Совалки за дълга в 12 без 5: Горанов на крака при РБ, АБВ и ПФ

Рано е за ентусиазъм, рече Радан Кънев
Обновена: 18 фев 2015 14:03 | 18 фев 2015 11:28,
55
Совалки за дълга в 12 без 5: Горанов на крака при РБ, АБВ и ПФ
Снимка: архив, Булфото

Партиите от управляващото мнозинство и финансовият министър Владислав Горанов провеждат совалки в парламента за подкрепа на новия дълг от 16 млрд. лв. Разговорите се водят в 12 без 5 – малко преди да започнат дебатите и гласуването по тегленето на заема.

Още по темата
Горанов проведе среща с Реформаторите, а после и с Патриотите. След това депутатите от групите на РБ, ПФ и АБВ се събраха на безпрецедентна обща среща в една от залите в Народното събрание заедно с министъра.

"Мисля, че е рано за ентусиазъм“, обяви след разговорите между ръководствата на партиите и министъра Радан Кънев. Той обясни, че не става дума за поставяне на условия, а „за едно закъсняло общуване между финансовото министерство и мнозинството в парламента. "Когато е закъсняло, естествено се появява подобно очакване на сензация“, каза Кънев.

Финансовият министър отказа коментари пред медиите. "Много сте симпатични, ще говорим цял ден“, бяха единствените му думи към репортерите.

За тегленето на новия дълг от 16 млрд. лева първи сигнализираха БСП миналата седмица. Реформаторите, Патриотите и АБВ изразиха резерви най-вече заради това, че не се са били уведомени като партньори, а са научили от медиите. Те поискаха и още аргументи за тегленето на заема.

Миналата седмица новият заем мина със спорни гласувания през външната и бюджетната комисия. При вота във външна гласовете бяха 9 на 9, което означаваше, че проектът за заем не е приет. След часове обаче гласът на депутат от ПФ беше отменен с мотива, че не е присъствал на заседанието и ратификацията бе обявена за приета.

И бюджетна комисия гласува на косъм и със скандал новия дълг. Председателката й Менда Стоянова отмени гласа на депутат от БСП, заявил предварително как ще гласува, заради отсъствието му от заседанието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА, ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!
7
2
 
30
 
! Отговори
Духовников преди 9 години
Искам името на всеки, гласувал за дълга! Ще дойде време разделно.....
6
0
 
22
 
! Отговори
ДИДИ преди 9 години
Поръчвайте тоалетите си в райе, много ще ви отива, а и дълго ще го носите.....
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудят се как да направят заден ход, без да се наведат да си вземат сапунчето. Всеки знаен какво се случва при такова движение.
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще се договорят за разпределението на пачките от дълга и циркът ще продължи на гърба на народа. А къде са т.нар ранобудни студенти, къде са умните и красивите , които миналата година ореваха медиите че се взема 1 млрд заем? ... Мълчание. Явно пачките на Сорос още са им заседнали в гърлата и затова не им се чува гласът
3
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОТКЪДЕ ГО ИЗРОВИХА ТОЗИ НЕКАДЪРНИК?!?!
2
4
 
23
 
! Отговори
ВЗИМААААЙ преди 9 години
*** какво се ръчкат толкова, за някакви кирливи 16 млрд. изровиха земята. Взимайте смело, вижте визаантийците с какъв размах го правят, та после и научно го обясняват как трябва да им се опращават. Прави са хората, ако вземе държавата 16 млрд. тя има проблем, но ако вземеш 260 млрд. евро - проблемът е на ЕС.
1
2
 
30
 
! Отговори
Зарко преди 9 години
Спокойно :) ПАТРИОТИТЕ нали са дупедавци, ще гласуват 16 милиарда дълг :) !! Нали за това са там :) натискат копчета :) дават им някой лев онзи Валери Симеонов един ден ще си плаща за предателствата, но сега е твърде рано да се каже това!