Обещанието за по-нисък дълг е устно, възмути се Миков

"Двата милиарда по-малко са алиби за подкрепата на АБВ и ДПС"
25 фев 2015 16:04,
35
Обещанието за по-нисък дълг е устно, възмути се Миков
Михаил Миков Снимка: архив, Булфото

Обещанието на финансовия министър Владислав Горанов за по-нисък дълг всъщност е устно, каза лидерът на БСП Михаил Миков, след като депутатите приеха ратификацията на договора на правителството за дилърство с четири банки за взимането на заем в размер на 8 милиарда евро до 2017 година.

Още по темата
„Аргументите на министъра, че може да се справи с 2 млрд. лева по-малко, очевидно са били алиби за подкрепа от двете партии, които изненадващо подкрепиха дълга ДПС и АБВ“, каза Михаил Миков. Той обясни, че това се виждало от гласуването.

Социалистите призоваха президентът Росен Плевнелиев да наложи вето върху споразумението за новия дълг от 16 милиарда лева. Ако това не стане, ще се обърнат към Конституционния съд.

„Първо ще се опитаме да ангажираме президента да спазва конституцията и да наложи вето, а след това ще стигнем и до КС, разбира се, при условие че има народни представители, които се противопоставят на това противоконституционно приемане на закона за ратификация“, каза още Михаил Миков.

Социалистите настояваха между първо и второ четене на ратификацията споразумението да се промени и в него да се запише по-ниска стойност на дълга, както обеща финансовият министър.

Управляващите обаче отказаха с аргумента, че това е международен договор и споразумението няма как да бъде променено. Според БСП обаче това е нарушение на Конституцията.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Това е само началото. Огромното мнозинство (както пише някой тук) не е в Народното събрание, а вън от него. Това е българския народ. И ако някой си мисли, че ще изпапа четири милиарда лева, които всички българи ще плащат, и все ще му викат "Ура" и " Да живее", много се лъже.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
pii si vodkata Misho i ne se zanimavai s gluposti kakto si pravil dosega
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
време е бсп остатъците да се слеят с юруш и дребният да им стане шеф (гуру)
15
1
 
3
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
Ние не се занимаваме с дреболии. Изчислявахме ги на пияна глава. Наздраве!
14
5
 
3
 
! Отговори
Винету преди 9 години
До сибирския ***. И ти си от неумните и неинформираните. Как ги изчисли тези 27 млрд. - с 10% лихва, нали? Само че в момента ЕЦБ предлага заеми даже с отрицателна лихва 0.2%. Хайде сега смятай наново.
13
4
 
1
 
! Отговори
изнервен преди 9 години
Огнянчо, стига си се плюнчил, бе. Тези неща ги дъвкахме и по телевизиите, и по вестниците и по форумите, не ти ли омръзнаха? Решението беше взето с огромно мнозинство - ако ти се имаш за по-умен, ще спреш.
12
2
 
4
 
! Отговори
Хризантема преди 9 години
Вие вече не струвате и 5 стотинки и никой не ви бръсне за слива.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нарушение на конституцията е че създадохте етническата партия ДПС и и дадохте власт,червени ***.А когато вие теглехте заеми,за да отидат във вашите крадливи фамилии и бездънните им джобове-не беше противоконституционно,а?Три пъти фалираха държавата и пак дават акъл,тези червени айдуци.Безсрамници.
10
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боико нее нито Стани6евгеи Боико нее нито Доган нито Сидерефенди,така че несе притесняваите Боико е единственият които се грижи за България и народа.Вие го знаете много добре но от завист 6те умрете го правите не от друго,Боико е велик човек и пълководец всички сме по прости от него тои го доказва всеки ден нема кво дасе правим на отворени,тои разбира от всичко и от финансии и от полицеиски истории и от всичко.Жив и по здрав дае.
9
2
 
8
 
! Отговори
кали преди 9 години
Държавен дълг , заеми и корупция в държавата !!! Що за политика ???
8
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Заема си е записан като 8 милиарда евро, и ако някой мисли, че ГЕРБ няма да ги изхарчат, се лъже. Ако нямаха такова намерение, просто нямаше да ги пишат. Има само устно обещание, че двата милиарда няма да се вземат. Да им верваме ли? Веднъж вече изхарчиха 4 милиарда от фискалния резерв.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
русофоби...русофили...няма енергийни проекти има заеминяма икономикафакт
6
1
 
2
 
! Отговори
Бисер преди 9 години
До Анонимен Да ги натикат че и Герб ще се изчисти начело с Бийко.
5
2
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Къде отидоха милиардите от КТБ, защо никой не ги търси? Това са държавни пари, изсипани там и подарени на акционерите. Или вече се разбраха с ЦЦ-ББ и си ги разделиха?
4
4
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
До 6: Продажници като нашите пишман демократи, когато искат да откраднат народни пари, най-напред се бият в гърдите, че са антикомунисти и русофоби. Каква любима рубла, какво русофобство? Пред очите ни ГЕРБ си осигуриха 4 милиарда лева за харчене, които и внуците ни ще връщат, а ти с антикомунизъм и русофобство ли ще ги оправдаваш? Помисли си на теб къде ти е мястото.
3
9
 
10
 
! Отговори
Толкова могат! преди 9 години
С Ленторезеца начело, всичката *** е такава, но нищо не можеш да се направи, раята ги обича!
2
12
 
15
 
! Отговори
Пепи преди 9 години
Ми освен да си кажем по едно наздраве другарю Миков и това е..
1
20
 
18
 
! Отговори
Кънчо преди 9 години
Другарю Миков, ако видите случайно другаря Найденов, предайте му да каже на другарката Мая Манолова да ме цуне там, където най-много обичам. Ще и бъда задължен.