Горанов обеща: Няма да харчим 2 млрд. лв. от заема

"Вярвам в реформаторския дух на това управление"
Обновена: 25 фев 2015 15:03 | 25 фев 2015 13:54, Камелия Цветанова
60
Горанов обеща: Няма да харчим 2 млрд. лв. от заема
Владислав Горанов Снимка: архив, БТА

Финансовият министър Владислав Горанов обеща да депутатите, че част от парите, които ще бъдат взети като заем с подписването на договора на правителството с четири банки, няма да се харчат.

Още по темата
Това стана по време на дебата в парламента за ратификация на договора на кабинета с четири банки - Citigroup Global Markets Ltd., HSBC Plc., Societe Generale и Unicredit Bank AG., за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година и след като той говори с депутатите от ДПС и БДЦ.

„Аз вярвам в реформаторския дух на това управление и поемам ангажимента, че поне 2 милиарда лв. от този разчет, който сме направили като сбор от падежите и планирания дефицит, няма да бъдат ползвани, и 2 милиарда е минимумът от това, което няма да се ползва от лимита по рамковата програма за взимането на дълг“, заяви Горанов.

Според него много от партиите, подкрепящи правителството, са имали информационна неяснота, която обаче вече е преодоляна.

„Числото, което се иска като лимит, е стряскащо, но ние сме преформатирали дебата от ежегодно планиране към дебат, близък до хоризонта, по който едно правителство може да носи отговорност до избори“, добави той.

По думите му никога не е упреквал правителства за това, че взимат дълг, а заради това, че не полагат усилия да се намали дефицитът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
5
 
39
 
! Отговори
сова преди 9 години
Когато правителството на Орешарски искаше да тегли заем от 1.5 милиарда евро, през месец Август в град Омуртаг ББ каза цитирам: ако правителството изтегли този заем България фалира. А сега казва : ако не изтеглим този заем от 16 милиарда България фалира. Кога е искрен този човек?
22
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще похарчим само 14 милярда, другите два ще си ги пазим за черни дни!Нещастници!!
21
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то и оня руски агент Дянков оебщаваше ама после изебга при фашиста ***, та и Горанов ще бега натам, нали са си от едно котило
20
3
 
37
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Гербаджиите измислиха нова математика в зависимост дали са на власт или не.Когато Орешарски беше премиер 1млрд беше по -голям от 16 милиарда. Сега когато Б.Б. пак се прави на премиер 16 милиарда са много по- малко от 1 милиард на предното правителство.Срам да те хване ,че си гласувал за тези разбойници.Дали си спомнят какви ги "редяха" само преди шест месеца
19
2
 
34
 
! Отговори
RIP МИЛА РОДИНО преди 9 години
Току що закопахме няколко поколения включително и държавата си.Честито!
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахаха 21 ама голям *** си! :)
17
3
 
22
 
! Отговори
кафява линия отзад преди 9 години
ДПС усеща на къде духа вятъра. За тази си подкрепа според мен няма да фигурира въпроса 'Задължително ли да бъде гласуването" на референдума , който предлага Плевелчо. Добра сделка ефенди. Машала!
16
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Рубладжии, вземането на властта от вас и поканването на зелените човечета на Путин да безчинстват из България се отлага за 2017г. До тогава спонсора ви Путин ще бъде забравен от цивилизования свят.
15
2
 
30
 
! Отговори
Всичко ми се изясни преди 9 години
Горанов обеща: Няма да харчим 2 млрд. лв. от заема??????????????????????????????????????????????????Да заколим прасето тогава , аз гладувам , то гладува , защо да гладуваме и двамата?
14
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Nai-tujnata durjava v sveta! S kakvo go zaslujihme?
13
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ехооооооо, спестовната ми касичка е празна, донесете тия 2 млрд. на отговорно пазене!
12
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само как се ухилиха другарите от правителството щом чуха за подкрепата от ДПС. Доволно потриха ръце и мислено се прегърнаха. От днес вече се знае едно : в тази страна никога няма да има достоен живот, а едно жалко мизерно съществуване.
11
2
 
32
 
! Отговори
Гледай ти преди 9 години
Добре де , като няма да се харчат 2 млрд. , за какво ги теглим тогава ? За да им плащаме лихвите , като благодарност , че ще ни бъде отпуснат ли ? Нещо не схващам иначе гладката мисъл на Горанов? Освен да взема и аз да изтегля един заем , не че имам нужда ама е така за спорта , че гледам модерно било , а и си е официална държавна политика.
10
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какви реформатори единствената ви цел е да се облагодетелствате от власта
9
1
 
27
 
! Отговори
Идеалист преди 9 години
Тези тримата са решили да купят стари американски оръжия срещу големи комисионни!
8
1
 
32
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 9 години
КОАЛИЦИЯТА СТАНА ПЕТОРНА-ПРАВИТЕЛСТВОТО ПЛЮС БОСТАН.ЧЕСТИТО БЪЛГАРЕ!
7
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре де защо са ни тогава 2 милиарда евро заем когато няма да ги харчим? Ще си ги врем по бурканите ли?Не мога да си го обясня явно не ми достига капацитет както и на доста други но това друга темаВземат се пари за да се върши работа с тях а не просто ей така да си имаме.....Какво е това изискване да не се харчат? Как ще подкрепят икономиката тогава или някакви реформи? Искам някой ако може да ми отговори при това смислено.
6
0
 
25
 
! Отговори
www преди 9 години
До МонархистДа, пенсионни вноски, здравни вноски, данъци, евентуално в перспектива и ДДС ще литне нагоре. Срещу пенсионните и здравните вноски ще се получава все по-малко и по-малко обратно от държавата. А ДДС-то е мярка срещу работещите в чужбина, които пращат кинти в България за безработните си роднини по малки населени места, пенсионери, деца.
5
2
 
33
 
! Отговори
www преди 9 години
Смешен ми е този палячовец финансовия...Ами като няма да ги харчите, не ги взимайте!
4
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само с обещания не става, никой вече не вярва в обещания, то е ясно, че ще се откраднат не 2 милиарда от заема, а поне половината от него.