Петков ще се бори АБВ да не приеме оставката на Първанов

Първанов е нужен на българската политика, сигурен е той
26 фев 2015 13:50, Анисия Иванова
52
Петков ще се бори АБВ да не приеме оставката на Първанов
Румен Петков. Снимка, архив: Булфото

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков заяви, че ще се бори Националният съвет на партията да не приема оставката на лидера си Георги Първанов.

Днес в ефира на Нова тв Първанов заяви, че още на първия Национален съвет на партията ще си подаде оставката в качеството си на председател на движението. Като причина за решението си той изтъкна вчерашната подкрепа на АБВ в парламента за тегленето на новия дълг от 16 млрд. лв.

Още по темата
Първанов е нужен на българската политика и общественост и се надявам, че ще намерим решение, което не само ще го съхрани, но ще го направи и по-силен, каза Петков на пресконференция в Плевен.

Вероятно заседанието на ръководството на партията ще бъде след празниците, обясни той, цитиран от БТА.

Петков обясни, че разбира недоверието, което има Първанов към обещанията на министъра на финансите, но лично той се надява този път лидерът на АБВ да е сгрешил в преценката си за Владислав Горанов. Според Петков министърът ще удържи на думата си, защото е дадена от трибуната на Народното събрание.

Румен Петков потвърди, че е имало решение на Националния партиен съвет и парламентарната група на АБВ да не подкрепят искането за дълга. Той отчете като успех за парламентарната група на движението обещанието на министъра на финансите, че два милиарда лева от дълга няма да се харчат.

Според него е успех и фактът, че министърът се е съгласил с искането на АБВ да бъде приета инвестиционна програма за структурата на дълга. Петков каза, че се противопоставя категорично на "бруталния популизъм на БСП и "Атака" в дискусията за дълга.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Хаха... явно без Гоце се разсъхва някаква далавера на Петков и се е спекъл. :)))
23
1
 
14
 
! Отговори
О.о преди 9 години
Милиардерче, не се съжалявай ти, давай, давай, бръкни по-дълбоко......
22
1
 
16
 
! Отговори
G Stoev преди 9 години
МВР - Маджо Вика Румен .Самият той го беше казал.А и е един от възможните трима,изпортили Георги Стоев за намерението му да свидетелства срещу Маджо,който ден преди делото се завърна в България.Но след изтичането на информация и знаейки,че ще бъде арестуван в съда,не се явява.Филчев,Петков,Б.Б,Пеевски, Р.Овчаров са от силните олигарси,заместителите на мутрите.ДС ги създаде.
21
1
 
12
 
! Отговори
огънче преди 9 години
Запалка, не се хаби! Захлебихте, кеш&кери и айде в архива. Толкоз!
20
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Борете се другари, 16 милиарда каймета са това!!!
19
1
 
23
 
! Отговори
кк преди 9 години
"Първанов е нужен на българската политика", а на Петков и Цочев са им нужни кинти....
18
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига театър!
17
8
 
5
 
! Отговори
едно куни преди 9 години
Първанов е нужен на Руската политика.
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нека позная оставката няма да бъде приета хаха
15
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А пък този провален политик кога ще си подаде оставката???
14
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
hahaha цирка продължава
13
1
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Сладки приказки, но кой ще им повярва? Да вярваме на Горанов, че ще изтегли 16 милиарда, но ще изхарчи само 12. И то, защото го е казал от трибуната на Народното събрание. А какво пише в договора, който гласувахте? Защо не гласувахте 12 милиарда - колкото са достатъчни за погасяване на старите дългове?И най-накрая - защо да вярваме на вас, след като говорите едно, а вършите съвсем друго. Когато ГЕРБ изхарчат тези пари за запълване на дупки в бюджета, как ще се оправдавате тогава?
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Румене,спри да се излагаш,истината вече е ясна и за децата!
11
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
УПОТРЕБЕНИ СТЕ ВЕЧЕ---НЕСТЕ НУЖНИ --НИ ПЬРВАНОВ НИ НФСБ НИТО РБ---ГЕРБ СИ ИМА ВЕРЕН СЬЮЗНИК---ДПС ОТ ТУК НАТАТЬК СИ МИСЛЕТЕ КАК ЩЕ СА НОВИТЕ ВИ ИМЕНА ЗА ИЗБОРИТЕ НО НАРОДА ОЩЕ НЕСИ Е КАЗАЛ ДУМАТА
10
0
 
16
 
! Отговори
буревестник преди 9 години
Румене ,нали се знаеш какъв си *** и кажи директно на Първанката, за колко спазари загробването на цял народ.Наистина,днес като никога е необходим НАРОДЕН ВОЕННО ПОЛЕВИ СЪД.Цялата тази *** обогатила се с народна собственост заслужава до стената и отпадъка да не се закопава,а да отиде за изхранване на животинките от някоя СВИНЕФЕРМА!
9
0
 
17
 
! Отговори
ха-ха преди 9 години
Тоя, мафиот ,що не бега при Галевите,докато е увреме?
8
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе всичките са на щат при руската мафия
7
0
 
13
 
! Отговори
Пян Гъ преди 9 години
А сега и мексикански сериал - Пикаещ във фонтани ще се бори за оставането на Първанов всред сърцераздирателните викове на другарите "Ама какво ще правим без теб, на кого ни оставяш? Смили се..." и той остава. Така хем заемът гласуван, хем лидерът на АБВ не е оцапан, хем шансовете на АБВ за местните избори наесен остават. Изпипана работа. Агентурно филигранна. Анадънмо?
6
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Подлец си ти Петков но умен, подъл и много лаком!!!
5
0
 
16
 
! Отговори
Byzantine преди 9 години
Руменчо , изчезвайте всички от политиката , ти Първанов , Калфин , Р.Овч. , Бойко , Мойко , Местан ,Костовци , деформатори , царисти и все !