Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!

На Борисов му е трудно да разбере липсата на подкрепа от партньори
Обновена: 18 фев 2015 21:04 | 18 фев 2015 20:42,
604
Ако не ни подкрепят за дълга, държавата ще фалира!
Снимка: БТА

Премиерът Бойко Борисов изрази опасения, че ако вземането на нов дълг от 8 млрд. евро не бъде подкрепено в пленарната зала от депутатите, държавата може да фалира.

Още по темата
"Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим", каза Борисов пред журналисти в отговор на въпрос как ще коментира изявленията на Патриотичния фронт и АБВ, че няма да подкрепят искането за нов дълг.

Въпросът с дълга не беше решен днес в пленарната зала, след като въпреки совалките на финансовия министър Владислав Горанов в парламента в крайна сметка не се стигна до гласуване на ратификацията, тъй като депутатите не удължиха времето до приемането или отхвърлянето на договора.

По думите на Борисов има стари плащания, които трябва да се платят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на различни неща в бюджета за следващата година. Премиерът отбеляза, че е широко скроен човек и приема липсата на подкрепа от БСП и "Атака", тъй като това им е работата като опозиционни партии, но му е трудно да разбере неподкрепата на коалиционните партньори.

Достатъчно толерантен съм, огромен власт съм дал на някои партии, имат вицепремиери, областни управители, отбеляза министър-председателят, цитиран от БТА. Както дадохме "коледни", сега трябват 50 млн.лева за "великденски" добавки на пенсионерите, каза Борисов и допълни, че когато е свършена работата, "всички се тупат по гърдите", че са я свършили те, а в същото време не искат да подкрепят важни решения.

Той допълни, че всеки ден има среща с партньорите, снощи е имал такава с Реформаторския блок и е получил уверението, че партията ще подкрепи дълга. Борисов благодари и на вицепремиера Ивайло Калфин, че също е застанал зад искането за дълг.

Поел съм ангажимент, че в рамките на 5-6 месеца ще се справим с контрабандата в размер, в който никой никога досега не е успявал, каза Борисов и допълни, че очаква поне 600-700 млн. лева до милиард повече в бюджета.

Политиците правят изявления в една или друга посока, каза Борисов в отговор на въпрос как ще коментира изказването, че може да бъде направено отклонение за газопровод, който да мине през България. Винаги съм казвал, че трябва да се гледа по-спокойно и по-мъдро на важните неща в живота, каза Борисов.

Той допълни, че до днес нямаме писмено потвърждение нито за спиране, нито за каквото и да е на проекта "Южен поток". По темата работи цялата Европейска комисия, в синхрон с нас, публично и прозрачно, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още по темата: Бойко Борисовнов дълг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
295
4
 
9
 
! Отговори
До 409 преди 9 години
Калашници не са ни нужни няма да ходим на война Бойкот и Митинги до пълното неутрализиране на сегашната управленска Хунта
294
2
 
9
 
! Отговори
тилт преди 9 години
До ФАЛИТнощна смяна в завеното по електронна борба на групировката герб. мирише на пот, кафе, нископлатени мъже тъжно копират и пействат в различни онлайн форуми. изморени.. самотни. редуват нощното писане по форумите с гледане на порно онлайн и по-дълго от обичайното в тоалетната..
293
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се вдигнем ние на бунт, НО-младежите до 30г не са ходили в казарма и са виждали калашник само в CS;-американските бази "незнайно защо" имат оборудване(водни оръжия) против цивилно население Имаме шанс само ако бъдем подкрепени от военните и полицията...
292
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега разбрах,че доносника от ДС ,кбивш член на БКП и завършил в Москва и сегашен оръв соросоиден американофил Иво Инджев организирал митинг в подкрепа на нато.. те такива *** в момента са на власт,затова и фалираха България,защото освен да лижат задниците на задокеанските си господари за всичко останало са пълни некадърници
291
0
 
4
 
! Отговори
До401 преди 9 години
В България Дебелоочието и Гъзоподслугуването няма граници
290
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
НА бойко най ще му утива да е фенер за хелоуйн
289
0
 
3
 
! Отговори
мук преди 9 години
До from Hollandнищо не е по-опасно от родната милиционерско-комунистическа мутроклептокрация.
288
1
 
10
 
! Отговори
пундя преди 9 години
мутрето се гласи да става президент, вие да си ходел.. ще си вземе заема, ще плаща, ще го изберат 15% от имащите право на глас пак, за президент и така. гати мутрокомуниста е това животно. само плющи и простее, *** му стана цял декар. нагъл и ***.
287
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалит звучи Гордо Европеец от Третият Свят звучи долно
286
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искаме фалит, да бъдем свободни като Исландия!
285
0
 
1
 
! Отговори
До 386 преди 9 години
Viva España, Viva el Rey, Viva el Orden y la Ley;)
284
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко, вече отиваш на 10 милиарда евро в заеми, скоро държава може наистина да фалира, ама заради теглене на заеми...
283
0
 
17
 
! Отговори
from Holland преди 9 години
Борисов не е нищо друго освен една послушна марионетка в ръцете на американо-евро мародерите !
282
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
BRATQ BALGARI ,NQMA POVE4E KAKVO DA GI TARPITE,VDIGAJTE SE I IZLIZAJTE NA PLO6TADA,NIE TUK V ISPANIQ REDOVNO SLEDIMM SABITIQTA V BALGARIQ I SE 4UDIM KAK IZDAR6ATE ,VDIGAJTE SE NIE TUK VSQKAK 6TE VI PODKREPIM ,AKO TRQBVA SE KA4VAME NA AVTUBUSITE I IDVAME E BALGARIQ,I NIE POVE4E NE ISKAME DA STOIM PO 4U6BINA,A ISKAME DA SME SI U DOMA V EDNA NORMALNA DAR6AVA. POZDRAVI OT MAJORKA
281
1
 
9
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 9 години
Тъщата ще сменя дограмата, дръпни още още един милиард.
280
1
 
4
 
! Отговори
az преди 9 години
yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy
279
1
 
6
 
! Отговори
До 372 преди 9 години
Той бат Бойко може да е каратист, джудист, сумист че и футболист Ама нийй сме бая имаме числено превъзходство
278
4
 
5
 
! Отговори
до 375 преди 9 години
"Закривай тази 1300 годишна пародия на държава, да я разпределят между съседите и ТОЧКА.Скапан народ, ***, долен, гаден."Скрий се обратно в черупката си бе ***.
277
0
 
15
 
! Отговори
обобщение преди 9 години
ГЕРБ-изхарчи 8-9 млрд. лв бюджетен резерв, докато народа стягаше коланите-с лека ръка искат кредит от 8 млрд евро, които българското бъдещо малцинство ще връща-спря развитието на атомната електроенергия и само след броени години ще трябва да внасяме ток от Турция!-спря директен газ от Русия!Идват много тежки времена :(
276
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боко е фашист , като тези в Украйна .. Терорист като тези в Ирак и Сирия..Терористи , Фашисти и Бойко Борисов и ГЕРБ шпионска мрежа и инфраструктура на колонизатора