандидатурата на съдия Веселина Тенева. Защото с това си ръководство и мнозинство българският парламент задълбочава до максимум институционалната криза както в цялата държава, така и във всички отделни институции, включително и в съдебните", подчертава Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
titi преди 10 години
Borisov znae
20
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде и да вкарате Тиквата в затвора по бързата процедура.
19
5
 
3
 
! Отговори
681 преди 10 години
Крадецът вика дръжте крадеца! *** долен отдавна трябваше да висиш на бесило!
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ДА НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ ЙОРДАН КОНСТАНТИНОВ ОТ ВАС , ЗАЩОТО ТОЗИ НЕ ПРАВИ РАЗЛИКА МЕЖДУ ЗАКОНИТЕ НО ДОБРЕ ИЗПЪЛНЯВА ПОРЪЧКИ !
17
3
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 10 години
тоя откак не е във властта спря да се бръсне, дано да не е спрял и да се къпе.
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ОТНОВО - ТИКВЕНИТЕЧЕРВЕНОТИКВЕНИЧЕТА
15
3
 
5
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Не знам за главения съдебен инспектор, но след доклада за корупцията наистина съдилищата са на ход. Бойко много правилно ги призовава.
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не се притеснявайте. Аз понеже съм сговорчив, имам търпение и много плюнка ***, направих много бивши ГЕРБери, ама многооооооооооооооо!!!!И то всичките в началото, ядосани, после объркани, после апатични, но накрая благодарни!!!!За ГЕРБ гласуват само ***, както и за БСП! Който купи повече печели!!ГЕРБ последно подменяха цели протоколи, това го знаем сус сигурност!!!Да погребем мутро-комунизма!!!
13
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов по стълбата по която Вие ни качихте ,сега бсп ни пускат с главите надолу
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народе стига дрема и им не вярвай те за теб не мислят те си увеличават заплатите всяка година кметове на общини,общински съветници,областни управители, депутати, служители в министерствата министри, зам.министри президент пак са си увеличили заплатите с по 400-600 лева от къде взеха пари като веки ден гововора че пари за увеличение на заплати пенсии здравеопазване няма а кажете какво става и какво да правим!
11
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
*** Борисов
10
4
 
7
 
! Отговори
да се осъдят преди 10 години
Подмазвайте се с ЦЕЦО щото вие крещяхте ние хващаме вие ги пускате а сега де ....да ви завъртят по една присъда кеф. а то има за по три поне!!
9
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-н Борисов Повечето хора се чувстват прекалено гладни,прекалено жадни ,прекалено бедни,прекалено опустошени психически,прекалено объркани и измъчени и прекалено несигурни за своето бъдеще, своята свобода и своята сигурност ЗАТОВА ТЕ НЕ СА В СЪСТОЯНИЕ ДА ВИ СЛУШАТ И ДА ВИ ВЯРВАТсамо ще си навлечете ругатни
8
7
 
12
 
! Отговори
Мукарчо преди 10 години
абе Бойко ти що не увеличи поне веднъж заплатите и пенсиите на бедния и ограбен българин от 24 годишния криминален преход! аа *** въшкоо като имаше пари
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Плашите се от Бойко ,а не ви ли е страх че България се *** и потурчи?всеки родолюбец би се замислилстрах ви е от глада ,а не ви ли е страх че един ден като се разхожат ваште деца из България няма да чуват българска реч ,както е сега вече в селата българина се е принизил да едно ядене и пиене
6
9
 
10
 
! Отговори
На снимката виждате преди 10 години
...един обикновен...***
5
8
 
11
 
! Отговори
ATAKA BG преди 10 години
TIKVA TI SI HOD.KYM KILIQTA HODOM MAR6
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Борисов към гилдията на съдиите: Вие сте на ход!" - Айде Цвъки в затвора!
3
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде ,престанете да обиждате ,огледайте се какъв батак е около вас ,в българия кажете нещо смислено
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега е момента да предложат онази съдийка, която беше доказано не-подкупна, след като при цялото следене и тормоз Цвъки не успя да намери нищо срещу нея и се наложи да пристиска своите хора за да я уволнят. Не си спомням точно името, но тя би била много подходяща за случая.